Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Αφιέρωμα των Τούρκων στους κρεμασμένους ... Πατριάρχες!Ένα εμετικό αφιέρωμα στους Έλληνες Οικουμενικούς Πατριάρχες που ... κρεμάστηκαν από τους Τούρκους έκανε η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ και είναι πραγματικά σημαντικό να πληροφορηθούν και αυτοί που δεν ξέρουν, για τα "ματωμένα ράσα" του Έθνους!

Πρώτος μάρτυρας ήταν ο Κύριλλος Α’ Λούκαρις, ο οποίος απαγχονίστηκε από τους Τούρκους γιατί τόλμησε να ιδρύσει τυπογραφείο στην Πόλη με σκοπό να επιμορφώσει τους υπόδουλους Έλληνες, το 1637. (σ.σ. ακούς, κύριε Τατσόπουλε;)
Δεύτερος εθνομάρτυρας ήταν ο Παρθένιος Γ', το 1657, που κρεμάστηκε λόγω της στήριξής που έδωσε στην επανάσταση των ελληνόφωνων Ρουμανόβλαχων κατά των Τούρκων και τέλος πατριάρχης-εθνομάρτυρας που όλοι γνωρίζουμε, ο Γρηγόριος Ε’, το 1821 με την κήρυξη της Επανάστασης και την απόπειρα των Φαναριωτών να κάψουν τον τουρκικό στόλο στο λιμάνι της Κωνσταντινούπολης. Τον τελευταίο οι Τούρκοι τον κρέμασαν στην κεντρική πύλη του οικήματος του Πατριαρχείου, στο Φανάρι, η οποία από τότε παραμένει κλειστή.
Μπορούν να στείλουν μερικά αντίγραφα να τα δώσουμε στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και στη ΝΔ; Έτσι για να μην ξεχνάνε κάποια πράγματα. Γιατί τώρα που επέστρεψε η Ντόρα, θα τα χρειαστούν (ετοιμάζεται να ανακηρύξει και ΑΟΖ ο Σαμαράς, τρομάρα του...)

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

1 σχόλιο:

  1. Με συγκίνησε αυτή η δημοσίευση....
    Η ιστορία, μπορεί να έχει πολλαπλές αναγνώσεις και ερμηνείες.
    Τα γεγονότα όμως, ούτε πρέπει να παραχαράσσονται, ούτε και να αποκρύπτονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή