Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Λογικό, δεν ήταν και πολύ..."Μακεδόνας"


Κήδεψαν τον Κίρο Γκλιγκόροφ με ...αγροτικό! 
Κηδεία με... αγροτικό
Εντονες αντιδράσεις προκαλεί στη γειτονική μας χώρα ο τρόπος που αντιμετώπισε η πολιτική ηγεσία της τον Γκλιγκόροφ ακόμη και μετά τον θάνατό του.
Αρκετές αντιδράσεις προκαλεί στα Σκόπια ο τρόπος που αντιμετωπίσθηκε ο θάνατος του Κίρο Γκλιγκόροφ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. Μπορεί η τελευταία του επιθυμία να ήταν η κηδεία του να γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο, χωρίς τιμές αρχηγού κράτους, όμως διατυπώνονται πολλές αιχμές για το πώς συμπεριφέρθηκαν κυρίως ο κρατικός μηχανισμός, τα δημόσια, αλλά και πολλά ιδιωτικά ΜΜΕ που ελέγχονται από τον πρωθυπουργό, Ν. Γκρούεφσκι. Κάνουν συγκρίσεις μάλιστα με τον πάνδημο τρόπο που αντιμετωπίσθηκε ο πρόσφατος θάνατος του πρώην προέδρου της Τσεχίας, Βάτσλαβ Χάβελ, στην Τσεχία και ευρύτερα.
Οι λιγοστές εικόνες από το νεκροταφείο του Μπούτελ να οδηγείται στην τελευταία του κατοικία με μια απλή πολιτική κηδεία και με το φέρετρο να μεταφέρεται πάνω σε ένα ανοικτό... φορτηγάκι σόκαραν τους Σκοπιανούς που δεν περίμεναν ότι θα αντιμετωπιζόταν έτσι ο πρώτος πρόεδρος της χώρας, ο οποίος την οδήγησε στην ανεξαρτησία και κατοχύρωσε την κρατική της οντότητα.
«Οι μεσίστιες σημαίες χάθηκαν μέσα στα χριστουγεννιάτικα στολίδια» -στην ΠΓΔΜ τα Χριστούγεννα γιορτάζονται με το παλιό ημερολόγιο στις 7 Ιανουαρίου- «Δημοσιογράφοι και ΜΜΕ πιάστηκαν με... τις πιτζάμες», «Ο πρόεδρος πέθανε και οι διακοπές... συνεχίστηκαν», είναι μερικοί μόνο τίτλοι από επικριτικά άρθρα σε κάποιες εφημερίδες, ενώ στο στόχαστρο βρέθηκε ιδιαίτερα η κρατική τηλεόραση MTV, όπου οι υπεύθυνοι αντιμετώπισαν τον θάνατο του Κ. Γκλιγκόροφ απλώς επαγγελματικά, σαν να ήταν απλώς μια προσωπικότητα, χωρίς να υπάρξει μια γενική τροποποίηση του προγράμματος, με εκτενή αφιερώματα κ.ά., όπως γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις σε πολλές χώρες.
Πλήθος κόσμου συνοδεύει το φορτηγάκι που μεταφέρει τη σορό του πρώην προέδρου της ΠΓΔΜ, Κίρο Γκλιγκόροφ, στο νεκροταφείο του Μπούτελ. Δεν θύμιζε σε τίποτα κηδεία αρχηγού κράτους.

Πλήθος κόσμου συνοδεύει το φορτηγάκι που μεταφέρει τη σορό του πρώην προέδρου της ΠΓΔΜ, Κίρο Γκλιγκόροφ, στο νεκροταφείο του Μπούτελ. Δεν θύμιζε σε τίποτα κηδεία αρχηγού κράτους.
Ο καθηγητής πανεπιστημίου της Σχολής Δημοσιογραφίας Τόμε Γκρούεφσκι ήταν ένας από αυτούς που τηλεφώνησε, όπως λέει, στον αρχισυντάκτη του MTV για να ζητήσει εξηγήσεις και να διαμαρτυρηθεί. «Η εθνική τηλεόραση ανήκει σε όλους τους πολίτες και σίγουρα δεν ανήκει σε κανένα πολιτικό κόμμα», δήλωσε με νόημα, εκφράζοντας την καχυποψία που υπάρχει ότι πίσω από αυτά υπάρχει δάκτυλος των ανθρώπων του Ν. Γκρούεφσκι.
 Κηδεία με... αγροτικό
Του Χ.Τελίδη από το http://www.ethnos.gr  


Read more: http://www.seleo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=46872%3A2012-01-07-16-32-10&catid=74%3Asites&Itemid=54#ixzz1iqt18YG3
Seleo.gr News 

1 σχόλιο:

  1. Θα ήταν ατίμωση να τον τιμήσουν με οποιονδήποτε τρόπο τα "μακεδονοειδή" του Γκρουέφσκι. Καλύτερα έτσι.
    Ταπεινός και ήπιος πατριώτης και πολιτικός, έτσι ταπεινά του έπρεπε το κατευόδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή