Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Η Λαϊκή σοφία ως σχόλιο για την επικαιρότητα:


1) "Το αφκά το κιφάλ τρώει το απάν" (ποντιακό- το κάτω κεφάλι τρώει το επάνω)

2) "Όποιος γελάει τελευταίος, γελάει καλύτερα" (για κάποιον που τόλμησε κάποτε να πεί ότι είμαστε βουτηγμένοι στα σκ...)

3) "Το έξυπνο το πουλί από την μύτη πιάνεται" (ή από άλλες προεξοχές)


ΕΝΑΛΙΟΣ ΘΗΡ

1 σχόλιο:

  1. Αυτά είναι καλά και διαχρονικά σχόλια.
    Να μην ξεχνάμε όμως, ότι ο εν λόγω κύριος δεν φταίει για τις πολιτικές που εμείς επιλέξαμε ( και αναφέρομαι τόσο στις πολιτικές που επί 30 τουλάχιστον χρόνια ακολουθούμε και μας έφτασαν ως εδώ, αλλά αναφέρομαι ΚΑΙ στο ότι ΕΜΕΙΣ- δια της κυβέρνησης που εμπιστευόμαστε - ζητήσαμε δανεικά από το Δ.Ν.Τ., και αφού πρώτα ο Πρωθυπουργός που εμπιστευόμαστε γύριζε τον πλανήτη λέγοντας ότι η Ελλάς είναι διεφθαρμένη χώρα με διεφθαρμένους πολίτες που πρόκειται σύντομα να βουλιάξει στην χρεοκοπία. Και δεν νομίζω ότι όποιος δεν θέλει να πέσει στα νύχια των δανειστών του φέρεται έτσι. Έτσι, φέρεται όποιος θέλει να πέσει μια ώρα αρχίτερα στα νύχια των δανειστών του. Αυτό, ήταν επιλογή της κυβέρνησης που εμπιστευόμαστε, και άρα και δική μας).
    Επιπλέον, να επισημάνω ότι ο εν λόγω κύριος αντιμετωπίζει προβλήματα ( δεν ξέρω αν είναι ένοχος. Μπορεί να είναι αθώος μπορεί να είναι και ένοχος), διότι κατηγορήθηκε ( με αρκετές ενδείξεις από ότι φαίνεται) για ένα βαρύ αδίκημα σε μία ΣΟΒΑΡΗ χώρα όπως είναι οι Η.Π.Α ( Και ΔΕΝ είναι η Ελλαδάρα). Σε μία χώρα σαν την δική μας ( όπου μέτρο της κοινωνικής αξίας του κάθε ατόμου είναι το πόσο μέσον έχει ώστε ο νόμος και οι όποιες συνέπειες των πράξεών του να παρακάμπτονται), τέτοιες περιπτώσεις είναι αστεία πράγματα.
    Αυτά, δεν τα λέω για να λοιδωρήσω την Ελλάδα ( πατρίδα μου είναι, και την αγαπώ, την τιμώ και την υπηρετώ ΧΩΡΙΣ να ψάχνω για "μέσα και για έξω"), αλλά γιατί επιτέλους πρέπει να ξυπνήσουμε.
    Δεν φταίνε "οι άλλοι" για το χάλι μας ( ξέρετε: "Ο Στρος Καν", "το ΔΝΤ", "Το μνημόνιο", " Η ΕΕ", "Οι αγορές", κ.τ.λ..
    Φταίει "το κεφάλι μας", ο αξιακός μας κώδικας, οι επιλογές μας, η αισθητική μας σε τελική ανάλυση.
    Αν δεν θέλαμε να φτάσουμε ως εδώ, ας αξιοποιούσαμε τον πακτωλό χρημάτων ( δανεικά αλλά και σε μορφή επιδοτήσεων πολλά) που εδώ και 30 χρόνια εισέρχονταν στη χώρα ( λεφτά που ποτέ δεν τα ονειρεύτηκα η ψωροκώσταινα).
    Δεν το κάναμε, ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ ( κατά πλειοψηφία) ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ. Οπότε, ας αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες στα ίσα.
    Και αν νομίζουμε ότι αδικηθήκαμε, ας φροντίσουμε να τιμωρήσουμε πολιτικούς και "παραγοντίσκους" που ενώ σε πολλές περιπτώσεις έχουν πλουτίσει εντελλώς αδικαιολόγητα, κάνουμε όλοι μας ότι δεν μπορούμε να τους πιάσουμε δήθεν ( δεν λέμε την αλήθεια: Ότι είναι τα πολιτικά μας ινδάλματα εδώ και 30 χρόνια , και ότι γι' αυτό δεν μπορούμε - δεν αντέχουμε ψυχολογικα - να τους τιμωρήσουμε , μια και έτσι ερχόμαστε σε αντιθεση με όσα πιστέψαμε και αγαπήσαμε).
    Περαστικά μας λοιπόν, και να θυμόμασε ότι το πρόβλημα δεν είναι ο Στρος Καν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή