Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Αριστερή εγκύκλιος στα σχολεία ουσιαστικά καταργεί την εορτή των Τριών Ιεραρχών...


Μία σημαντική αποκάλυψη έκανε το ΕΚΚΛΗΣΙΑonline για εγκύκλιο που απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας με την οποία καταργείται ουσιαστικά η εορτή των Τριών Ιεραρχών με πονηρό τέχνασμα

Όπως διαβάζουμε “σήμερα έφτασε εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας στα σχολεία, η οποία αναφέρει ότι θα γίνει κανονικά μάθημα την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου εκτός από τις τελευταίες δύο ώρες όπου θα γίνει η “εορτή”. Οι “φωστήρες” του συριζαικου υπουργείου “τρώνε” τούς…. τρεῖς μεγίστους φωστῆρας τῆς Τρισηλίου θεότητος! Όπερ μεθερμηνευόμενον: ούτε εκκλησιασμός το πρωί, ούτε ουσιαστικά γιορτή τις δύο τελευταίες ώρες, αφού δεν θα έχει μείνει κανένας μαθητής να παρακολουθήσει! 

(σημ. Ε.Π: φυσικά την "γιορτή του Πολυτεχνείου" την κατέστησαν αργία, και μάλιστα την μεταθέτουν, αν συμπίπτει σαββατοκύριακο)

Συγκεκριμένα η εγκύκλιος αναφέρει: 

Μαρούσι, 22/01/2016
 Αρ. Πρωτ. : Φ1/10747/Δ2 
Θέμα: «Θρησκευτική εορτή των Τριών Ιεραρχών» 

Ενόψει της θρησκευτικής εορτής των Τριών Ιεραρχών σας γνωρίζουμε τα εξής: Με βάση το Π.Δ. 104/79 (Α΄ 23), καθώς και τη με αρ. πρ. 80033/Γ2/4-08-2006 (Β΄ 1286) Υ.Α. η εορτή των Τριών Ιεραρχών είναι αργία για τα Γυμνάσια, τα Γενικά και τα Επαγγελματικά Λύκεια. Επειδή κατά το τρέχον σχολικό έτος η εορτή των Τριών Ιεραρχών συμπίπτει με ημέρα που δεν λειτουργούν τα σχολεία (Σάββατο 30-1-2016), οι σχολικές μονάδες δύνανται να πραγματοποιήσουν εορταστικές εκδηλώσεις, την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016, κατά τις δύο τελευταίες διδακτικές ώρες, με ευθύνη του Διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων.

 Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΠΑΝΤΗΣ 

Το υπουργείο Παιδείας γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του την Εκκλησία η οποία μέσω της ΔΙΣ εξέδωσε και σχετικά μηνύματα προς μαθητές και εκπαιδευτικούς την περσαμένη εβδομάδα για την εορτή των Τριών Ιεραρχών και όπως επισημείανι ο παραπάνω ιστότοπος εκκλησιαστικών νέων “η απόφαση αποτελεί αν μη τι άλλο ένα νέο χτύπημα από τα λυσσασμένα σκυλιά της κυβερνητικής άθεης νομενκλατούρας στην Εκκλησία και στον πιστό λαό!”...

www.elkosmos.gr/aristeri-egkiklios-sta-scholia-ousiastika-katargi-tin-eorti-ton-trion-ierarchon/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου