Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Πρωτοβουλία Δημοκρατικής Πατριωτικής Ενότητας

Η Πρωτοβουλία Δημοκρατικής Πατριωτικής Ενότητας, προσκαλεί σε Πανελλαδική Σύσκεψη, ομάδες ανεξάρτητων πολιτών. Η πρόσκληση, πολιτικά προσδιορίζεται από την συμφωνία επί των “7 σημείων σύγκλισης” που αποφασίστηκαν στην εκδήλωση στις 18/2 στο εθνικό μουσείο στην Αθήνα. Στόχος είναι η γνωριμία μεταξύ τους όσων ομάδων συναντηθούν και σκοπός η διεύρυνση συμμετοχής στην ΔΗ.Π.Ε..

Φυσικά, στην πολιτική συζήτηση θα αναφερθούμε στην τρέχουσα κατάσταση της τριπλής Κατοχής της πατρίδας μας και στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές. Όμως, δεν επιδιώκουμε την βεβιασμένη οιαδήποτε συμφωνία, μιας και η απαιτούμενη απαραίτητη πολιτική προεργασία και επεξεργασία είναι ακόμη αρκετά αδιαμόρφωτη. Προπάντων, στο πλαίσιο της γενικευμένης και βαθύτατης καχυποψίας και ανεμπιστοσύνης που γεννά η πολιτική κρίση-απότοκος της δημοσιονομικής- η οικοδόμηση ουσιαστικής εμπιστοσύνης, απαιτεί κοινή πορεία στην πράξη, επαλήθευση και αναβάθμισή της, με τον καιρό. Διότι, στην ιστορικά μοναδικά επικίνδυνη περίοδο που διανύει η πατρίδα μας, παρασυρμένη από τη γενικευμένη κατάπτωση της Δύσης και του χρηματοπιστωτικού συστήματος, με την εγκληματική ευθύνη των πολιτικών ταγών της, για την Ελλάδα,  προβάλλει μια ιστορική ευκαιρία: Να επανέλθει η Πολιτική στην καθημερινότητα, να ανορθωθεί ο Πολίτης υπεύθυνος και συνειδητός στην κοινωνία μας. Κι αυτό προϋποθέτει, προπάντων ήθος. Τίθεται αυτόματα το ερώτημα: εάν η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού-εξ ορισμού-τότε, αυτόματα εξίσου, προκύπτουν οι εκπτώσεις επί αρχών και αξιών; Προφανώς ο αυτοματισμός αυτός είναι σφαλερός διότι άλλο ζήτημα είναι η διαχείριση συσχετισμών εξουσίας κι άλλο η εγκατάλειψη της ουσίας των σκοπούμενων δια της πολιτικής. Άλλο ζήτημα είναι να θέλω εκλογική επιτυχία για το πρόγραμμά μου κι άλλο να χρησιμοποιώ δημαγωγίες ή εντυπωσιασμούς ή ψεύδη ή πραξικοπήματα. Σε αυτή την περίπτωση, δεσπόζει η ιησουίτικη υποκρισία που βαφτίζει το κρέας ψάρι ή θέτει τον σκοπό να  αγιάζει τα μέσα.
Η Πανελλαδική Σύσκεψη λοιπόν, ευελπιστούμε να ευνοήσει την ανίχνευση και την διαπίστευση ήθους μεταξύ μας, να συμβάλλει στην ανοικοδόμηση της Πολιτικής αλλά και της αξιοπιστίας-εμπιστοσύνης. Και, με την σύμπραξη σε πρωτοβουλίες και αγώνες στη συνέχεια, στην απελευθέρωση και αναγέννηση της πατρίδας μας.

Νίκος Καραβαζάκης.

Πηγή: Εδώ

Βλ. επίσης: εδώ και εδώ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου