Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Παληκαρίσια απάντηση του Μίκη προς τις εναντίον του αθλιότητες. Η φράση αυτή τον καταξιώνει διά βίου.

"Είναι από τα παράδοξα της ιστορίας, τα κατ' εξοχήν θύματα του Χιτλερισμού να μιμούνται απόλυτα τις μεθόδους που χρησιμοποίησε για την παγκόσμια επικράτησή του. Το γεγονός αυτό μας υποχρεώνει να τους φερθούμε ανάλογα, ακόμα και αν κινδυνεύσουμε -όπως τότε- να θυσιάσουμε τη ζωή μας...."


Σχόλιο δικό μας:  "Στα δέντρα που φέρουνε καρπούς, σε εκείνα πετούν και τις πέτρες."

Όλη η απάντηση εδώ:


"Η βασική θεωρία του Ναζισμού υπήρξε ο ρατσισμός, που δεν περιελάμβανε μόνο τους Εβραίους, αλλά κάθε έναν που δεν ήταν άρειος. Τσιγγάνοι, Ρώσοι, Ουκρανοί, Έλληνες, Σέρβοι είχαν συνολικά 30.000.000 θύματα κυρίως μέσα σε στρατόπεδα θανάτου. Σε αναλογία πληθυσμού, οι Εβραίοι με τα έξι εκατομμύρια θύματα είχαν τους περισσότερους νεκρούς. Γι' αυτό και ονόμασαν Ολοκαύτωμα την απώλειά τους. Η Ελλάδα υπήρξε μια από τις λίγες χώρες που υπεράσπισαν τους Εβραίους που ζούσαν σ' αυτές. Προφύλαξε συστηματικά τους Έλληνες Εβραίους από τη μήνι των Ες-Ες" αναφέρει σε εκτενή και «σκληρή» ανακοίνωσή του ο σπουδαίος Έλληνας μουσουργός Μίκης Θεοδωράκης, με αφορμή τη ματαίωση της παρουσίασης του μνημειώδους έργου «Μαουτχάουζεν» στην αυστριακή Εθνοσυνέλευση.


«Εάν τα μέλη της εβραϊκής κοινότητας της Θεσσαλονίκης εισάκουγαν την πρόταση του ΕΑΜ να πάνε στο βουνό και να τεθούν υπό την προστασία του, δεν θα υπήρχε αυτή η τερατώδης εξόντωση των 50 και πλέον χιλιάδων ανθρώπων. Δυστυχώς, οι Ραββίνοι εξακολουθούσαν να έχουν αυταπάτες ως προς την στάση των Γερμανών και αντιτάχθηκαν σ' αυτήν τη σωτήρια πρόταση. Ενδεικτικά σημειώνω ότι η οικογένεια του γνωστού επιχειρηματία Μάτσα σώθηκε, γιατί κατέφυγε στο βουνό στην περιοχή του ελέγχου του ΕΛΑΣ. Στην Αθήνα υπήρχαν εκατοντάδες οικογένειες που, με κίνδυνο της ζωής τους, έκρυβαν Εβραίους" υπογραμμίζει ο Μίκης Θεοδωράκης.

Και συνεχίζει: "Εμείς, ως μαχητές του ΕΛΑΣ Αθηνών, είχαμε αναλάβει τη φύλαξη πολλών τέτοιων κατοικιών, με εντολή να δώσουμε μάχη, προκειμένου να σωθούν οι κρυμμένοι Εβραίοι. Προσωπικά, μπορώ να αναφέρω δεκάδες περιπτώσεις κατά τις οποίες θρηνήσαμε θύματα, προκειμένου να εμποδίσουμε τους Ες-Ες στο μακάβριο έργο τους. Επομένως, ο αντιρατσισμός και η αντίθεση στον αντισημιτισμό δεν υπήρξαν μόνο βασικά στοιχεία της αγωγής μας (εννοώ ως ΕΑΜίτες), αλλά και αντικείμενο της δράσης μας στην περίοδο της Κατοχής, εναντίον του ρατσισμού κάθε είδους. Την ίδια στάση κράτησα σε όλη μου τη ζωή, όχι μόνο με λόγια, αλλά και με έργα και τίποτα δεν θα μπορούσε να με κάνει να αλλάξω ιδέες".

"Έτσι και τώρα" σημειώνει, "με την Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών, η λέξη «απαγορεύεται» αφορά κάθε αναφορά στο Φασισμό-Ναζισμό-Εθνικισμό-Αντικομμουνισμό και Αντισημιτισμό και ακόμα περισσότερο τη συμμετοχή στις γραμμές μας ατόμων που εμφορούνται από παρόμοιες ιδέες. Προσωπικά δηλώνω ότι τους μισώ, γιατί επί πλέον με χωρίζει από αυτούς αίμα. Ναι, ματώσαμε για να υπερασπίσουμε τις ιδέες μας, έτσι που να έχουμε το δικαίωμα να ισχυριζόμαστε ότι αναδειχθήκαμε μεταξύ των πρωτεργατών στην υπεράσπιση των θυμάτων του Φασισμού-Αντισημιτισμού".

"Γι' αυτό τελεία και παύλα. Και θεωρώ βρώμικο σκουλήκι όποιον ξανατολμήσει να με προσβάλει στο πιο ευαίσθητο σημείο του χαρακτήρα μου. Από δω και πέρα όμως, αρχίζουν τα δύσκολα, γιατί ο Σιωνισμός, που είναι φανερό ότι όχι μόνο σηκώνει κεφάλι, αλλά διεκδικεί ρόλο πρωταγωνιστικό στις διεθνείς εξελίξεις, χρησιμοποιεί σαν άλλοθι το Ολοκαύτωμα για πράξεις καθαρά αντιδραστικού χαρακτήρα, όπως είναι η κρατική πολιτική του Ισραήλ και ο ρόλος ορισμένων σπουδαίων παραγόντων του Εβραιοαμερικανικού λόμπι στη διαμόρφωση της ιμπεριαλιστικής πολιτικής των ΗΠΑ" προσθέτει ο κ. Θεοδωράκης.

"Έτσι, κάθε κριτική εναντίον τους χαρακτηρίζεται έντεχνα αντισημιτισμός, με αποτέλεσμα να μην τολμά πια κανένας να καταδικάσει πράξεις επαχθείς, από φόβο μήπως στιγματισθεί ως ρατσιστής. Επειδή είμαι από εκείνους που δεν με σταματά τίποτα, προκειμένου να πω την αλήθεια όπως εγώ την εννοώ και την πιστεύω, έχω γίνει κατά καιρούς στόχος παρόμοιων επιθέσεων, ενώ παράλληλα οι αντίπαλοί μου δεν μένουν στα λόγια, αλλά προχωρούν και σε πράξεις που με μειώνουν ως άνθρωπο και ως συνθέτη. Κυρίως ως συνθέτη, γιατί οι Σιωνιστές ελέγχουν σε ποσοστό 99% τη μουσική ζωή της Οικουμένης. Έχω λοιπόν κατηγορήσει επανειλημμένα και κατηγορώ και σήμερα το Ισραήλ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας" υπογραμμίζει. "Όπως καταδικάζω και ορισμένους σπουδαίους παράγοντες από το εβραιοαμερικανικό λόμπι τόσο για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έπαιξαν στα εγκλήματα της πολεμικής μηχανής των ΗΠΑ στο Ιράκ όσο και για το σχέδιο της άλωσης των εθνών-κρατών, με στόχο την παγκόσμια κυριαρχία των τραπεζιτικοπιστωτικών κολοσσών που ελέγχουν εξ ολοκλήρου".

"Είναι από τα παράδοξα της ιστορίας, τα κατ' εξοχήν θύματα του Χιτλερισμού να μιμούνται απόλυτα τις μεθόδους που χρησιμοποίησε για την παγκόσμια επικράτησή του. Το γεγονός αυτό μας υποχρεώνει να τους φερθούμε ανάλογα, ακόμα και αν κινδυνεύσουμε -όπως τότε- να θυσιάσουμε τη ζωή μας. Και κάτι ακόμα: Κάνουν λάθος που, χάρη στον κ. Παπανδρέου, διάλεξαν τη χώρα μας για το συνέδριό τους. Αυτό για μας αποτελεί υπέρτατη πρόκληση, που είμαστε υποχρεωμένοι να τη λάβουμε σοβαρά υπ' όψιν" καταλήγει ο Μίκης Θεοδωράκης σε αυτήν την ανακοίνωση-«κόλαφο».


http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/05/blog-post_6999.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου