Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Επιμένει το Υπ Οικονομικών για την κάρτα αποδείξεων

Ποιος είπε ότι το ελληνικό κράτος δεν έχει συνέχεια όταν αλλάζουν οι κυβερνήσεις;

Ακόμα και η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν σταματάει να υποστηρίζει τη μεγάλη χρησιμότητα της (προαιρετικής) κάρτας αποδείξεων, στέλνοντας e-mail στους χρήστες του TAXISnet που υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας κ. Θεοχάρης Θεοχάρης.

Περί καρτών έχουν ακουστεί πολλά, έχουμε αναφερθεί κι εμείς από το παρόν ιστολόγιο (εδώ, εδώ...) σε κάποιες πτυχές του θέματος "κάρτα" = μέσο που μπορεί να οδηγήσει σε κατάχρηση εξουσίας, σε καταπάτηση θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Δυο μόνον αντιφατικά στοιχεία να επισημάνουμε: στον προεκλογικό καιρό που το Υπουργείο Οικονομικών αγγέλλει μιαν αναιτιολόγητη παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, καταναλώνει ανθρώπινους πόρους στην προώθηση ενός θέματος πολιτικής Τρόικας και Λισαβόνας. Την ίδια ώρα που η κα Λαγκάρντ μας υπενθυμίζει ότι δεν πληρώνουμε (όλοι μαζί) τους φόρους μας, την ώρα που το "έθνος" έχει καταλήξει να σημαίνει "φόροι" σύμφωνα με τις μνημονιακές πολιτικές, ο κ. Θεοχάρης μας ενημερώνει ότι με τη χρήση της κάρτας βοηθούμε στην "εθνική δράση για την πάταξη της φοροδιαφυγής και τη δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου