Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Εννέα μήνες από την προφυλάκιση του Αρχιεπισκόπου Αχρίδος. (Κάτι που πιθανότατα δεν θα απασχολήσει ποτέ την Χίλαρι)


Σήμερα, 12 Σεπτεμβρίου 2012, συμπληρώθηκαν εννέα μήνες από την προφυλάκιση του Αρχιεπισκόπου Αχρίδος και Μητροπολίτη Σκοπίων Ιωάννη. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης βρίσκεται σε συνθήκες σκληρής προφυλάκισης - είκοσι τρεις ώρες σε ένα κλειστό κελί μαζί με άλλους πέντε φυλακισμένους, με τη δυνατότητα μόνο μιας ώρας προαυλισμού. Τέσσερις μήνες κανείς δεν τον έχει επισκεφθεί. Τα μοναδικά πρόσωπα που είχαν το δικαίωμα να τον επισκεφθούν ήταν η μητέρα και η αδελφή του, αλλά το δικαστήριο τους απαγόρευσε τις επισκέψεις!

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης έχει διαβήτη και αντιμετωπίζει και άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας.

Παρόλο που ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης είναι φυλακισμένος σε δύσκολες συνθήκες, η διοίκηση της φυλακής, δεν του επιτρέπει ούτε να διαβάζει. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης έχει λάβει κάποια ελληνικά βιβλία και περιοδικά, αλλά επειδή είναι στην ελληνική γλώσσα, οι αρχές της φυλακής τα έστειλαν στο δικαστήριο για να αποφασίσει ο δικαστής αν ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης έχει δικαίωμα να τα διαβάσει. Έκτοτε έχει περάσει περισσότερο από ένας μήνας και ακόμα το δικαστήριο δεν έχει δώσει καμία απάντηση!

Με τέτοιες πιέσεις και βασανιστήρια κατά του Αρχιεπισκόπου Ιωάννη καθώς και με τις νέες πολιτικές δίκες κατά των κανονικών Επισκόπων, Μπρεγαλνίτσης Μάρκου και ο Στοβίων Δαβίδ, κατά μοναχών και πιστών της Αρχιεπισκοπής, δημιουργείται η εντύπωση ότι η Κυβέρνηση της πΓΔΜ έχει λάβει την πολιτική απόφαση να εξοντώσει την Κανονική Εκκλησία της χώρας που είναι η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αχρίδος. Η Κυβέρνηση, με τη στάση της, φαίνεται να επιδιώκει σε συνδυασμό με τις δικαστικές διαδικασίες να δώσει στους διωγμούς μια νομιμοφανή δικαιολογία, ωστόσο όμως όλες οι αναφορές των αρμοδίων διεθνών οργανώσεων ξεκάθαρα αποτυπώνουν ότι οι δικαστικές αρχές της ΠΓΔΜ είναι υπό την άμεση κυβερνητική επιρροή, και ότι τα δικαστήρια έχουν το μεγάλο πρόβλημα της διαφθοράς!

«Και αυτοί που δικάστηκαν και σκότωσαν τον Χριστό, πίστευαν ότι με την σταύρωση του θα καταστρέψουν την Εκκλησία! Αλλά, ήταν έτσι ακριβώς;», αναφέρεται σε ανακοινωθέν της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αχρίδος η οποία απευθύνει έκκληση προς κάθε άνθρωπο καλής θέλησης σε όλο τον κόσμο «να παρέμβει για να σταματήσει η δίωξη αυτή με θρησκευτική βάση εναντίον των ανθρώπων που είναι αθώοι, να σταματήσει η δίωξη αυτή που δείχνει ότι οι αρχές της ΠΓΔΜ δεν σέβονται τις βασικές θρησκευτικές ελευθερίες των πολιτών της»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου