Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΙΤΣΕ: ΝΑ, ΓΙΑΤΙ ΜΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!Από το βιβλίο «Γένεση της Τραγωδίας»:

«Αποδεδειγμένα σε κάθε περίοδο της εξέλιξής του ο δυτικοευρωπαϊκός πολιτισμός προσπάθησε να απελευθερώσει τον εαυτό του από τους Έλληνες. Η προσπάθεια αυτή είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια, διότι ο,τιδήποτε κι αν (οι δυτικοευρωπαίοι) δημιουργούσαν, φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε χρώμα και ζωή στη σύγκρισή του με το ελληνικό μοντέλο, συρρικνωνότανε, κατέληγε να μοιάζει με φθηνό αντίγραφο, με καρικατούρα.

Έτσι ξανά και ξανά μια οργή ποτισμένη με μίσος ξεσπάει εναντίον των Ελλήνων, εναντίον αυτού του μικρού και αλαζονικού έθνους, που είχε το νεύρο να ονομάσει βαρβαρικά (για κάθε εποχή) ότι δεν είχε δημιουργηθεί στο έδαφός του. (…)

Κανένας από τους επανεμφανιζόμενους εχθρούς τους δεν είχε την τύχη να ανακαλύψει το κώνειο, με το οποίο θα μπορούσαμε μια για πάντα να απαλλαγούμε απ’ αυτούς. Όλα τα δηλητήρια του φθόνου, της ύβρεως, του μίσους έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή να διαταράξουν την υπέροχη ομορφιά τους.

Έτσι, οι άνθρωποι συνεχίζουν να νιώθουν ντροπή και φόβο απέναντι στους Έλληνες. Βέβαια, πού και πού, κάποιος εμφανίζεται που αναγνωρίζει ακέραιη την αλήθεια, την αλήθεια που διδάσκει ότι οι Έλληνες είναι οι ηνίοχοι κάθε επερχόμενου πολιτισμού και σχεδόν πάντα τόσο τα άρματα όσο και τα άλογα των επερχόμενων πολιτισμών είναι πολύ χαμηλής ποιότητας σε σχέση με τους ηνίοχους (Έλληνες), οι οποίοι τελικά αθλούνται οδηγώντας το άρμα στην άβυσσο, την οποία αυτοί ξεπερνούν με αχίλλειο πήδημα»!
 
http://www.liako.gr/news/home/35854-ellada.html

2 σχόλια:

  1. Έχει, νομίζω, κάποια σχέση και η ιστοσελίδα στην οποία αναρτάται κάποιο κείμενο. Προσωπικά μου δημιουργεί απώθηση, η λογική του σφιχταγγαλιασμένου εμπορίου με την εθνική ιδέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επικεντρωνόμαστε στο περιεχόμενο του κειμένου, το οποίο και θεωρούμε ενδιαφέρον, γιαυτό και το αναδημοσιεύουμε. Το ίδιο υπάρχει σε πολλά ιστολόγια.

    Ο καθείς φυσικά διατηρεί τις προσωπικές του συμπάθειες ή αντιπάθειες τόσο για πρόσωπα, όσο και για ιστοσελίδες.

    Η ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή