Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Καταργεί το τμήμα κοινωνικής θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών ο Πανάρετος


Το τμήμα κοινωνικής θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών που ίδρυσε ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου, προκειμένου να δώσει έμφαση σε πρακτικά θέματα που απασχολούν το σύγχρονο άνθρωπο και η ορθόδοξη θεολογία να έχει ουσιαστική σημασία, καταργεί ο κουμπάρος του Γιώργου Παπανδρέου και υφυπουργός Παιδείας κ. Πανάρετος.

Στις αλλεπάλληλες συναντήσεις που είχε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου παιδείας κ. Παπάζογλου τόσο με τον πρόεδρο του τμήματος όσο και μου τους φοιτητές τους διαβεβαίωνε ότι δεν πρόκειται να καταργήσει το τμήμα. Τα μέλη ΔΕΠ τον κατηγορούν για αθέτηση υποσχέσεων.

Υπενθυμίζουμε ότι η θεολογική σχολή Αθηνών προκειμένου να έχει υπόσταση ως σχολή ,αποτελείται από δύο τμήματα. Το θεολογικό που ασχολείται με καθαρά θεωρητικά θέματα και το τμήμα κοινωνικής θεολογίας που ασχολείται με τη θεολογία στη πράξη.

Στο φετινό λοιπόν δελτίο που θα καταρτίσουν οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ δεν υπάρχει ούτε μια θέση για το τμήμα της κοινωνικής θεολογίας , αλλά θα εισαχθούν 330 φοιτητές μόνο στο θεολογικό.

Η συγκεκριμένη απόφαση του υπουργείου έρχεται σε αντίθεση με την απόφαση της πανεπιστημιακής συγκλήτου η οποία είχε τονίσει στο υπουργείο Παιδείας ότι δεν επιθυμεί την κατάργηση του τμήματος.

Ο λόγος της απόφασης του υπουργείου είναι η "δήθεν" υπόθεση οικογενειοκρατίας στο τμήμα, που το κρατάει σφραγισμένο από το Νοέμβριο. Σήμερα βέβαια δεν υπάρχει κανείς συγγενής .

Μαθαίνουμε ότι σήμερα θα υπάρξει συνάντηση με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου , τα μέλη ΔΕΠ του τμήματος και τους εκπροσώπους των φοιτητών οι οποίοι είναι έξαλλοι.

Από ότι μας λένε οι φοιτητές ετοιμάζονται για μεγάλες κινητοποιήσεις προκειμένου να μην καταργηθεί το τμήμα τους.

http://www.newscode.gr/politikh/story/32178/katargei-to-tmhma-koinwnikhs-theologias-toy-panepisthmioy-athhnwn-o-panaret

1 σχόλιο:

  1. Τότε είναι απλό: ας το καταργήσει και ας το ξανασυστήσει αναβαθμισμένο! Οι σχετιζόμενοι πανεπιστημιακοί ας κάνουν τις προτάσεις, εμείς ως μέλη της ευρύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας θα παρακολουθούμε. Ο κ. Πανάρετος τι λέει σήμερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή