Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Για τις πρόσφατες γραφικές δηλώσεις του "Συριζαίου" Βουλευτή Τάσου Κουράκη
Μέχρι πρότινος είχαμε τα "φυντάνια" της ΔΗΜΑΡ. Την Μ. Ρεπούση με τον "συνωστισμό" της Σμύρνης στη Μικρασιατική καταστροφή και τη σφαγή των Ελλήνων, τον Γρ. Ψαριανό με την αφαίρεση από την Ελληνορθόδοξη κοινωνία μας οτιδήποτε σε θυμίζει θρησκεία και Εκκλησία.Σήμερα, προστίθενται και οι γραφικότητες Π. Τατσόπουλου και Τ. Κουράκη από τον ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι, για να βλέπουν οι σύγχρονοι Έλληνες ποιοι επικαλούνται τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα…! Ο μεν πρώτος να δηλώνει άθεος , ο δε δεύτερος, με πρόσφατες δηλώσεις του ότι, όσοι δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι, θα πρέπει να πληρώνουν στο κράτος ειδικό φόρο. Προχώρα Τσίπρα, με τέτοιο διαλυμένο μαντρί τώρα, περίμενε να κυβερνήσεις κάποτε τη χώρα… Κι αν λένε αυτά τώρα φανταστείτε τι θα λένε και τι θα κάνουν εάν ποτέ πάρουν την εξουσία (μη γένοιτο).

Ας σταθούμε, όμως, στις ηλιθιότητες Κουράκη. Κάποιος πρέπει να πει στον κ. Κουράκη ότι:
1) Η Ορθόδοξη Εκκλησία κατοχυρώνεται από το Ελληνικό Σύνταγμα ως ο συνδετήριος ιστός ίδρυσης και απελευθέρωσης του Ελληνικού κράτους. Εάν δεν υπήρχε Ορθόδοξη Εκκλησία δεν θα υπήρχε Ελληνικό έθνος, ας διαβάσει λίγη ιστορία, εκτός από πολιτικά μανιφέστα. Εάν θέλει αναθεώρηση του Συντάγματος να βγει να το πει ευθέως και για ποια άρθρα του. 

2) Εάν θέλει η Εκκλησία να αμείβει τους Ιερείς Της, να επιστρέψει (μόλις γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση…) την τεράστια περιουσία που της κατάσχεσε το κράτος δίχως να τη ρωτήσει (επειδή είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, δηλαδή Δημόσιο) και σύμφωνα με την οποία υπέγραψε συμφωνία να καταβάλλει τη μισθοδοσία του Κλήρου.
Ας επιστρέψει την περιουσία της Εκκλησίας και τότε να μιλά για μισθοδοσία του Κλήρου. Ας μην λησμονεί μόνο ότι, η Εκκλησία έχει προσφύγει στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια και έχει δικαιωθεί για την κατάσχεση αυτή της περιουσίας Της. Επιπλέον, τα ίδια δικαστήρια, έχουν αρμοδίως αποφανθεί ότι, εφόσον η Εκκλησία το απαιτήσει, το Ελληνικό Δημόσιο υποχρεούται να Της καταβάλλει το σύνολο της κατασχεθείσας αυτής περιουσίας. 

3) Εάν ο κ. Κουράκης θέλει να πληρώνουν οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι ειδικό φόρο (για την πίστη τους), να ζητήσει να κάνουν το ίδιο και οι λοιποί πιστοί άλλων θρησκειών και δοξασιών. Δεν μπορεί, για παράδειγμα ο ΣΥΡΙΖΑ να ζητά να ανεγερθεί στην Αθήνα Ισλαμικό τέμενος με χρήματα του ελληνικού δημοσίου, αξίας 500 εκατομμυρίων Ευρώ, δεν μπορεί να αμείβει τους Ιμάμηδες στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, κι απ΄ την άλλη να καταβάλλει σήμερα στο ελληνικό δημόσιο φόρους μόνο η Ορθόδοξη Εκκλησία.

4) Ο κ. Κουράκης όφειλε, επίσης, να γνωρίζει ότι στο Ελληνικό κράτος δεν λειτουργεί ούτε ένα δημόσιο γηροκομείο. Όσα λειτουργούν στην Ελλάδα – δωρεάν για τους γέροντες ή με χρήματα (για όσους εξ αυτών έχουν) πολύ λιγότερα από το κόστος διαβίωσης και ενδιαίτησής τους σ΄ αυτά – ανήκουν είτε στην Εκκλησία είτε σε κληροδοτήματα τα οποία λειτουργούν από εισφορές και διαθήκες πιστών ανθρώπων που τα κατέλειπαν για συγκεκριμένο, ιερό, σκοπό. Ας αναλάβει, λοιπόν, το κράτος να λειτουργήσει τα δεκάδες αυτά ιδρύματα ανά την Ελλάδα και μετά να ζητά διακοπή της μισθοδοσίας του Κλήρου. Ας μάθουν ότι, δεν μπορούν να έχουν λόγο για τα της Εκκλησίας, όταν δεν γνωρίζουν ούτε καν η πόρτα της Εκκλησίας που είναι ! 

5) Τέλος, ο κ. Κουράκης όφειλε να γνωρίζει (ή εάν γνωρίζει να μην το αποσιωπά) ότι η Εκκλησία ποτέ δεν έκανε διακρίσεις κατά την άσκηση της φιλανθρωπίας. Έτσι, σιτίζει, διατρέφει, κοιμίζει, πλένει, σπιτώνει, ντύνει δεκάδες χιλιάδες μετανάστες ανά την Ελλάδα, δίχως να ρωτά ποια θρησκεία ασπάζονται. Διαθέτει εκατομμύρια Ευρώ στη Θράκη για την ενίσχυση των τριτέκνων οικογενειών Χριστιανών και Μουσουλμάνων και μάλιστα από τον οβολό των Ορθοδόξων και μόνο.

Όλα αυτά κοστίζουν τα τριπλάσια απ΄ όσα εάν η Εκκλησία πλήρωνε τους Ιερείς Της, αλλά δεν θα έκανε το τεράστιο προνοιακό έργο που κάνει και που δεν κάνει το ανίκανο κράτος ως όφειλε. Ας αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ να θρέφει τους μετανάστες, τους γέροντες, τους αναπήρους, τους τριτέκνους και πολυτέκνους από τις μισθοδοσίες των Βουλευτών του και τις παχυλές κομματικές επιχορηγήσεις του εκ μέρους του κρατικού κορβανά (δηλαδή του φορολογούμενου, λιμοκτονούντα Έλληνα) και τότε θα είχε η Εκκλησία τη δυνατότητα να αμείβει τους Ιερείς της. Εάν, επί παραδείγματι, η τοπική μας Εκκλησία ζητούσε να αποζημιωθεί για το ότι:

Α) ο σκουπιδότοπος του Δήμου Χίου ανήκει στην Εκκλησία και δεν λαμβάνει ενοίκιο !

Β) ο χώρος που κτίσθηκαν, πρόσφατα, οι λαϊκές κατοικίες στο Χαλκειός ανήκει στην Εκκλησία και δεν λαμβάνει ενοίκιο!

Γ) ο χώρος που κτίσθηκε το εργοστάσιο της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών στην Καρδαμάδα ανήκει στην Εκκλησία και δεν λαμβάνει ενοίκιο!

Δ) ο χώρος που κτίσθηκε το παλιό Γαλακτοκομείο στην Καρδαμάδα ανήκει στην Εκκλησία και δεν λαμβάνει ενοίκιο

Ε) ο χώρος που κτίσθηκε το κτίριο του Οίκου Αγάπης στο Νεοχώρι και στεγάζει δυο δομές (΄΄Ψυχαργώς΄΄ και ΄΄Οικοτροφείο παιδιών με ειδικές ανάγκες΄΄) ανήκει σε Νομικό Πρόσωπο εποπτευόμενο από την Εκκλησία και δεν λαμβάνει ενοίκιο γι΄ αυτές.

ΣΤ) ο χώρος που στεγάζεται η δομή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων παιδιών με ειδικές ανάγκες, στον Κοφινά, ανήκει στο προαναφερόμενο Νομικό Πρόσωπο και δεν λαμβάνει ενοίκιο!

Ζ) ο χώρος που φιλοξενείται το ΚΑΠΗ Χαλκειού και το ΚΑΠΗ Αγ. Γεωργίου Συκούση ανήκει στην Εκκλησία και δεν λαμβάνει ενοίκιο!

Η) ο χώρος που χρησιμοποιείται από τον Κυνηγετικό Σύλλογο για την εκτροφή θηραμάτων στην Καρδαμάδα ανήκει στην Εκκλησία και δεν λαμβάνει ενοίκιο!
Θ) ο χώρος που στεγάζεται το Μουσικό Γυμνάσιο Χίου ανήκει στην Εκκλησία και δεν λαμβάνει ενοίκιο!

Ι) ο χώρος που κτίσθηκαν 4 αγροτικά ιατρεία και δημιουργήθηκαν 8 παιδικές χαρές, 3 γήπεδα και 2 Νηπιαγωγεία ανήκει στην Εκκλησία και δεν λαμβάνει γι΄ αυτά ενοίκιο!
ΙΑ) ο χώρος που στεγάζονται οι εγκαταστάσεις του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων Χίου ανήκει στην Εκκλησία και δεν λαμβάνει ενοίκιο!

ΙΒ) και πληθώρα πολλών άλλων που, αυτή τη στιγμή, εάν απαριθμήσω δεν θα φτάσουν άλλες 5 σελίδες (μόνο σε τοπικό επίπεδο και μόνο για τη διάθεση ακίνητης περιουσίας- ξεχωριστά από επιδόματα, συσσίτια, ιματισμό, φάρμακα, υποτροφίες, αγορά πετρελαίου θέρμανσης και γραφικής ύλης σε σχολεία, κ.α.), τι θα έλεγε ο κ. Κουράκης εάν έπρεπε να αποζημιώσει την Ορθόδοξη Εκκλησία και – εφόσον εκείνη σταματούσε να τα διαθέτει δωρεάν ή με συμβολικά μισθώματα – θα έπρεπε να τα δίδει το κράτος προς την Εκκλησία ως ενοίκια, κ.λπ. ;

Είπαμε: Στην Ελλάδα κάθε ένας μπορεί να λέει ότι  του κατέβει, όμως όλα έχουν ένα όριο. Εκτός εάν φαντάζεται τη δημοκρατία και την ελευθερία του καθενός απ΄ την ανάποδη: Θες να πιστεύεις κάπου; Πλήρωνε για τις ιδέες σου!
Αυτό, βέβαια, όχι καν η Τρόικα, αλλά ούτε ο Χίτλερ δεν το ζήτησε. Μόνο ο Σουλτάνος από τους ραγιάδες. Γεια σου ΣΥΡΙΖΑ, με τους Κουράκηδες και τους Τατσόπουλούς σου… !
Χαιρετίσματα στην εξουσία…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου