Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Ευρωπαϊκή επιλεκτική "ανεκτικότητα"

Η εν λόγω υπόθεση μας υπενθυμίζει ότι ο Μακαρθισμός και η επιλεκτική (άρα και υποκριτική) δαιμονοποίηση ιδεών δεν είναι παράπλευρο σύμπτωμα του Δυτικοευρωπαϊκού πολιτισμού, αλλά συστατικό στοιχείο του.
(ΕΝΑΛΙΟΣ ΘΗΡ)

Οι κοινωνικοί λειτουργοί θέλουν να αρπάξουν ένα μωρό μόλις γεννηθεί, επειδή ανησυχούν για την μητέρα του που έχει «βίαιες» συνδέσεις με την εθνικιστική οργάνωση English Defence League (EDL).

Το Συμβούλιο του Durham θεωρεί ότι η Toni McLeod, θα αποτελέσει ένα "σημαντικό κίνδυνο βλάβης" για το μωρό. Οι κοινωνικοί λειτουργοί φοβούνται ότι το παιδί θα «φανατιστεί» με τις απόψεις της EDL και θέλει να το δώσουν για υιοθεσία αμέσως.Η κ. McLeod, που είναι 35 εβδομάδων έγκυος, είναι πρώην ηγετικό στέλεχος της EDL, στην οποία είναι γνωστή με το όνομα “English Angel”. Η 25χρονη έχει μια σειρά από καταδικαστικές αποφάσεις για βίαια επεισόδια, όπως ότι δάγκωσε ένα αστυνομικό μετά από μια πορεία της EDL το 2010 και της έχει απαγορευτεί η ιδιοκτησία σκύλων, καθώς είχε διατάξει ένα πίτμπουλ να επιτεθεί σε πρώην φίλο της.

Ωστόσο, η περίπτωσή της έγινε θέμα από τον βουλευτή των Φιλελεύθερων Δημοκρατών John Hemming, ο οποίος, παρά την απέχθεια του για την EDL, το έθεσε στη Βουλή των Κοινοτήτων. Ο βουλευτής είναι αντίθετςο με αυτήν την αντιμετώπιση, όταν στον εξτρεμιστή ισλαμιστή κληρικό Abu Qatada, του επιτράπηκε να μένει με τα παιδιά του όταν ήταν για σύντομο χρονικό διάστημα υπό δικαστικό έλεγχο στις αρχές αυτού του έτους, ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να τον απελάσει.

Είπε: "Τίθεται ένα περίεργο ερώτημα γιατί ο Αμπού Qatada επιτρέπεται να φανατίσει τα παιδιά του, αλλά το κράτος δεν θέλει να επιτρέπει στην Τόνι McLeod να προσέχει το μωρό της, μήπως του πει κάτι που δεν θα αρέσει στους κοινωνικούς λειτουργούς.

"Είμαι πολύ έντονα αντίθετος με την EDL, η οποία πιστεύω ότι είναι μια ρατσιστική οργάνωση, αλλά δεν νομίζω ότι πρέπει να αφαιρέσουμε όλα τα παιδιά των ανθρώπων που πηγαίνουν στις διαδηλώσεις τους, όσο, ασύνετοι και να είναι."

Η κ. McLeod έχει δημοσιεύσει ρατσιστικές ύβρεις στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, αλλά αρνείται ότι είναι ρατσίστρια. Υποστηρίζει ότι δεν είναι πλέον ενεργή με την EDL και ουδέποτε έχει κατηγορηθεί για βία κατά των παιδιών.

Οι κοινωνικοί λειτουργοί έχουν πει στον άντρα της Martyn ότι δεν είναι σε θέση να φροντίσει εκείνος για το παιδί του, γιατί είναι πλήρους απασχόλησης στρατιώτης που μόλις επέστρεψε από το Αφγανιστάν.

Ο κ. Hemming, ο οποίος είναι πρόεδρος της οργάνωσης ‘Justice For Families’, δήλωσε χθες: «Έχουμε μια κλασσική περίπτωση «αστυνομίας σκέψης» που έχει αποφασίσει να αφαιρέσει από τη μητέρα το μωρό της μόλις γεννηθεί, λόγω του τι «θα μπορούσε να πει» στο μωρό. Αναρωτιέμαι τι σκέφτεται ο πατέρας του μωρού, που μάχεται για μια χώρα που δεν θα του επιτρέψει να έχει ένα παιδί εξ αιτίας αυτού που η μητέρα του παιδιού «θα μπορούσε του να πει».
"Η Τόνι δέχεται τώρα ήταν λάθος να πάει στις διαδηλώσεις της EDL, αλλά η ελευθερία του λόγου δεν σημαίνει τίποτα αν οι άνθρωποι δεν μπορούν να λένε πράγματα που οι πολλοί πιστεύουν ότι είναι λάθος."

Η κ. McLeod θέλει να μετακομίσει στην Ιρλανδία για τη γέννηση για να αποφύγει τις κοινωνικές υπηρεσίες της Αγγλίας. Ο 31χρονος σύζυγός της, τουφεκιοφόρος McLeod, σκοπεύει να ζητήσει να μετατεθεί στη Βόρεια Ιρλανδία, ώστε να μπορεί να είναι με το παιδί του.

Το συμβούλιο του Durham είπε στην κ. McLeod την Παρασκευή ότι το αγέννητο μωρό της θα το τοποθετούσαν στο μητρώο προστασίας παιδιών.

Έγγραφα που είδε η Sunday Express αποκαλύπτουν ότι οι κοινωνικοί λειτουργοί ανησυχούν για τον προηγούμενο αλκοολισμό της κ. McLeod, την κατάχρηση ναρκωτικών, την «επιθετική συμπεριφορά» της και τα φερόμενα "θέματα ψυχικής της υγείας".

Παραδέχονται ότι αυτή δεν ασχολείται πλέον με την EDL, αλλά πιστεύουν ότι είναι τώρα ασχολείται με μια μικρότερη παρόμοια ομάδα, τη North West Infidels. Η έκθεση της κοινωνικής λειτουργού αναφέρει: "Η Toni πρέπει σαφώς να ξεφύγει από τις ανάρμοστες φιλίες που έχει είτε με την EDL ή με την ομάδα που διασπάστηκε από αυτήν, προκειμένου να μπορέσει να διαμορφώσει και επιδείξει τις κατάλληλες θετικές σχέσεις με το μωρό που αυτή θα μεγαλώσει".

"Η Τόνι υπήρξε εξέχον μέλος της EDL. Ισχυρίζονται ότι είναι μια ειρηνική οργάνωση, ωστόσο, έχουν ισχυρούς δεσμούς με τη βία και το ρατσισμό».

Ο κ. McLeod, δήλωσε: "Η Τόνι ποτέ δεν θα έβλαπτε ποτέ ένα παιδί."

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου