Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΘΕΙΤΕ κάθε ΕYΚΑΙΡΙA !Επειδή ακούμε από πτυχιούχους Οικονομολόγους ότι δεν πρέπει να στεναχωριόμαστε διότι σε κάθε οικονομική κρίση δημουργούνται πολλές ευκαιρίες μοιράζομαι μαζί σας κάποιες περιπτώσεις για να ξέρετε τι είδους ευκαιρίες εννοούνε:
Kατά την διάρκεια μιας ένοπλης ληστείας στην πόλη Γουανγκτσού στην Κίνα  ο ληστής φώναξε στους πελάτες: -Μην κινηθείτε τα λεφτά ανήκουν στο Κράτος! Η ζωή σας όμως ανήκει σε σας!!! Όλοι ξάπλωσαν κάτω ήσυχα. Αυτή η μέθοδος ονομάζεται: "MIND CHANGING CONCEPT" Ελληνιστί: ΑΛΛΑΓH ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟY ΤΡOΠΟΥ ΣΚΕΨΗΣ.Όταν οι ληστές γύρισαν σπίτι με τα εκατομμύρια που έκλεψαν ο μικρός αδερφός, με πτυχίο μάστερ στα Οικονομικά λέει στο μεγάλο αδερφό  απόφοιτο δημοτικού: -Έλα να μετρήσουμε τα χρήματα που αρπάξαμε. Ο μεγάλος αδελφός του Δημοτικού του λέει: -Είσαι βλάκας! Είναι πολλά τα χρήματα και θα κάνουμε ώρες να τα μετρήσουμε. Το βράδυ στις ειδήσεις που θα ανακοινώσουν τη ληστεία, θα πουν και το ακριβές ποσόν που εκλάπη! Αυτή η συμπεριφορά ονομάζεται "EXPERIENCE"  (ΕΜΠΕΙΡΙΑ). Είναι  σαφέστατα χρησιμότερη στις μέρες μας από τα πτυχία μάστερ.


Όμως στην τράπεζα, μετά την ληστεία, ο ταμίας φωνάζει στον διευθυντή να καλέσει  την αστυνομία. Ο πτυχιούχος διευθυντής όμως του λέει:-Μην τηλεφωνήσεις ακόμα! Ευκαιρία είναι κοντά στα 20 εκατομμύρια που μας έκλεψαν, να πάρουμε άλλα 10 εμείς και κοντά στα 70 που έχουμε καταχραστεί, να πούμε ότι μας έκλεψαν 100!  Αυτή η μέθοδος στα Πανεπιστήμια ονομάζεται: "SWIM WITH THE TIDE" Ελληνιστί σε παράφραση: "ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΜΙΑ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΜΑΣ"
Ο ταμίας λέει:- Μακάρι δηλαδή νάχουμε μια ληστεία κάθε μήνα! Αυτo λέγεται: "ΚΙLLING BOREDOM" του λέει ο Διευθυντής. Ελληνιστι σε παράφραση σημαίνει: "Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ"
Το βράδυ, στις ειδήσεις ανακοινώθηκε ότι εκλάπη το ποσόν των 100 εκατομμυρίων  Οι καημένοι οι ληστές μετρούσαν και ξαναμετρουσαν, αλλα το ποσόν που είχαν στα χέρια τους ήταν 20 εκατομμύρια. Θυμωμένος λοιπόν ο έναςληστής λέει: -Ρισκάραμε τις ζωες μας για 20 εκατομμύρια ενώ ο Διευθυντής με το πάτημα ενός κουμπιού καθάρισε 80 εκατομμύρια! Φαίνεται τελικά ότι είναι πιο  επικερδές και ακίνδυνο να είσαι Διευθυντής Τράπεζας παρά ληστης! Αυτό λέγεται: "KNOWLEDGE IS WORTH AS MUCH AS GOLD!" Ελληνιστι: "Η ΓΝΩΣΗ ΑΞΙΖΕΙ ΟΣΟ Ο ΧΡΥΣΟΣ !"
Ο Διευθυντής ήταν πολύ χαρούμενος, που με την ληστεία κάλυψε τις καταχρήσειςτου.  Αυτό λέγεται: "SEIZING THE OPPORTUNITY and DARING TO TAKE RISKS!" Ελληνιστί σημαίνει: "ΑΡΠΑΖΩ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ και ΤΟΛΜΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΡΙΣΚΟ!"
Συγγνώμη αν είστε πτυχιούχος Οικονομολόγος... Κατά τα άλλα, φίλοι και φίλες ανησυχείτε! Στις Βρυξέλλες ακόμη μας επαινούν ώστε να προλάβουν να μας φορτώσουν και όλα τα δικά τους λάθη εν αναμονή μιας ευκαιρίας για να μας αδειάσουν... που σημαίνει: EXPLOIT every OPPORTUNITY και Ελληνιστί:  ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΘΕΙΤΕ κάθε  ΕYΚΑΙΡΙA !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου