Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Όταν ο τουρκικός εθνικισμός δεν ενοχλεί την ελληνική αριστερά (βίντεο)

Image
Για μία ακόμη φορά ο αριστερός "προοδευτικός" χώρος της Ελλάδας αποδεικνύει την σύγχυση στην οποία βρίσκεται και την έλλειψη καθαρής ιδεολογικής ταυτότητας. Διότι πως αλλιώς θα μπορούσε κανείς να δικαιολογήσει την άρνηση των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των αριστερών πολιτικών κομμάτων στην Α’ ΕΛΜΕ Έβρου να καταδικάσουν την επίσκεψη του Τούρκου ηγέτη του εθνικιστικού ακραίου κόμματος στην Θράκη.

Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρει η ενημερωτική ιστοσελίδα της Αλεξανδρούπολης Gatzoli news (http://www.gatzoli.gr/2012/06/blog-post_7041.html) με αφορμή την επίσκεψη του ηγέτη του τουρκικού εθνικιστικού κόμματος Ντ. Μπαχτσελί στην Θράκη, η Α΄ΕΛΜΕ Έβρου πρότεινε την ψήφιση ενός κειμένου που θα καταδίκαζε την επίσκεψη αυτή. Επειδή η Γενική Συνέλευση δεν είχε απαρτία, το κείμενο, κλήθηκε να ψηφιστεί από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Έβρου.

Οι εκπαιδευτικοί που πρόσκεινται στην ΔΑΚΕ Καθηγητών υπερψήφισαν το κείμενο. Αντιθέτως οι εκπαιδευτικοί που πρόσκεινται στο ΕΣΑΚ-ΔΕΕ το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ αφού ανέπτυξαν ένα λόγο σχετικό με το φασισμό από όλες τις πλευρές και τα συμφέροντα που έχουν σχέση με τους αγωγούς και τα πετρέλαια, αρνήθηκαν να υπερψηφίσουν το κείμενο, ψηφίζοντας λευκό και καταθέτοντας (προφορικά) νέα πρόταση στα πλαίσια όσων είπαν.

Τέλος οι εκπαιδευτικοί που πρόσκεινται στην παράταξη Αγωνιστική Συσπείρωση Έβρου αν και είχε προηγηθεί τοποθέτηση του μέλους της παράταξης όπου ανέφερε ότι «συμφωνούν με τις δυο πρώτες παραγράφους του κειμένου, όμως δεν χρειάζεται το ψήφισμα να υπεισέλθει στις λεπτομέρειες των επόμενων δυο παραγράφων» χωρίς να προβάλλουν κάποιο επιχείρημα ψήφισαν και αυτοί λευκό.


Εν κατακλείδι, η πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Έβρου, δηλαδή των εκπροσώπων των καθηγητών που διδάσκουν στους μαθητές των Γυμνασίων, Λυκείων και ΕΠΑΛ της περιοχής μας, αρνήθηκαν να καταδικάσουν την επίσκεψη του ηγέτη των «Γκρίζων Λύκων» στην Ελλάδα.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι καμία ελληνική αριστερή πολιτική οργάνωση ή κόμμα δεν εξέδωσε μία ανακοίνωση η οποία καταδίκαζε ή τουλάχιστον αναφερόταν στην επίσκεψη του Ντ. Μπαχτσελί στην Θράκη.

Σημειώνεται ότι οι συνοδεία του ηγέτη των Τούρκων εθνικιστών είχε τοποθετήσει στα αυτοκίνητα της αυτοκόλητα των Γκρίζων Λύκων ενώ μέλος της συνοδείας του Μπαχτσελί χαιρέτησε τους παρευρισκομένους στο χωριό Μέγα Δέρειο με τον φασιστικό χαιρετισμό των Γκρίζων Λύκων.

Και όλα αυτά από τα μέλη ενός κόμματος που οι υποστηρικτές του και τα μέλη του έχουν δολοφονήσει Κούρδους και Ελληνοκύπριους αγωνιστές της ελευθερίας, τρομοκρατούν αθώους δημοκράτες και αγωνιστές των βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων και αποτελούσαν για δεκαετίες «εκτελούσαν» τις βρώμικες δουλειές μυστικών υπηρεσιών.

Φαίνεται λοιπόν ότι μόνο ο εγχώριος «φασισμός» τους ενοχλεί την Αριστερά στην Ελλάδα, ενώ για τον Τουρκικό δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα.
DefenceNet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου