Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Στα… greeklish τα περιεχόμενα των σχολικών DVD!


Μπορεί τα ντιβιντιά που δόθηκαν στους μαθητές (λές και όλοι έχουν από ένα κομπιούτερ, κατά την Άννα Διαμαντουλέττα) να μην εσώκλειαν ακατάλληλο περιεχόμενο, όπως ευφαντάστως κατήγγειλε ο φαρσέρης της Ελληνοφρένειας (δείτε σχετική ανάρτηση εδώ), πλην όμως είχαν περιεχόμενα διατυπωμένα κατά τρόπο ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ για Έλληνες ανηλίκους, ήτοι διατυπωμένα στην μιαράν και εθνοβλαβή γραφήν "γκρίκλις. Τυχαίο; Δεν νομίζω. Άλλο ένα δείγμα της αλλεργίας του Υπουργείου Διά Βίου Ημιμαθείας στην Ελληνική Γλώσσα και παράδοση:


Δεν φτάνει που τα σχολεία είναι τα περισσότερα χωρίς βιβλία και η χρονιά έχει ξεκινήσει με… dvd, έρχεται νέα γκάφα του Υπουργείου να ταράξει τα νερά.

Τα περιεχόμενα των σχολικών dvd είναι γραμμένα στα ….greeklish , εγείροντας απορίες για την σκοπιμότητα ή την αμέλεια του Υπουργείου.

Η νέα αυτή γκάφα δείχνει την εγκληματική προχειρότητα με την οποία ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά, υποθηκεύοντας επί της ουσίας, σε εκπαιδευτικό επίπεδο τα παιδιά που θα κάτσουν στα θρανία.

Έτσι επιβεβαιώνεται -δυστυχώς- ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς , που από το βήμα της ΔΕΘ , μίλησε για μαθητευόμενους διεθνιστές και όχι νέα ελληνόπουλα.


Πηγή: http://www.e-volos.gr/el/articles/staa_greeklish_ta_periexomena_ton_sxolikon_dvd.html

2 σχόλια:

  1. Διάβασα το μπλόκ που γράφετε για τα GREEKLISH και θα ήθελα απλά να σας ενημερώσω ταπεινά ότι το συγκεκριμένο DVD έχει link για το διαδίκτυο. Δηλαδή?Άν κάποιος έχει διαδίκτυο στο ιντερνετ θα μπορεί άνετε να μπεί κατευθείαν να παραλάβει ότι καινούργιο υπάρχει. Αλλά εκτός αυτού ακόμα και να μην έχει ιντερνετ, το πρόγραμμα που ανοίγει είναι διαδικτυακό δηλαδή αναζητάει η Ιντερνετ εχπλόρετ η ότι άλλο έχουμε...και η αγγλική γραμματοσειρά βοηθάει καλύτερα στο άνοιγμα αρχείων και φακέλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάθεσαι και δικαιολογείς τι? Την αλλίωση της Ελληνικής γλώσσας και προσθήκη της Αγγλικής γλώσσας στη ζωή μας? Η ϊδια πριν από κάτι χρόνια πρότεινε την Αγγλική γλώσσα ως μυτρική μας ΔΗΛΑΔΗ να χρησιμοποιουμε τα αγγλικά στη ζωή μας αντί για τα Ελληνικά καταργώντας έτσι κάθε έθιμο, γιορτή και υποχρέωση μας προς όλους αυτους που δώσανε την ζωή τους για εμας. Η ΙΔΙΑ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ. ΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙΣ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΜΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Ο ΑΛΛΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΙΡΩΝΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ, ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή