Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Για μια Ελλάδα των Ελλήνων

Η ανάγκη για ενότητα του πολιτικού κόσμου

Ξάνθη, 25 Απριλίου 2012
Γεώργιος Π. Παύλος, Αναπλ. Καθηγητής Δ.Π.Θ.

Επείγει άμεσα να διασωθεί η εθνική μας ανεξαρτησία, το ελληνικό κράτος, η ελληνική δημοκρατία και ο ελληνικός λαός. Επείγει άμεσα να δημιουργηθεί ενιαίο εθνικό μέτωπο για να αναιρεθούν οι απεχθείς και δολοφονικοί όροι του Μνημονίου της 12ης Φεβρουαρίου 2012. Επείγει ο ελληνικός λαός να μάθει όλη την αλήθεια για τα αίτια που οδήγησαν στη σημερινή καταστροφική κρίση. Τα αίτια αυτά είναι διεθνή αλλά και εθνικά, είναι υλικά αλλά και πνευματικά. Εμείς οι πανεπιστημιακοί και οι ακαδημαϊκοί δάσκαλοι έχουμε ευθύνη να τα κατανοήσουμε, να διαφωτίσουμε τον λαό και να αναγκάσουμε τους πολιτικούς να πράξουν το ορθό!

Είναι τραγικό και φαίνεται αναπόφευκτο ότι, χωρίς ενότητα όλων των ανεξάρτητων από οιεσδήποτε δεσμεύσεις και υγιώς σκεπτόμενων πολιτικών ανδρών και γυναικών, θα επαναληφθεί η ιστορία του 20ου αιώνα. Δηλαδή, η Ελλάδα θα υποστεί ενδεχομένως μια νέα «Μικρασιατική Καταστροφή», μια νέα «γερμανική κατοχή», ένα νέο «εμφύλιο πόλεμο» και μια νέου τύπου συγκαλυμμένη πολιτική δικτατορία, η οποία ήδη διαφαίνεται στον ορίζοντα.

Οι Έλληνες πολιτικοί άνδρες, αρχηγοί ή απλοί υποψήφιοι όλων των ελληνικών κομμάτων, θα πρέπει να κατανοήσουν ότι θα είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για τον επερχόμενο πανικό του ελληνικού λαού και το επί θύραις κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό χάος. Κι αυτό θα συμβεί, εάν δεν ομονοήσουν σε ένα ενιαίο εθνικό μέτωπο εναντίον του επαχθούς και δολοφονικού μνημονίου.

Οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και οι αρχηγοί τους κ. κ. Βενιζέλος και Σαμαράς έχουν ακόμη λίγο χρόνο και μια τελευταία ευκαιρία, τουλάχιστον πριν την τελική κατάρρευση, να αναγνωρίσουν τα εγκληματικά λάθη του παρελθόντος και των παρατάξεών τους, αναιρώντας έστω και τώρα ό,τι υπέγραψαν εναντίον των ελληνικών συμφερόντων.

Ωστόσο, ακόμη και τώρα το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ασελγούν στο αιμορραγούν σώμα της Ελλάδος και του ελληνικού λαού. Κάποιοι εκπρόσωποι της ΝΔ λένε πως θα φύγουν από αυτήν αν υπάρξει νέα μείωση μισθών και συντάξεων. Δηλαδή αυτό που έγινε μέχρι σήμερα με τις ευλογίες της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν τους πείθει ότι ήδη πραγματοποιήθηκε και πραγματοποιείται η δολοφονία του ελληνικού λαού και της ελληνικής πολιτείας; Τι άλλο θέλουν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να δουν για να πεισθούν για το μέγιστο έγκλημα εναντίον της Ελλάδος και του λαού της, στο οποίο συναίνεσαν οι ίδιοι και τα κόμματά τους, ενώ και οι κ. κ. Παπανδρέου, Παπαδήμος, Βενιζέλος και Σαμαράς, διέψευσαν τις ελπίδες όλων των Ελλήνων που τους πίστεψαν;

Σήμερα, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές είμαστε τραγικοί μάρτυρες των όσων λέγουν οι εκπρόσωποι των δύο μεγάλων κομμάτων παρουσιάζοντας το νέο πρόγραμμά τους για ανάπτυξη και άλλες αστειότητες, ωσάν να μην ήταν η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ που πριν δύο χρόνια εξαπάτησε με τις ίδιες φρούδες υποσχέσεις τον ελληνικό λαό, ενώ σχεδίαζε την παραποίηση των στατιστικών στοιχείων και την κατακρήμνιση της Ελλάδος στον καιάδα του ΔΝΤ, ή ωσάν να μην ήταν η σημερινή ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, που δια στόματος Αντώνη Σαμαρά διαβεβαίωνε τον ελληνικό λαό ότι δεν θα συναινέσει στο δολοφονικό μνημόνιο.

Από την άλλη μεριά, ο κατά τ’ άλλα συμπαθής κ. Κουβέλης αποδεικνύεται εξίσου επικίνδυνος από τη στιγμή που εναγκαλίζεται πρόσωπα όπως η κ. Ρεπούση, μια εκ των εκφραστών του «πολυπολιτισμικού» αφελληνισμού της Ελλάδος. Μιας ιδεολογίας που υπηρετείται πιστά και με σαφώς καταστροφικές συνέπειες ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του ‘90 από μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας όπως οι κυρίες Δραγώνα και Φραγκουδάκη. Λαμβάνει άραγε, ο κ. Κουβέλης υπόψιν του, το γεγονός ότι, όσοι ασπάζονται την πολυπολιτισμική φιλοσοφία των ανωτέρω κυριών, ευχαρίστως θα υιοθετούσαν την αντικατάσταση των Ελλήνων στην Ελλάδα με οποιουσδήποτε άλλους πολίτες, αρκεί αυτοί να μην λέγονται και να μην νιώθουν Έλληνες;

Το «μαύρο» αντίστοιχο των Ρεπούση – Δραγώνα – Φραγκουδάκη είναι η Χρυσή Αυγή, η οποία θέλει να σώσει την Ελλάδα εμπνεόμενη ή οραματιζόμενη το «4ο Ράιχ» και τον φασιστικό γερμανισμό της κ. Μέρκελ, ο οποίος ακριβώς αυτή τη στιγμή αποφάσισε τη δολοφονία του ελληνικού λαού, αισχροκερδώντας κι εκδικούμενος το ΟΧΙ του '40 και την ελληνική υπεράσπιση της παγκόσμιας Δημοκρατίας, Ειρήνης και Ελευθερίας έναντι του χιτλερικού φασισμού και απανθρωπισμού. Οι κύριοι της Χρυσής Αυγής δεν αντιλαμβάνονται ότι, ναι μεν οι μετανάστες σύρονται ως επί το πλείστον στην Ελλάδα από εκείνους που θέλουν να αποσταθεροποιήσουν τα Βαλκάνια και την Ευρώπη, αλλά δεν παύουν να είναι ανθρώπινα πλάσματα που τους πρέπει κάθε σεβασμός, ακόμη και αν οι Έλληνες αποφασίσουν να τους ξαναστείλουν πίσω στις πατρίδες τους. Εάν λοιπόν η Χρυσή Αυγή μπορούσε να απαλλαγεί από την αρρώστια του φασισμού και του χιτλερισμού, θα ήταν δυνατό να αποτελέσει μια υγιή πατριωτική και δημοκρατική δύναμη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ θα πρέπει τώρα να αποφασίσουν εάν θέλουν πραγματικά να αναλάβουν τις ευθύνες τους έναντι των εργαζομένων και να συνεργασθούν με άλλες αντιμνημονιακές και υγιείς πολιτικές δυνάμεις. Διαφορετικά, θα συνεχίσουν εκ του ασφαλούς -με τους βουλευτικούς μισθούς και τις κομματικές τους επιχορηγήσεις στο ακέραιο από δανεικά χρήματα του ΔΝΤ και του καπιταλιστών- να μάχονται (!) κατά του ιμπεριαλισμού και του διεθνούς καπιταλισμού, βαδίζοντας πλέον όχι στη γη, αλλά στο «κομμουνιστικό» των όνειρο.

Ας κατανοήσουν οι ηγέτες της αριστεράς ότι δεν τους παίρνει άλλο ο χρόνος για ακίνδυνες και ανόητες μεγαλοστομίες περί δήθεν κατάργησης του διεθνούς καπιταλισμού. Πρώτα πρέπει να σωθεί ο ελληνικός λαός, από τους φόρους και τον ιδρώτα του οποίου αμείβονται πλουσιοπάροχα οι εκφραστές της αριστεράς, και μετά συζητούμε για την δήθεν κατάργηση του διεθνούς καπιταλισμού και την εγκαθίδρυση του κομμουνιστικού τους παραδείσου. Τα αριστερά κόμματα θα είναι με τον τρόπο τους συνένοχοι στην οικονομική, πολιτική και πολιτιστική δολοφονία του ελληνικού λαού και των εργαζομένων, εάν δεν εργασθούν για την δημιουργία ενός παλλαϊκού εθνικού μετώπου εναντίον του μνημονίου.

Είναι προς τιμήν της κ. Κατσέλη και του κ. Καστανίδη ότι, έστω και καθυστερημένα, διαχώρισαν την θέση τους από το ειδεχθές πολιτικό «έγκλημα» του κ. Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ εναντίον του ελληνικού λαού και της ελληνικής Δημοκρατίας. Επείγει, όμως, να εργαστούν κι αυτοί για την ενότητα όλων των πολιτικών δυνάμεων που στέκονται απέναντι από την μνημονιακή δολοφονία του ελληνικού λαού, δημιουργώντας μια ρεαλιστική εθνική στρατηγική για το αύριο.

Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα -καλώς ή κακώς- είναι μέλος της ΕΕ και της Ευρωζώνης. Οι Έλληνες σοσιαλιστές και αριστεροί αλλά και οι δεξιοί συνάδελφοί τους θα πρέπει ως Ευρωπαίοι να παλέψουν για τα δίκαια των εργαζομένων και την ανόρθωση της οικονομίας. Εξ’ άλλου, αυτή είναι η μοναδική ευκαιρία για τα αριστερά κόμματα να δοκιμάσουν ως συμμετέχοντα σε μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση, την ρεαλιστικότητα των ιδεών των.

Ο κ. Καζάκης, όπως και ο κ. Παπαθεμελής, λέει μεγάλες αλήθειες και τις αποδεικνύει ως έμπειρος οικονομολόγος με απλή αριθμητική. Όμως γιατί να θέλουμε εμείς μόνοι μας ως Έλληνες, να βγούμε από το ευρώ, αφού ούτως ή άλλως κάποια στιγμή στους επόμενους μήνες η ίδια η Ευρώπη θα πάρει κάποιες αντίστοιχες αποφάσεις, εάν δεν απαλλαγεί από την αγκαλιά των Μέρκελ – Σαρκοζί που οδηγεί σε διάλυση της ΕΕ; Ας μην κάνουμε λοιπόν, εμείς το χατίρι σε όσους θέλουν να διαλύσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη, προωθώντας μόνοι μας τέτοιες απόψεις.

Ας παλέψουμε όλοι ενωμένοι ως Έλληνες και ως Ευρωπαίοι να σταθούμε απέναντι στον νέο και παγκόσμιο φεουδαρχικό φασισμό. Εάν εμείς, αριστεροί, δεξιοί και όποιοι άλλοι, είμαστε ενωμένοι, τότε όλος ο ευγενής κόσμος στην Ευρώπη και παντού θα σταθεί στο πλευρό μας, όπως έδειξε πρόσφατα και το διεθνές κίνημα «Είμαστε όλοι Έλληνες». Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από όλες τις πολιτικές δυνάμεις που αυτή τη στιγμή δρουν μεμονωμένα. Ας αποφασίσουν όλοι οι Έλληνες που αγωνιούν για το μέλλον της Ελλάδος και της Δημοκρατίας ότι μόνο ενωμένοι σε ένα ενιαίο και μεγάλο αντιμνημονιακό μέτωπο θα μπορέσουμε να ανατρέψουμε τους δολοφονικούς όρους του μνημονίου.

Και αυτό θα γίνει όχι για να γυρίσουμε πίσω στο 2009 αλλά αναλαμβάνοντας με σοβαρότητα τις πραγματικές υποχρεώσεις μας έναντι των δανειστών, και όχι έναντι των διεθνών τοκογλύφων με τους οποίους συνεργάζεται στενά μέχρι και σήμερα το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ξεπουλώντας έναντι πινακίου φακής κάθε μορφής εθνικό, δημόσιο ή ιδιωτικό πλούτο καταδικάζοντας την Ελλάδα στη φτώχεια και την εξαθλίωση για τα επόμενα 50 χρόνια τουλάχιστον.

Ο Πάνος Καμμένος κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Γιατί όμως δεν έχει πείσει ακόμα το μεγάλο σύνολο του ελληνικού λαού; Τι φταίει γι’ αυτό; Σίγουρα, το κατεστημένο πολιτικό σύστημα τον λασπολογεί. Μήπως όμως, ο ίδιος κάνει κάποια λάθη ανάλογα με αυτά του Κώστα Καραμανλή και εγκλωβίζεται σε κομματικές παρέες; Γιατί δεν ανοίγεται σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία που αυτή τη στιγμή ψάχνει διέξοδο; Γιατί δεν πείθει επαρκώς τις υγιείς αριστερές ή δεξιές πολιτικές δυνάμεις ή τον Μίκη Θεοδωράκη; Μήπως θα πρέπει ο ίδιος να απαλλαχθεί πλήρως από τα βάρη της όποιας δεξιάς ιδεολογίας, και να αναδείξει μια ελληνική πολιτική θεωρία και σκέψη, ακολουθώντας τους μεγάλους Έλληνες ηγέτες, όπως ένας Μακρυγιάννης, ένας Καποδίστριας, ή ένας Ρήγας Φεραίος; Μήπως θα πρέπει να πείσει ακόμη και την Ιεραρχία αλλά και τον λοιπό εκκλησιαστικό κόσμο για μια συμπαράταξη σε ενιαίο εθνικό μέτωπο, προκειμένου να σταματήσει η ύπουλη αλλά πραγματική πνευματική, πολιτιστική και οικονομική δολοφονία του ελληνικού λαού; Ακόμη, να προχωρήσει σε σαφείς θέσεις ότι, δεν νοιάζεται να γίνει ο ίδιος πρωθυπουργός, αλλά μόνη έγνοια του είναι να σωθεί η Ελλάδα. Και να παλέψει κυρίως ο ίδιος γι’ αυτό, όπως επανειλημμένα και με πειστικό τρόπο έχει διακηρύξει μέσα στην Ελληνική Βουλή.

Προτείνουμε και απαιτούμε ως ελληνικός λαός, την συναίνεση όλων των πολιτικών προσώπων και των πολιτικών δυνάμεων που είναι αποφασισμένοι να αλλάξουν τους απεχθείς και δολοφονικούς όρους του Πασοκικού και Νεοδημοκρατικού Μνημονίου. Απαιτούμε να δημιουργηθεί ένα πανελλήνιο εθνικό μέτωπο αριστερών, κεντρώων και δεξιών που θα προχωρήσει σε ένα πραγματικά αναπτυξιακό μνημόνιο, το οποίο θα σέβεται τους Έλληνες πολίτες, το Διεθνές Δίκαιο και τους ξένους δανειστές και δεν θα ξεπουλά την Ελλάδα όσο κι όσο, καθιστώντας τους Έλληνες παντοτινά υποτελείς. Προτείνουμε ένα ενιαίο εθνικό μέτωπο που θα εφαρμόσει επί τέλους το «πόθεν έσχες» σε κάθε Έλληνα πολίτη και θα δεσμευτεί έναντι του ελληνικού λαού και της διεθνούς κοινότητας, στηρίζοντας με ουσιαστικό τρόπο τον Έλληνα εργαζόμενο αλλά και επιχειρηματία που προσφέρει πραγματικές και με αξιοπρεπείς μισθούς θέσεις εργασίας και υπηρετεί τα ελληνικά συμφέροντα.

Αν σήμερα, παραμονές των εκλογών της 6ης Μαΐου, δεν συμβούν αυτά, τα επερχόμενα γεγονότα θα μας αφήσουν όλους έκπληκτους καθιστώντας συγχρόνως όλους μας υπεύθυνους για ό,τι μέλει να συμβεί σε αυτό τον τόπο από ένα λαό που οδηγείται σε κατάσταση παράκρουσης και νιώθει να δολοφονείται και το σώμα και η ψυχή του. Περιμένουμε και ευχόμαστε την πραγματική μεταμέλεια και μετάνοια με γενναία έργα και πράξεις των Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, των κύριων έμμεσων ή άμεσων αυτουργών του εθνικού πολιτικού εγκλήματος που βιώνει όλη η Ελλάδα σήμερα.

Ας επιλέξει ο ελληνικός λαός ποιον θέλει ως Πρωθυπουργό, αφού προηγηθεί ένα ενιαίο εθνικό μέτωπο εναντίον του δολοφονικού μνημονίου. Ας προταθεί ως Πρωθυπουργός ο Μίκης Θεοδωράκης
ή κάποια άλλη αντίστοιχη συμβολική προσωπικότητα.

Θα ήταν μεγάλη ανακούφιση για τον πάσχοντα ελληνικό λαό, εάν άνθρωποι όπως ο Αλέξης Τσίπρας, ο Πάνος Καμμένος, η Λούκα Κατσέλη, ο Χάρης Καστανίδης, ο Δημήτρης Μαρκόπουλος ο Δημήτρης Καζάκης, ο Στέλιος Παπαθεμελής, ο Φώτης Κουβέλης, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μανώλης Γλέζος, αλλά και όπως η Λιάνα Κανέλλη καθώς και άλλα ευαίσθητα πολιτικά πρόσωπα, ξεπερνούσαν κάθε ψυχολογική ή άλλη δυσκολία και συνυπήρχαν σε ένα κοινό ψηφοδέλτιο. Αυτό θα ήταν μια πράγματι ελπιδοφόρα και ωραία έκπληξη που θα μπορούσαν να χαρίσουν στον ελληνικό λαό.

Συγχρόνως θα αποτελούσε και την αρχή μιας ανάστροφης και δημιουργικής κίνησης, αντίθετης από αυτήν που τώρα βιώνουμε ως κατακρήμνιση στην άβυσσο.

Μολονότι αυτή η έκπληξη δεν προσφέρθηκε στους Έλληνες ψηφοφόρους, θα προτείναμε ο ελληνικός λαός να κάνει τη δική του υπέρβαση στηρίζοντας αυτές τις προσωπικότητες, προκειμένου τουλάχιστον ως ισχυρή αντιπολίτευση να αποτελέσουν ένα ανάχωμα στο απάνθρωπο μνημόνιο, το
οποίο ήδη υλοποιείται με ορατές τις καταστροφικές συνέπειές του για το μέλλον του ελληνικού λαού, όπως με μεγάλη σαφήνεια δείχνουν στον λεπτομερή σχολιασμό του νέου μνημονίου Καθηγητές Πανεπιστημίου, όπως ο Ε. Μπίλλης του Μετσόβιου Πολυτεχνείου και άλλοι.

Όλα όσα γράφονται εδώ απορρέουν από την ακλόνητη πεποίθηση και ιστορική εμπειρία ότι, εάν ο ελληνικός λαός είναι ενωμένος και οι πολιτικές του δυνάμεις ομονοήσουν σε μια εθνικά αξιοπρεπή στάση κι ένα ενιαίο μέτωπο απέναντι στους διεθνείς τοκογλύφους και διεθνείς δολοφόνους εθνών, όχι μόνον θα ανατρέψουν τους απεχθείς όρους του υπογραφέντος νέου μνημονίου, αλλά συγχρόνως θα υπηρετήσουν για άλλη μια φορά ως ελληνικό έθνος, την διάσωση κι επιβίωση της δημοκρατικής και ενωμένης Ευρώπης.

 info@gpavlos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου