Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Ετοιμάζουν διδασκαλία των αλβανικών στα δημοτικά και τα γυμνάσια σχολεία όλης της Ελλάδος;


Δύο πικρά ποτήρια μας κέρασε η πατρίδα εμάς τους Έλληνες της Β. Ηπείρου τις προηγούμενες δύο εβδομάδες. Όπως μάθαμε από τα αλβανικά ΜΜΕ (εδώ και εδώ), που πανηγυρικά μετέδωσαν την είδηση, το ΑΠΘ και έπειτα ο Δήμος Σταυρούπολης ξεκίνησαν την διδασκαλία της αλβανικής γλώσσας.

Μάλιστα το ποτήρι αυτό έγινε πιο πικρό από τις δηλώσεις του Αλβανού Πρόξενου στην Θεσ/νίκη, πως διαπραγματεύεται με το Υπουργείο Παιδείας να διδαχθούν τα αλβανικά σε όλα τα δημοτικά και γυμνάσια της χώρας.

Τα ερωτήματα πολλά και θα ξεκινήσουμε από το ΑΠΘ.

Το ανώτατο αυτό εκπαιδευτικό ίδρυμα μας κάνει υπερήφανους ως Έλληνες αλλά δεν μπορούμε να εξηγήσουμε, ούτε να κατανοήσουμε, ούτε να δεχτούμε, την απόφαση του να ξεκινήσει την διδασκαλία της αλβανικής γλώσσας. Φυσικά αυτό δεν ισχύει μόνο για την περίπτωση αυτή αλλά και για κάθε προσπάθεια διδασκαλίας της αλβανική γλώσσας στην ελληνική επικράτεια. Γιατί; Μήπως είμαστε ρατσιστές; Καθόλου. Εμείς τόσα χρόνια βιώνουμε το ρατσισμό. Είμαστε απλώς πραγματιστές και κατά την γνώμη μας η διδασκαλία της αλβανικής γλώσσας όπως και να το δεις, είναι ανούσια, χωρίς επιστημονική, κοινωνική, ηθική βάση και χωρίς δεύτερη σκέψη, μία πράξη αντεθνική. 

Οι λόγοι που μας οδηγούν στην γνώμη αυτή κυρίως είναι:

- Η Αλβανική γλώσσα είναι μία «θεωρητικά» αρχαία γλώσσα με ελληνικές ρίζες η οποία γράφτηκε πρώτα με ελληνικούς και άλλους χαρακτήρες, από έλληνες με αλβανική συνείδηση, κοινός προδότες, και μόλις στις αρχές του 20 αιώνα. Μάλιστα επέβαλλαν την δημιουργία της, η Αυστροουγγαρία, η Ιταλία και η Τουρκία για να δημιουργήσουν αυτό το φέρετρο που λέγεται Αλβανία, έτσι να έχουν ένα πόδι στα Βαλκάνια και με τον τρόπο αυτό, να μας πατήσουν και εξαφανίσουν εμάς τους Έλληνες.

- Επιστημονικά η γλώσσα αυτή είναι άχρηστη. Δεν έχει να δείξει τίποτα. Κανένα προϊόν γνήσιο δικό της σε κανένα πεδίο της γνώσης, ούτε της τέχνης, της λογοτεχνίας (εκτός Κανταρέ), της φιλοσοφίας, της θεολογίας, της κοινωνιολογίας, των μαθηματικών, της ιατρικής ή όπου αλλού θέλετε ή μπορείτε να φανταστείτε.

- Η Αλβανική γλώσσα επιβλήθηκε με διάφορα βίαια μέσα, στους έλληνες κατοίκους της Αλβανίας, ιδιαίτερα στην Κορυτσάς, όπου και με το χρόνο πολλοί και διάφοροι λόγοι οδήγησαν σχεδόν στην εξαφάνιση της ελληνική γλώσσας.

- Το Αλβανικό κράτος και τα ΜΜΕ κάνουν ότι είναι δυνατόν για να εξαφανίσουν το κάθε τι ελληνικό και ειδικά την γλώσσα, και μαζί με άλλους μηχανισμούς από την Ανατολή κάνουν τα πάντα για να κλείσουν η να παρεμποδίσουν τα Ελληνικά Σχολεία στην Αλβανία και ιδιαίτερα στην Κορυτσά.

- Οι αλβανοί επηρεασμένοι από διάφορες προπαγάνδες, περισσότερο μισούν, παρά αγαπούν την Ελλάδα και τους Έλληνες, ενώ εμείς παίρνουμε την απόφαση να διδάσκουμε την γλώσσα τους στα Πανεπιστήμια, την ίδια στιγμή αυτοί δεν έχουν παρά μόνο ένα τμήμα της Ελληνικής Φιλολογίας (το οποίο επιβάλλεται όλος ο κόσμος να το έχει) στο Πανεπιστήμιο των Τιράνων.

- Κάθε χρόνο εφευρίσκουν και κάτι άλλο για να αλλοιώσουν την ιστορία της Ελλάδας και προπαγανδίζουν με κάθε τρόπο θέσεις που είναι δημιουργήματα της φαντασίας και ονειρεύονται την προσάρτηση της μισής Ελλάδας.

- Είναι τόσο φανατισμένοι που αν και μεγάλωσαν στην Ελλάδα, έζησαν εκεί, οι γονείς τους έγιναν άνθρωποι εκεί,( ναι, με την εργασία τους, αλλά η Ελλάδα και οι έλληνες τους φιλοξένησαν), χτίσανε σπίτια και τελικά πολλοί εξ αυτών ζούνε για να κάνουν κακό στην Ελλάδα με όποιο τρόπο μπορούν.

- Στον αγώνα τους έχουν κάθε αριστερό, που η ιδεολογία τους είναι η διαστρέβλωση και εξανθρώπιση του μηνύματος του Ευαγγελίου, και που για μας τους έλληνες που το ζήσαμε στο πετσί μας αποτελεί το εργαλείο βασανισμού μας. Μάλιστα συνεχίζει να είναι, όταν, αυτή η ιδεολογία λειτουργεί για να προοδεύσουν οι εχθροί της πατρίδας μας. Με πρόφαση την κοινωνική δικαιοσύνη, την δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα κάνουν τα πάντα γι’ αυτούς, όταν εμείς οι έλληνες της Αλβανίας δεν απολαμβάνουμε τίποτα από αυτά που προσπαθούν να τους προσφέρουν με νύχια και με δόντια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου