Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Άστεγοι: H νέα γενιά των Ελλήνων...

Αἱ ἀλώπεκες φωλεοὺς ἔχουσιν καὶ τὰ πετεινὰ τοῦ οὐρανοῦ κατασκηνώσεις, δὲ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου οὐκ ἔχει ποῦ τὴν κεφαλὴν κλίνῃ (ματθ.8:20)

ἀμὴν λέγω ὑμῖν, ἐφ' ὅσον οὐκ ἐποιήσατε ἑνὶ τούτων τῶν ἐλαχίστων, οὐδὲ ἐμοὶ ἐποιήσατε  (ματθ. 25:45)



Τι θέλει να πεί ο Ποιητής;
Μήπως χτυπά το καμπανάκι για τον καθένανε από εμάς; Πόσο "εντάξει" είμαστε απέναντι στους υιούς του ανθρώπου, όσους δεν έχουν πού την κεφαλήν κλίνη;;;

Κατ' επέκτασιν συλλογισμού: Στοίχημα πώς ο κ.Πέτρος Παπαδόπουλος, αν τυχόν αποφασίσει να πάει να ζήσει σε μια καλύβα στο δάσος δίπλα στις αρκούδες και τις αλεπούδες, σίγουρα θα βρεθεί κατηγορούμενος από το Δασαρχείο, το οποίο φυσικά θα προστατέψει τα υπόλοιπα αγρίμια. 
Πού κατήντησες, άνθρωπε, η αλεπού και ο λαγός να έχουν μεγαλύτερη αξία από εσένα!
Ε, ρε, Ελλάδα, ατιμασμένη μάνα, όχι "πτώχευση", αλλά φωτιά και μπούρμπερη σου πρέπει.

Άστεγοι: H νέα γενιά των Ελλήνων...

Πού την κεφαλήν κλείνει δεν έχουν οι νέες γενιές στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ελλάδα, όπου σύμφωνα με το Reuters οι άστεγοι αυξάνονται δραματικά.

Το δημοσίευμα παρουσιάζει εκτενές ρεπορτάζ, με ιστορίες συμπολιτών μας οι οποίοι είδαν από τη μια στιγμή στην άλλη να ... αλλάζει άρδην η ζωή τους.

Ο Πέτρος Παπαδόπουλος είναι ένας από αυτούς. Ο 40χρονος, μέχρι πρότινος ήταν σεφ και έχει
μαγειρέψει επί 18 χρόνια μουσακά και άλλα παραδοσιακά εδέσματα της χώρας μας σε πολλά εστιατόρια της Ελλάδας. Τώρα μαγειρεύει για 50 άτομα σε ένα καταφύγιο αστέγων.

Το όνομα που έδωσε στο πρακτορείο ειδήσεων, όπως τονίζει, είναι ψεύτικο καθώς δε θέλει συγγενείς και φίλοι του να μάθουν σε τι κατάσταση βρίσκεται.

Ο 40χρονος το 2010 απολύθηκε και μη μπορώντας να αποπληρώσει ένα δάνειο που είχε πάρει, έχασε και το σπίτι του και κατέληξε να γυρνά στους δρόμους. "Ένιωσα σαν να πρωταγωνιστώ σε ταινία", δήλωσε, προσθέτοντας πως η ζωή του πήρε στροφή 180 μοιρών...

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2011/09/h_15.html#ixzz1Y19yFfka

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου