Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Το πιο επικίνδυνο απ’ όλα

Οι αναγνώστες της στήλης ας μου επιτρέψουν να αρχίσω από αύριο την συστηματική ανάλυση των ευρω-εκλογικών αποτελεσμάτων. Σήμερα προέχει κάτι άλλο, πιό σημαντικό, που αφορά δεξιούς, αριστερούς και κεντρώους, και ολόκληρον τον ελληνικό λαό. 

Το μειονοτικό «Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας» (τουρκιστί DEB) ήρθε πρώτο με 42,82% στον νομό Ροδόπης (όπου η ΝΔ έλαβε 17,16%) και επίσης πρώτο με 22,33% στον νομό Ξάνθης (όπου η ΝΔ έλαβε 18,75%). Σύμφωνα με το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ, τουλάχιστον 4.000 Μουσουλμάνοι καταγόμενοι από την Ξάνθη και την Κομοτηνή, με ελληνική υπηκοότητα, πήγαν να ψηφίσουν το DEB με μισθωμένα λεωφορεία. Στην Ανατολική Θράκη και στην περιφέρεια της Κωνσταντινούπολης αφίσσες καλούσαν τους Μουσουλμάνους της Δυτικής Θράκης που ζουν στην Τουρκία να πάνε να ψηφίσουν το DEB.

Η εξαιρετικά επικίνδυνη αυτή εξέλιξη καταδεικνύει την τραγική αποτυχία ολόκληρου του ελληνικού πολιτικού συστήματος

α. να εντάξει τους μουσουλμάνους της Δυτικής Θράκης στο θεσμικό και διοικητικό πλαίσιο του ελληνικού κράτους ως ισότιμους Έλληνες πολίτες, αντί να τους καταστήσει με την ηλίθια πολιτική του «μειονότητα»,

β. να αποτρέψει την απορρόφηση των Πομάκων και Ρομά Μουσουλμάνων από τους τουρκογενείς και να αναδείξει την πομακική και την αθιγγανική ταυτότητα και γλώσσα,

γ. να ακυρώσει την επιχείρηση ελέγχου των Μουσουλμάνων από το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής,

δ. να εμποδίσει την υπονομευτική της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας προπαγάνδα των τουρκικών μηχανισμών,

ε. να εφαρμόσει ένα αποτελεσματικό αναπτυξιακό σχέδιο για την Θράκη, που να τη θωρακίσει από τα κοινωνικά προβλήματα που γεννούν την περιχαράκωση και τους εθνοφυλετικούς διαχωρισμούς.

Αντ’ αυτού, οι διάφοροι κομματάρχες της Θράκης αποδύθηκαν σε παζάρια με τους τουρκοχειροτονημένους κοτζαμπάσηδες και ψευδομουφτήδες της «μειονότητας», ενώ παρίσταντο σε εορτασμούς κεμαλικών επιτυχιών εις βάρος των Ελλήνων και «έγλυφαν» τους ψηφοφόρους υιοθετώντας τα εθνικιστικά τουρκικά αιτήματα.

Τώρα, μετά από δεκαετίες παλαιοκομματικής αθλιότητας, έφθασε η ώρα του λογαριασμού. Τίποτε καλό δεν προμηνύεται στην Δυτική Θράκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου