Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Στο στόχαστρο της Τρόικας και το Άγιον Όρος...!

Έντονη ανησυχία στην Κυβέρνηση προκάλεσε η έκτακτη Διπλή Ιερά Σύναξη του Αγίου Όρους, στην οποία εκτός από τους μόνιμους Αντιπροσώπους συμμετέχουν και οι Καθηγούμενοι των Ιερών Μονών.
Η έκτακτη Διπλή Ιερά Σύναξη είναι το ανώτατο διοικητικό όργανο του Αγίου Όρους, το οποίο όταν συνέρχεται εκτάκτως αποφασίζει για τα μείζονα θέματα της Αθωνικής Πολιτείας. Αγιορείτες σχολιάζοντας στην «Romfea.gr» την έκτακτη σύγκληση της Διπλής Σύναξης, ανέφεραν: «Το ανώτατο αυτό όργανο είχε επίσης συγκληθεί εκτάκτως και στο παρελθόν, για να αντιμετωπίσει την Χιτλερική παρουσία στο Άγιον Όρος και όχι μόνο…»
Όπως είχαμε γράψει σε προηγούμενο δημοσίευμα οι σχέσεις Αγίου Όρους και Πολιτείας, περνούν ίσως την δυσκολότερη περίοδο στην νεότερη ιστορία.
Το Αυτοδιοίκητο του Αγίου Όρους Αγκάθι στις σχέσεις είναι η προσπάθεια παραβίασης του Συντάγματος, καθώς και του Καταστατικού Χάρτη του Αγίου Όρους.
Επίσης καταπατώνται οι Διεθνείς συμβάσεις της εισδοχής της Ελλάδας, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως το θέμα της μη υποχρέωσης προς καταβολή Φ.Π.Α από τα Αγιορείτικα καθιδρύματα.
Η Κυβέρνηση με αντισυνταγματικό νόμο προσπαθεί να παρέμβει στην ρύθμιση Τελωνειακών και Φορολογικών ασυδοσιών, οι οποίες από το 1926 ουδέποτε παραβιάστηκαν παρόλο τις δύσκολες ιστορικές συγκυρίες.
Με έμμεσο τρόπο το Κράτος δεν αναγνωρίζει τις προσπάθειες αναστήλωσης, συντήρησης και προσφοράς του Αγίου Όρους στο σύγχρονο άνθρωπο και τον Ελληνορθόδοξο Πολιτισμό.
Το υποτιθέμενο σκάνδαλο Βατοπαιδίου Αμέτρητες τηλεοπτικές ώρες, τόνοι χαρτιού και πολύ φαιά ουσία καταναλώθηκε τα τελευταία δύο χρόνια, για να πείσουν τον Ελληνικό λαό ότι το Άγιον Όρος νοσεί.
Προκειμένου να χτυπήσουν τους θεσμούς της Αθωνικής Πολιτείας, δημιούργησαν προκάτ σχέδιο σκανδαλολογίας με μαύρο χρήμα, χρηματισμούς και ανταλλαγές. Οι έρευνες των εξεταστικών και προανακριτών επιτροπών ολοκληρώθηκαν, (σ.σ. κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν, από την δημιουργία του Ελληνικού Κράτους) και η έρευνα απέδειξε το ανυπόστατο των συκοφαντιών.
Πουθενά δεν βρέθηκε κακή διαχείριση, αλλά αντιθέτως αυτό που δημιούργησε έκπληξη είναι η χρηστή διαχείριση από πλευρά των Αγιορειτών, που το επιτυγχάνουν από την προσωπική διαρκή θυσία.
Παράδειγμα οι λογαριασμοί της Μονής Βατοπαιδίου μέχρι και τώρα παραμένουν κλειστοί, δίχως να υπάρχει καμία νόμιμη αιτιολογία, θέλοντας έτσι να προκαλέσουν μαρασμό.
Πάντως νομικοί κύκλοι χαρακτηρίζουν παρανοϊκή την παρέμβαση της Αρχής ξεπλύματος μαύρου χρήματος και χρηματοδότησης τρομοκρατίας, στην υπόθεση αυτή.
Να υπενθυμίσουμε, ότι παραπέμφθηκαν υπουργοί με την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, κατηγορία για την οποία τελικά αθωώθηκαν όλοι… Απομένει τώρα να μας πουν, πότε το Άγιον Όρος και η Μονή Βατοπαιδίου χρηματοδότησαν τρομοκράτες! Μάλλον μιλούν για το 1821…
Όσο για τις φωνές εκείνες που θέλουν να περάσουν το μήνυμα, ότι η Εκκλησία και το Άγιον Όρος πληρώνει την υπόθεση Βατοπαιδίου, ας ρωτήσουν καλύτερα την Τρόικα και τους γύρω από αυτήν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου