Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Στον επόμενο τόνο, το ………….. χρέος θα είναι …


Τι παγκοσμιοποίηση θα περιμέναμε (φεντεραλισμό, διεθνισμό.. πείτε την όπως θέλετε) αν δεν είχαμε και έναν real time παγκόσμιο μετρητή χρέους; Ένα ρολόι χρέους έστησε ο economist. Η αξιοπιστία του; Άγνωστη, αλλά να υποθέσουμε ότι είναι politically correct. Πέρα από την πρώτη ματιά, όπου βλέπουμε το “δυτικός-δυτικότερος-δυτικότατος” να σημαίνει “χρεωμένος-υπερχρεωμένος-τελειωμένος”, έχουμε δυνατότητα παραμετροποίησης: με επιλογή μιας έως τριών χωρών – ανά έτος – ανά άτομο.

Εκεί βλέπουμε ότι με τη “συνετή τροϊκανή πολιτική” έχουμε αύξηση του υπεβολικού ελληνικού χρέους (ναι, αυτού που δεν το έβλεπαν τόσα χρόνια, όπως μαζί του δεν έβλεπαν το swap της Goldman Sachs και τη “φοροδιαφυγή”) στα έτη 2010, 2011, 2012 σε 127, 135, 141 ως ποσοστά επί του ΑΕΠ αντίστοιχα. Καθώς παρατηρούμε το χρέος να αλλάζει κάθε λίγα δευτερόλεπτα, βλέπουμε και μερικά ακόμα στοιχεία, οπότε:
  1. Μπορούμε ως Έλληνες να πούμε στο Δ.Ν.Τ., στην Ε.Κ.Τ., στο Γιούρογκρουπ, στην Κομισιόν “ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤH ΦΑΓΑΜΕ” (τη διαφορά από το 127 στο 141)
  2. Να ειδοποιήσουμε τους επόμενους (Ισπανία, Ιταλία, Κύπρο…) να μην ανησυχούν
  3. Να απαιτήσουμε “δικτατορία Λιβύης” ώστε το χρέος μας να πέσει στο 3.2%
  4. Να πούμε στον economist να συμπεριλάβει στον υπολογισμό του ελληνικού χρέους το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, τις πολεμικές αποζημιώσεις β’ παγκοσμίου πολέμου, τις μίζες Siemens, τις προμήθειες Ορλάνδου-Λουριώτη-Σπανιολάκη...
  5. Να καταγγείλουμε τη Μογγολία που δεν δίνει τα στοιχεία του χρέους της
  6. Να απαιτήσουμε από τον Αντώνη, το Βαγγέλη, το Φώτη… να συμπεριλάβουν το μετρητή στις ιστοσελίδες των κομμάτων τους (ηλεκτρονικά καπελάκια με μετρητή είναι μια ακόμα ιδέα)
  7. Να ζητήσουμε ονοματεπώνυμα αυτών στους οποίους χρωστάνε όλα τα κράτη αφού ο economist ενημερώνει ότι τα κράτη χρωστούν σε “πολίτες” και όχι σε “εξωγήινους”, αφού ο economist αφήνει να εννοηθεί ότι ξέρει ποιος πρέπει να δώσει μια παγκόσμια λύση του παγκοσμιοποιημένου προβλήματος

Επί του πιεστηρίου:
Να διαγραφεί το 6, γιατί είναι σχεδόν βέβαιο ότι εν χορώ θα ζητήσουν οι τρεις τους από τον economist να υπολογίζει το ελληνικό χρέος σε δραχμές (κατοχικές ή μη)
Να ζητηθεί από τον economist ενεργό link προς τη σελίδα που μετρά την παγκόσμια έκλυση CO2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου