Τρίτη 22 Μαΐου 2012

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ: Ξεριζώστε τα αμπέλια!!!


Και ενώ τον λαό τον έχει πιάσει ευρω-λαγνικός πανικός (καλλιεργημένος βεβαίως επί τη βάσει των φοβιών του...), ωστόσο ο σατανικός ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης της "δημοκρατίας" και της "ελεύθερης αγοράς" γίνεται ολοένα και πιο φανερός. Το αρχικό Ευρωπαϊκό όραμα του '60 πόρρω απέχει από την σημερινή οργουελική μούμια, που επιμένει να ρυθμίζει και την τελευταία λεπτομέρεια της καθημερινότητάς μας, καταργώντας παραδόσεις χιλιετιών, και τσαλακώνοντας εθνικές αντιλήψεις. "Δικαίωμα στην διαφορετικότητα" ναι, μόνο αν οι Βρυξέλλες ορίσουν την διαφορετικότητα. Και από ότι φαίνεται η εθνικές ετερότητες μάλλον τους ενοχλούν.
Έτσι πληθαίνουν οι υποψιασμένοι Έλληνες "ευρω-σκεπτικιστές", που στο φιλόδοξο ευρωπαϊκό μόρφωμα βλέπουν ολοένα και λιγότερο έναν ανθρωπιστικό φιλελεύθερο παράδεισο, και περισσότερο μια εκκολαπτόμενη αυτοκρατορία του κακού. Πρώτα μας απαγορεύουν το κοκορέτσι και το αρνίσιο κεφαλάκι, μετά μας επιβάλλουν "περίεργα" εμβόλια στα νήπια και γάμους ομοφυλοφίλων, τώρα μας βάζουν να ξηλώσουμε τα αμπέλια μας, αύριο τι;

Η Είδηση:


 ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ: Ξεριζώστε τα αμπέλια!!!
Ενδεχομένως πολλοί δεν γνώριζαν ότι το δικαίωμα κάθε αγρότη να καλλιεργήσει εξαρτάται εδώ και αρκετά χρόνια απο το διευθυντήριο των Βρυξελλών. Δεν χρειάζεται να σημειώσουμε κάτι παραπάνω. Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της επαρχιακής εφημερίδας αρκεί για συμπεράσματα.
Σε περιπέτειες έχουν μπει 500 περίπου αγρότες στην Ηλεία (όπως αποκάλυψε με πρωτοσέλιδο άρθρο της η εφημ. ΠΑΤΡΙΣ)  έπειτα από την αυστηρή εντολή- οδηγία (σημ: "χρυσόβουλο φιρμάνι") που δόθηκε από την Ευρωπαική Ένωση στην χώρα μας ότι κάτοχοι αμπελοτεμαχίων που έχουν φυτευθεί δίχως αντίστοιχο δικαίωμα φύτευσης μετά την 31η Αυγούστου 1998, δεν νομιμοποιούνται και υποχρεούνται να τα εκριζώσουν. Η Δνση Αγροτικής Οικονομία έχει ήδη ενημερώσει τους δήμους για το θέμα ζητώντας να κληθούν οι αγρότες- αμπελουργοί πριν βρεθούν προ εκπλήξεως με τα τσουχτερά πρόστιμα.


Η Δντρια της υπηρεσίας Μπέκυ Σπυροπούλου ερωτηθείσα χθες για το θέμα που έχει ανακύψει επεσήμανε ότι τα εξής:
«Για όλα τα αμπελοτεμάχια που είναι φυτευμένα με οινοποιήσιμες ποικιλίες πρέπει να έχει εκδοθεί από την Υπηρεσία σχετική άδεια. Εάν φυτευθεί οινάμπελος χωρίς άδεια θα εκριζώνεται. Οι κάτοχοι αμπελοτεμαχίων που έχουν φυτευθεί δίχως αντίστοιχο δικαίωμα φύτευσης μετά την 31η Αυγούστου 1998, δεν νομιμοποιούνται και υποχρεούνται να τα εκριζώσουν με ίδια δαπάνη. Στην περίπτωση επισημαίνει που δεν προβούν στην εκρίζωση αμέσως, επιβάλλεται χρηματική ποινή 1.200 ευρώ/στρέμμα που ισχύει για ένα έτος από την ημερομηνία κοινοποίησης του προστίμου μετά την παρέλευση του οποίου διπλασιάζεται, εφόσον η παράνομη φυτευμένη έκταση συνεχίζει να υφίσταται.»
Τα σταφύλια που προέρχονται από αμπελοτεμάχια φυτευμένα μετά το έτος 1998 χωρίς άδεια απαγορεύεται να οινοποιούνται, οπότε δεν δύνανται να αναγράφονται στη Δήλωση Συγκομιδής. Επίσης πρέπει τα στοιχεία της Ενιαίας Ενίσχυσης να ταυτίζονται με τα στοιχεία της Δήλωσης Αμπελοκαλλιέργειας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου