Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Ποιος τραπεζίτης χτυπά ανελέητα την Κύπρο και την Ισπανία μετά την Ελλάδα;;


Ο οίκος Ροθτσάϊλντ, υποβάθμισε την Ισπανία κατά τρεις βαθμίδες σε Baa3 από A3 και την Κύπρο κατά δύο βαθμίδες από Ba1 σε Ba3 προειδοποιώντας ότι δεν αποκλείεται πιθανή περαιτέρω υποβάθμιση στο μέλλον. Για όσους αναρωτιούνται ποιος είναι ο οίκος Ροθτσάϊλντ, δεν είναι παρά η ... Moody`s που πρωτοστάτησε στην δημιουργία της κρίσης στην Ελλάδα!
Ο τραπεζικός κολοσσός της δυναστείας Ρόθτσαϊλντ (ή Ρότσιλντ όπως αρέσκονται να τους αποκαλούν λανθασμένα αρκετοί Έλληνες) δανείζει την Ελλάδα από τότε που ξεκινήσαμε την Επανάσταση του `21 ανελλιπώς και αρκετά από αυτά τα δάνεια τα ξεπληρώσαμε όταν Πρωθυπουργός της χώρας ήταν ο ... Σημίτης!

Οι διάδοχοι του τραπεζικού θρόνου, όπως ο Ναθάνιελ Ρόθτσαϊλντ (φωτό), κατοικοεδρεύουν στο Λονδίνο και είναι η οικογένεια που πρωτοστάτησε στην εκστρατεία μη συμμετοχής του Ην. Βασιλείου στην Ευρωζώνη!

Σήμερα, δύο από τους τραπεζικούς κολοσσούς που κατέχουν είναι η Neuberger Berman και η BlackRock! Και οι δυο αυτές Τράπεζες κατέχουν μεγάλα ποσοστά μεριδίων στον οίκο αξιολόγησης Moody`s και ουσιαστικά τον ελέγχουν απόλυτα!!!

Συνεπώς, οι χτεσινές δηλώσεις του Άγγλου υπουργού κ. Οσμπορν, θα πρέπει να εξεταστούν υπό αυτό το πρίσμα! Ακολούθως η πρακτική της Μοody`s, καταδεικνύει τις διαθέσεις των Ρόθτσαϊλντ και της Αγγλίας που επί της ουσίας βοηθούν τη Μέρκελ στο δρόμο της δημιουργίας της Ευρώπης δύο επιπέδων!
Μάλιστα, σε ανακοίνωσή του ο οίκος αξιολόγησης Moody`s δηλαδή οι Ρόθτσαϊλντ, εξηγεί ότι η υποβάθμιση της Κύπρου οφείλεται στην αύξηση της πιθανότητας εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη και κατ` επέκταση στις συνέπειες που μπορεί να προκαλέσει αυτή η εξέλιξη στις κυπριακές τράπεζες. Και ο "μπαμπούλας" της Ελλάδας, χρησιμοποιείται παντού από τους διεθνείς τοκογλύφους που τώρα κάνουν το τελευταίο ξεσκαρτάρισμα στις φτωχότερες χώρες, λίγο πριν μοιράσουν την λεία, σε τεμάχια και διαμοιράσουν τα φιλέτα τους!

Γι αυτό και μια μέρα πριν, την Τρίτη, ο οίκος Moody`s υποβάθμισε δύο κυπριακές τράπεζες, την Τράπεζα Κύπρου και την Ελληνική Τράπεζα εκτιμώντας ότι οι δραστηριότητες τους στην Ελλάδα καθιστούν την κεφαλαιακή τους θέση ευάλωτη στο ενδεχόμενο μιας πιθανής εξόδου της Ελλάδας.

Για την περίπτωση της Ισπανίας, ο οίκος σημειώνει ότι η απόφαση της ισπανικής κυβέρνησης να ζητήσει στήριξη από την ευρωζώνη για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού της συστήματος, θα αυξήσει περαιτέρω το χρέος της χώρας. Παράλληλα υπογραμμίζει η περιορισμένη πρόσβαση της ισπανικής κυβέρνησης στις αγορές.

Στην σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη ότι η αξιολόγηση της χώρας τίθεται υπό καθεστώς παρακολούθησης και η διαδικασία αναθεώρησης αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε τρεις μήνες.

Με απλά λόγια, οι διεθνείς τοκογλύφοι, έχοντας ήδη επενδύσει κεφάλαια στις τράπεζες των χωρών που τελούν υπό ... εκκαθάριση ή πτώχευση, στην ουσία "θανατώνουν" τους τραπεζίτες που δεν επιθυμούν να υπάρχουν μετά το τέλος της κρίσης, και δημιουργούν συνθήκες, τέτοιες, που θα τους επιτρέψουν, να ελέγξουν απόλυτα το τραπεζικό σύστημα κάθε χώρας, που θα εκκαθαρίσουν, αγοράζοντας ... τζάμπα ότι επιθυμούν και διαλύοντας όλα τα υπόλοιπα "τραπεζικά τζάκια" που τους ενοχλούν!

Αυτό το τελευταίο, οι Έλληνες Τραπεζίτες, δείχνουν ότι δεν το έχουν αντιληφθεί!

Η εκτός αν πιστεύουν ο καθένας για τον εαυτό του, ότι με το διαρκές «γλείψιμο» στα κελεύσματα της BlackRock και της Neuberger Berman, θα είναι αυτοί που θα γλιτώσουν από την πυρά!

Το γεγονός λοιπόν της πραγματικής ιδιοκτησίας του Οίκου Moody`s δεν τολμούν καν να το ψελλίσουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ, για έναν πάρα πολύ απλό λόγο! Τόσο οι Neuberger Berman όσο και η BlackRock, είναι τοποθετημένες σε τέσσερις μεγάλες Ελληνικές Τράπεζες και ελέγχουν πολύ μεγάλο μέρος του μετοχολογίου τους! Άρα...

Άρα, οι ισορροπίες της ... διαφημιστικής πίττας, μπορεί να διαταραχτούν ανά πάσα στιγμή, αν τα καθεστωτικά ΜΜΕ αναφέρουν τέτοια ... ανεπίτρεπτα πράγματα ! Έστω και ακροθιγώς!
Ο Γ. Παπανδρέου με τον Βαρώνο David de Rothschild, πρόεδρο της Εταιρίας (Μάρτιος 2009)

Όπως επίσης μπορεί να διαταραχτούν οι δανειακές ισορροπίες πολλών επιχειρηματιών, που ... τολμούν και αναφέρουν στους Έλληνες, την πραγματική διαδρομή των σχέσεων Τραπεζιτών με τους Οίκους Αξιολόγησης και τα απανωτά χτυπήματα κατά της Ελλάδας!

Και μην απορείτε! Είναι τόσο απλά τα πράγματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου