Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Κόρη τού Δ. Χριστούλα: Κοιμήσου πατέρα, κι εγώ τραβάω στα αδέρφια μου...


Επιστολή κοινοποίησε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης η κόρη του 77χρονου συνταξιούχου φαρμακοποιού Δημήτρη Χριστούλα, που αυτοκτόνησε χθες το πρωί στην πλατεία Συντάγματος.

Σε αυτήν, η κόρη του 77χρονου, χαρακτηρίζει την αυτοκτονία του πατέρα της «πολιτική πράξη» και ζητεί να δημοσιοποιείται το όνομα του πατέρας της και όχι να αναφέρεται ως 77χρονος ή συνταξιούχος.

Αναλυτικά η επιστολή της κόρης του Δημήτρη Χριστούλα:

«Το ιδιόχειρο σημείωμα του πατέρα μου δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες. Σε όλη τη ζωή υπήρξε ένας αριστερός αγωνιστής, ένας ανιδιοτελής οραματιστής.
Η συγκεκριμένη πράξη του τέλους, είναι μια συνειδητή πολιτική πράξη, απολύτως συνεπής με όσα πίστευε και έπραττε όσο ζούσε. Στην πατρίδα μας, στην Ελλάδα, σκοτώνουν τα αυτονόητα.
Για κάποιους, για "τα πεισματάρικα παιδιά της χίμαιρας", σε μια τέτοια κατάσταση, η αυτοκτονία μοιάζει αυτονόητη, όχι σα φυγή αλλά σαν κραυγή αφύπνισης.
Για το λόγο αυτό προσλαμβάνει ένα άλλο περιεχόμενο, αυτό το περιεχόμενο που τραγουδήσαμε παρέα για πρώτη φορά στη συναυλία του αγαπημένου μας Μίκη το 75, που τραγουδάγαμε πάντα στις δικές μας γιορτές και για τους δικούς μας νεκρούς... Κοιμήσου πατέρα, κι εγώ τραβάω στα αδέρφια μου και παίρνω τη φωνή σου.
Μόνο αυτό ονειρευόσουν για τους νέους και νομίζω τα κατάφερες.
Στο σημείο που έφυγες υπάρχει το σημείωμα, ενός νέου ''To όνομα του νεκρού σήμερα είναι Δημοκρατία, μα είμαστε 11 εκατομμύρια οι ζωντανοί και το όνομα μας είναι Αντίσταση".


Έμμυ Χριστούλα».

Σημείωση ιστολογίου: Η κόρη τού Δημήτρη Χριστούλα, είναι δημοσιογράφος και εργάζεται στο πολιτικό γραφείο τής βουλευτού, Σοφίας Σακοράφα.

Τέλλος Άγρας

1 σχόλιο:

  1. ο πατέρας ματσωμένος φαρμακοποιός που μας πούλησε το παραμύθι ότι τάχα δεν αντέχει να τρώει στα σκουπίδια ...
    για να "παίξει στα κανάλια"


    η κόρη δημοσιογράφος τακτοποιημένη στο γραφείο της βουλευτού Σακοράφα ..


    αριστεροί (λένε ...)
    και αδικημένοι απ τη ζωή κ οι δυό ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή