Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Οι πολέμιοι των παρελάσεων #1

...οι οποίοι μας το παίζουν και αντι-μιλιταριστές (θα επανέλθουμε επ αυτού συντόμως με νέα ανάρτηση) και δεν ντρέπονται να προτάσσουν τα ανήλικα παιδιά τους και να τα χρησιμοποιούν για να δικαιολογήσουν τις δικές τους αντεθνικές θέσεις και επιλογές. Όποτε τους συμφέρει διαλαλούν την -υπάρχουσα σαφώς- κομματική τους ιδιότητα, και όποτε τους βολεύει την αποκρύπτουν. Νεοταξικοί χαμαιλέοντες, έρποντες μεταξύ ΜΚΟ, ΜΜΕ, οικολογικών ηλιανθών και αγνώστου ταυτότητος χρηματοδοτήσεων...

Πριν 2 χρόνια στο ΒΗΜΑ δημοσιεύθηκε άρθρο με τίτλο :

"Κύριε εγώ δεν θα κάνω παρέλαση".



Στο άρθρο έγραφε:
"«Εχουν κρίση για να αποφασίζουν μόνα τους αν θα πάρουν μέρος ή όχι στις παρελάσεις» λένε οι περισσότεροι, όπως η μητέρα της Χρύσας και του Ιάσονα. " Ποια είναι όμως η μητέρα της "Χρύσας και του Ιάσονα" που μας λέει ότι "τα παιδιά της αποφασίζουν μόνα τους";



Διαβάζουμε:
"Η Χρύσα είναι μόλις 9 ετών. Πηγαίνει στην Δ΄ Δημοτικού, σε σχολείο της Θεσσαλονίκης. Αν και μικρή, πριν από λίγες ημέρες ενημέρωσε τη μητέρα της ότι δεν θέλει να συμμετάσχει στην παρέλαση" ...9 χρονών λοιπόν η Χρύσα, Δ' Δημοτικού (!) η οποία "ενημέρωσε τη μητέρα της ότι δεν θέλει να συμμετάσχει στην παρέλαση".
Σε λίγο θα δούμε αν η Χρύσα ενημέρωσε την μητέρα της ... ή μήπως συνέβη το αντίστροφο;


Στην επόμενη παράγραφο του δημοσιεύματος λέει:
"Τα δύο τελευταία χρόνια παρακολουθούσε τον 15χρονο σήμερα αδελφό της Ιάσονα, μαθητή της Γ΄ Γυμνασίου πια, να μην πηγαίνει στις παρελάσεις. Ο νεαρός μιλώντας στο «Βήμα» δηλώνει «αντιμιλιταριστής» και ότι από την αρχή του Γυμνασίου αρνείται να παρελάσει . «Είναι μια επίδειξη στρατιωτικής πειθαρχίας από μαθητές και παραπέμπει σε εποχέςόπου δεν υπήρχε ελευθερία λόγου και έκφρασης», ενώ όπως σημειώνει υπάρχει και το οικονομικό ζήτημα: «Στη σημερινή εποχή που ο κόσμος αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, σε μια περίοδο κρίσης, δεν είναι σωστό να γίνονται δαπανηρές εκδηλώσεις». βρε θάρρος και ο Ιάσονας, ο "αντιμιλιταριστής" και ποιότητα λόγου ..
ούτε "δασκαλεμένος" να ήταν κι αυτός!

Ας δούμε τώρα και την παράγραφο που λύνει το μυστήριο για τα 2 παιδιά που επιλέχθηκαν από το "Βήμα" να μιλήσουν. Για να δούμε που τα βρήκε το "Βήμα" τα παιδιά αυτά:
"Η μητέρα τους κυρία Ελεάννα Ιωαννίδη στηρίζει την απόφαση των παιδιών της και τονίζει ..."

Για να δούμε τώρα ποια είναι η κυρία Ελεάννα-Ιωαννίδη που παρουσιάζεται με τα παιδιά της στο "Βήμα" ως απλή μητέρα!
Δείτε τη φωτογραφία από την Ιστοσελίδα των Οικολόγων-Πρασίνων:


Η κυρία Ελεάννα Ιωαννίδη εκτός από τακτικό μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων-Πρασίνων, σήμερα είναι και Εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων-Πρασίνων!

http://www.ecogreens-gr.org/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=46&Itemid=34

Αλλά αυτό φυσικά δεν χρειαζόταν να το γράψει τότε το "έγκυρο" Βήμα!

Όπως και δεν χρειαζόταν να αποκαλύψουν την κομματική της ιδιότητα όταν εμφανιζόταν στα κανάλια ως "τυχαίοι πολίτες" που γνωρίστηκαν τάχα "μέσω facebook" και πήγαν έξω από την εκκλησία όπου λειτουργούσε ο μητροπολίτης Άνθιμος για να "διαμαρτυρηθούν για την περιουσία της Εκκλησίας".

Δείτε φωτογραφίες της κ. Ιωαννίδη ως τυχαία πολίτη εδώ :




Οικολόγοι-Πράσινοι και ΣΥΡΙΖΑ πίσω από την διαμαρτυρία στον Ι.Ναό Παναγούδας
http://antiparakmi.blogspot.com/2010/03/blog-post_29.html

και εδώ:


Άραγε συνεχίζετε να πιστεύετε ότι οι αντιδράσεις ενάντια στις μαθητικές παρελάσεις γίνονται τυχαία;;;
 

Αναρτήθηκε από Μαχητής Θεσσαλονίκης στις 26.10.11
http://antiparakmi.blogspot.com/2011/10/blog-post_26.html

5 σχόλια:

  1. Αν πεις σ' αυτους τους πολέμιους πως ό,τι τραβάμε τώρα το τραβάμε χάρη και σ' αυτές τις αντιδράσεις τους, θα σε πάρουν με τις πέτρες.
    Αν εξηγήσεις ότι αυτές οι εκδηλώσεις τους δεν ήταν και τόσο αυθόρμητες όσο νομίζουν, θα φωνάξουν το 100.
    Αν τους πεις ότι ο πόλεμος εναντίον της εκκλησίας έχει κέντρο εκπόρευσης θα σε πάρουν για τρελό.

    Οπότε ... καλύτερα να μην πεις τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Αν πειράξουν την Πατρίδα μου και την Πίστη μου εγώ θα μιλήσω, θα ενεργήσω, και ας μου κάμουν ό,τι θέλουν"
    Άρα, αγαπητέ ανώνυμε ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ. Όχι για να συνετίσουμε τους εχθρούς μας. Τι θα πεί να συνετίσουμε; Να τους κάνουμε φίλους; Δεν γίνεται!
    Θα μιλάμε για να στερεώσουμε το ηθικό της Φυλής και του Γένους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαχητή θέλω να σε ρωτήσω:
    Είσαι υπερ:
    α) της Μη φορολόγησης της Εκκλησιάς ;
    β) του να μην υπάρχουν ΜΜΕ σε διαμαρτυρίες ?
    (αλήθεια, τότε τι είδους διαμαρτυρία θα ήταν αυτή; Μάλλον σιωπηλή όπως αρκετοί θέλουν να είναι τα περισσότερα πράγματα στις μέρες μας)

    Αν έχεις υπομονή δες και κάτι ακόμα:
    Μήπως εκτός από blogger (κατευθυνόμενος ή και/μη)είσαι σε κάποια άλλη ομάδα/κίνηση εγεγγραμμένος;

    Και το λέω αυτό γιατί δεν μπορώ να κατανοήσω τη σύνδεση: όταν κάποιος είναι σε 2 ή 3 ομάδες - όχι μόνο ΔΕΝ τον πιστευουμε αλλά και τον λασπώνουμε πιστευωντας ότι έτσι βγάζουμε την "αλήθεια".


    Αλήθεια, έχεις αναρωτηθεί σε πόσες επιτροπές είναι οι βουλευτές που ψηφίζεις; (αυτοί που βγαίνουν διαρκώς στη Βουλή και όχι αυτοί που είναι στους δρόμους και φωνάζουν)

    Όσο υπάρχουν άνθρωποι στο δρόμο (και όχι πίσω από έναν η/υ) να φωνάζουν κάτι πάει να γίνει σε αυτή τη χώρα (γιατί ακόμα πιστευουν σε κάτι - πες το φορολόγηση Εκκλησίας, πες το εθνικά συμφέροντα, πες το οικολογία, πες το λαικά συμφέροντα, πες το όπως θέλεις)

    Τελικώς, μήπως κι εσύ βγεις κερδισμένος από αυτούς που φωνάζουν και είναι μέλη σε 2,3 ή και 4 κινήσεις πολιτών; Γιατί αν μείνουν στα ΜΜΕ μόνο όσοι βγαίνουν στη βουλή τότε... απλά δες τι συμβαίνει γύρω σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Ανώνυμο 2:01
    Αν και πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστολόγιο, οφείλω να παρατηρήσω τα εξής:

    Στην ανάρτηση στιγματίζεται ο πονηρός ρόλος και μεθοδολογία κάποιων στελεχών των "Οικολόγων", που για να μην δημιουργήσουν αντανακλαστικά και άρα για να παραπλανήσουν τους τηλεθεατές εμφανίζονται ως "ανώνυμοι" διαμαρτυρόμενοι πολίτες, απλοί γονείς που τα παιδιά τους "αντιδρούν" στις παρελάσεις ή οτιδήποτε άλλο.

    Επίσης, η κάλυψη 25 "διαμαρτυρόμενων" για την εκκλησιαστική περιουσία από όλα τα ΜΜΕ είναι "περίεργη", όταν σε άλλες πολυπληθέστερες εκδηλώσεις δεν εμφανίζεται κανείς!

    Τα υπόλοιπα υπονοούμενα που προκύπτουν από το εάν ο ΜΘ είναι γραμμένος σε οργάνωση ή κάτι άλλο είναι απλώς φασιστικά. Είναι η κλασσική γκεμπαιλίστικη μέθοδος "αγνοώ το ΤΙ γράφεται και εστιάζω στο ΠΟΙΟΣ το γράφει". Κι αυτό γιατί, ανώνυμε, δε διάβασα κάπου σχόλιό σου για την παραπλανητική εμφάνιση της Ε. Ιωαννίδου ως "απλής μητέρας" της Χρύσας και του Ιάσωνα στο Βήμα αλλά και στην τηλεόραση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγγνώμη MagisterP αλλά το άρθρο, όπως λέει και παραπάνω: "Αναρτήθηκε από Μαχητής Θεσσαλονίκης στις 26.10.11 http://antiparakmi.blogspot.com/2011/10/blog-post_26.html",επομένως, δεν είναι σωστό να με παραπέμπει άλλος στην "επίσημη" σελίδα του συγγραφέα όταν φαίνεται ότι ο ίδοις το ανέρτησε.

    Επίσης, το παρόν "πόνημα" βασίζεται περισσότερο στα πρόσωπα, παρά στο γεγονός της διαδήλωσης και της κάλυψης αυτής από ΜΜΕ (έχουν ακόμα και φωτογραφίες τους!) οπότε σίγουρα, με τη δική σου λογική, είναι φασιστικό.

    Λυπάμαι αν θεωρείς υπονοούμενα μια άλλη γνώμη (πέρα απο΄τη δική σου και του συγγραφέα ΜΘ που υποστηρίζεις). Εκείνο που σχολίασα είναι η γνώμη του για τις διαδηλώσεις, την κάλυψη απο τα ΜΜΕ, τη φορολόγηση της εκκλησίας κτλ.

    Αλήθεια, εκείνο που δεν διάβασα είναι η δική σου γνώμη (αφού εσύ απαντάς) για τα εξής:
    Είσαι υπερ:
    α) της ΜΗ φορολόγησης της Εκκλησιάς ;
    β) του να ΜΗΝ υπάρχουν ΜΜΕ σε διαδηλώσεις/διαμαρτυρίες ?

    (αν μπορείς δες και τα υπόλοιπα... για να μην επαναλαμβάνομαι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή