Σάββατο 21 Μαΐου 2011

"Μέγας Κωνσταντίνος" - Έμπερχαρντ Χορστ, βιογραφία


Ημέρα εορτασμού της μνήμης του σήμερα, συνιστούμε προς τους αναγνώστες μας το σημαντικότατο βιβλίο-βιογραφία  του Κωνσταντίνου του Μεγάλου, βασιλέως και αγίου της Εκκλησίας μας. Ίσως η πληρέστερη και εγκυρότερη αναφορά στην ουρανομήκους αναστήματος αυτή προσωπικότητα, που γνωρίζουμε, απευθυνόμενη στο ευρύ κοινό.

Ο Μέγας Κωνσταντίνος (285-337), ο μεγάλος αυτός γνωστός-άγνωστος της Iστορίας, απασχόλησε σχεδόν όσο κανένας άλλος Ρωμαίος αυτοκράτορας τις επόμενες γενιές. Έως σήμερα θεωρείται από κάποιους πρότυπο «γνήσιου ηγεμόνα» κι από άλλους η αρχή του τέλους της ρωμαϊκής κοσμοκρατορίας.

Ο διαπρεπής συγγραφέας Έμπερχαρντ Χορστ δίνει εδώ μια νέα ερμηνεία στην αμφιλεγόμενη αυτή μορφή τής ύστερης αρχαιότητας. Η αξιόπιστη, θεμελιωμένη σε ιστορικές πηγές εργασία του καθώς και η συναρπαστική, παραστατική αφήγηση καθιστούν αυτή τη μελέτη μια κλασική βιογραφία, ένα έργο αναφοράς στην ιστορική βιβλιογραφία.


Πληροφορίες Συγγραφέα:
Ο Έμπερχαρντ Χορστ (Eberhard Horst) γεννήθηκε το 1924 στο Ντίσελντορφ. Σήμερα ζει κοντά στο Μόναχο και ασχολείται αποκλειστικά με τη συγγραφή βιβλίων. Έχει γράψει πολλά έργα λογοτεχνικής κριτικής, πεζογραφήματα, βιογραφίες και δοκίμια, με προτίμηση στα θέματα που έχουν σχέση με την ιστορία του πολιτισμού. Είναι μέλος του ΡΕΝ και συνιδρυτής του Συλλόγου Γερμανών Συγγραφέων


ΕΝΑΛΙΟΣ ΘΗΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου