Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Λάρισα: Συνελήφθη Αλβανός λαθρομετανάστης μαθητής - Η ΕΛΜΕ... παρακαλά να μην τον απελάσουν!

Αφελής παρατήρηση του Ιστολογίου: Η ΕΛΜΕ Λάρισας, αντί να επιδεικνύει επιλεκτικές ευαισθησίες (αλήθεια, αν ο μαθητής ήταν ενταγμένος στον Εθνικιστικό χώρο, θα ήταν το ίδιο ευαίσθητη;) καλά θα κάνει να βρει τρόπο να ξελασπώσει τα μέλη της που εμπλέκονται στην παράνομη εγγραφή του συγκεκριμένου μαθητή στο σχολείο. Το πειθαρχικό παράπτωμα είναι βαρύ. (ΕΝΑΛΙΟΣ ΘΗΡ)


Ανήλικος μαθητής, αλβανικής καταγωγής, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς, κινδυνεύει με απέλαση, διότι, όπως απεδείχθη, δεν διέθετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά παραμονής στην Ελλάδα.

Στο ζήτημα παρενέβησαν - ποιος άλλος; - οι αριστερίζοντες συνδικαλιστές της ΕΛΜΕ Λάρισας, η οποία, με ανακοίνωση που εξέδωσε, απευθύνει «έκκληση» να μη… χάσει ο μαθητής τη σχολική χρονιά!

Επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «υπήρξε συνεπής στις μαθητικές του υποχρεώσεις, ευγενικός με τους καθηγητές του, συνεργάσιμος με τους συμμαθητές του. Η διαγωγή του ήταν υποδειγματική. 

Η αστυνομία σε έλεγχο που έγινε, τον συνέλαβε γιατί δεν διέθετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά για νόμιμη άδεια παραμονής στην Ελλάδα ως μετανάστης».

Η ΕΛΜΕ Λάρισας ζητεί από τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές να δοθεί η δυνατότητα στον μαθητή να ολοκληρώσει το σχολικό έτος, το οποίο λήγει σε τρεισήμισι μήνες,
δεδομένου ότι δεν γίνονται μετεγγραφές αυτή την περίοδο.

Μάλιστα… η ΕΛΜΕ δηλαδή ξέχασε, κατά τα άλλα, ότι η δωρεάν παιδεία και το δικαίωμα του μαθητή να μη χάσει εκπαιδευτικό χρόνο προορίζεται από το κράτος μας, από την ελληνική πολιτεία για τους νόμιμους και μόνιμους, Έλληνες πολίτες αυτής της χώρας, από των οποίων τους φόρους πληρώνεται αυτή η δωρεάν παιδεία;

Ένας λαθρομετανάστης που δεν πληρώνει ίχνος φόρου - αυτός ή η οικογένειά του, προφανώς καθώς είναι λαθρομετανάστης - πώς αυτόματα «απέκτησε» και δικαίωμα να παρασιτεί στην ελληνική δωρεάν παιδεία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου