Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Πώς Είναι 114,5 Τρισεκατομμύρια Δολάρια?

Όταν μιλάμε για χρέος των ΗΠΑ, να καταλαβαίνουμε τι εννοούμε. Τα νούμερα, ειδικά όταν είναι τόσο μεγάλα, κρύβουν την πραγματικότητα της εμπειρικής προσέγγισης. Έχει ενδιαφέρον να δούμε εδώ τί εννοούμε όταν μιλάμε για ένα τόσο υψηλό ποσό
(τώρα, το αν και κατά πόσο αυτό το χρέος μπορεί να δικαιολογηθεί, ή πόση σχέση έχει με την πραγματική οικονομία, την ανταλλαγή δηλαδή τών αγαθών και τών υπηρεσιών, αυτό είναι ένα άλλο, μεγάλο καιφάλαιο...)
(ΕΝΑΛΙΟΣ ΘΗΡ)


Δείτε παρακάτω πως είναι σε όγκο μετρητά μέχρι 114,5 τρις δολάρια.
100 ΔολάριαΔέκα Χιλιάδες Δολάρια ( Ο μέσος ετήσιος μισθός στην Γη)Ένα Εκατομμύριο δολάρια (δεν είναι τόσο μεγάλο σε όγκο, ο μέσος άνθρωπος στη Γη τα κερδίζει σε 92 χρόνια δουλειάς)


Εκατό Εκατομμύρια Δολάρια (Αρκετά για όλους, Χωράνε σε μια συνηθισμένη παλέτα φορτίων)


Ένα δισεκατομμύριο δολάρια (Θα χρειαστείτε βοήθεια, αν κλέψετε την τράπεζα, τα πράγματα σοβαρεύουν)


Ένα τρισεκατομμύριο δολάρια (Αυτές είναι διπλές παλέτες η μία επάνω στην άλλη, θα χρειαστείτε πολλά φορτηγά για να τα μεταφέρετε. Αν ξοδεύατε ένα εκατομμύριο ανά ημέρα από την γέννηση του Χριστού μέχρι σήμερα δεν θα είχατε ξοδέψει 1τρισεκατομύριο, αλλά περίπου 700 δισεκατομμύρια.)


Δείτε πάλι το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια σε σύγκριση με ένα Αμερικάνικο και με ένα Ευρωπαικό γήπεδο. Μαζί με ένα Boeing 747-400 που μέχρι πρόσφατα ήταν το μεγαλύτερο επιβατικό αεροπλάνο στον κόσμο.


Δεκαπέντε τρισεκατομμύρια δολάρια, όσα θα είναι τα χρέη σε πιστωτικές κάρτες στην Αμερική μέχρι τα χριστούγεννα του 2011.


114,5 τρισεκατομμύρια δολάρια, το σύνολο των χρεών στην Αμερική. (Ο όγκος των χαρτονομισμάτων των 100 δολαρίων είναι ψηλότερος από τους δίδυμους πύργους της Ν. Υόρκης και το Empire State Building , κάπου εκεί θα δείτε και το άγαλμα της ελευθερίας.)


ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2011/08/1145.html#ixzz1WMJeFFqF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου