Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Τους πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα!

Επιστολή στην εφημερίδα ΑΥΓΗ έστειλε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ απαντώντας σε σχόλιο που τον επέκρινε για την πρόσφατη πρωτοβουλία του να προσφύγει ενώπιον του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου κατά του νόμου που προβλέπει την ανέγερση Ισλαμικού Τεμένους στην Αθήνα.
Η επιστολή του Μητροπολίτη Πειραιώς προς την ΑΥΓΗ:


Αξιότιμε κύριε διευθυντά,
Εις το φύλλον της εφημερίδος 11300 5.1.2012 και εις την σελ. 27 υπό τον τίτλον «Φανατική τύφλωση» του κ. Κ. Κάρη στη στήλη «Αντικατοπτρισμοί», μού προσάπτετε την ετικέτα του «φανατισμού, της στενομυαλιάς και της προκατάληψης και της ελαφρότητας» καθώς και «επικοινωνιακής πολιτικής κίνησης ακροδεξιάς εμπνεύσεως και επικίνδυνης για τη χώρα και την κοινωνία μας στόχευσης» με αφορμή την ενώπιον του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου προσφυγή μου ως Έλληνος πολίτου, όπως προβλέπει το δικαιικό μας σύστημα, κατά του αντισυνταγματικού κατά τη γνώμη μου νόμου που εψηφίσθη το 2006 επί κυβερνήσεως Ν. Δημοκρατίας για την ανίδρυση μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα και την περιβολή της ιδιωτικότητας με δημόσιο χαρακτήρα κατά παράβαση της αρχής της ισότητος, διότι αυτό δεν συμβαίνει για τους Ινδουιστές, τους Σιχ, τους Βουδιστές ή τις άλλες θρησκευτικές παραδοχές και διότι αλλοιώνει τη συνταγματικά κατοχυρωμένη Ορθόδοξη θρησκευτική κοινωνία εισάγοντας δολίως την καταρρέουσα παγκοσμίως και παρωχημένη αρχή της πολυπολιτισμικότητας.


Διερωτώμαι με ποια νομιμοποίηση και εξουσιοδότηση χαρακτηρίζετε τους συνανθρώπους σας και τους εντάσσετε σε ιδεολογικούς χώρους, και μάλιστα φασιστικής αντιλήψεως. Νομίζω ότι η ενέργειά σας αποδεικνύει εναργέστατα και την έλλειψη δημοκρατικής συνειδήσεως και την επίδειξη φασίζουσας τακτικής στην πράξη και ασφαλώς φαλκίδευση της αριστερής ιδεολογίας. Διερωτώμαι ωσαύτως εάν μεταβάλατε άποψη ότι η θρησκεία αποτελεί το «όπιο» του λαού, διότι η προφανής στήριξή σας στο ιδεολόγημα του φονταμενταλιστικού Ισλάμ κάτι τέτοιο υποδηλώνει, εκτός αν εσείς και το κομματικό σας υπόβαθρο εμφορείσθε υπό του δόγματος «ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου» . Πάντως ένα είναι βέβαιο: ότι αν επικρατήσει το Ισλάμ και στη χώρα μας, η τύχη σας είναι προδιαγεγραμμένη. Θα ακολουθήσετε την ταλαίπωρη μοίρα των τριών «ιεραποστόλων» του αθεϊσμού, απεσταλμένων του Μάο Τσε Τουνγκ, στην κεντρική πλατεία του Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, που απεκεφαλίσθησαν εν μέσω του αλαλάζοντος πλήθους.

Μετά τιμής
Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ

http://patr-anex-enim.blogspot.com/2012/01/blog-post_7864.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου