Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Σκληρές αλήθειες από την ΠΕΟΦ στην Θεσ/κη για την επίσκεψη Μπαχτσελί

Εκκωφαντική η σιωπή των "δημοκρατικών" και "προοδευτικών" δυνάμεων. Αγρόν ηγόραζαν οι "αντιεθνικιστικές" οργανώσεις. Τουμπεκί ψιλοκομμένο ο "δημοκράτης"  Μπουτάρης. Μόνο η ΠΕΟΦ και η Χρυσή Αυγή διέσωσαν την Ελληνική τιμή έξω από το Προξενείο του αίσχους, παρόλη τον καταστολή από την "ελληνική" (φρίττουμε και που το λέμε) αστυνομία:

Σκληρές αλήθειες για το αληθινό πρόσωπο μέρους της ελληνικής ελίτ παρουσιάζει η ανακοίνωση που εξέδωσε η Παγκύπρια Ενιαία Οργάνωση Φοιτητών (Π.Ε.Ο.Φ.), με αφορμή την επίσκεψη του ηγέτη των Γκρίζων Λύκων, Ντ. Μπαχτσελί.
Επισημαίνοντας την απαράδεκτη έγκριση του ελληνικού κράτους για την είσοδο του Μπαχτσελί στην Ελλάδα και την πλήρη με κάθε σημασία της λέξης απουσίας οποιασδήποτε ανακοίνωσης κατά αυτής της επίσκεψης από τα "προοδευτικά" κόμματα και οργανώσεις της αριστεράς οι Κύπριοι διαδήλωσαν για το αυτονόητο, για να εκφράσουν την αντίθεση τους στην παρουσία ενός ηγέτη ενός ακραίου πολιτικού κόμματος στην Ελλάδα.
Οι Κύπριοι διαδηλωτές βροντοφώναξαν την αντίθεση τους στην παρουσία του ανθέλληνα Μπαχτσελί στην Ελλάδα και πιθανόν αυτή να ήταν και η εξήγηση γιατί οι προοδευτικές δυνάμεις της αριστεράς δεν ενοχλήθηκαν από την παρουσία ενός ακραίου Τούρκου εθνικιστή. Μήπως τελικά ο ελληνικός εθνικισμός είναι ο κακός εθνικισμός και τουρκικός ο καλός εθνικισμός, μήπως..... ;

Ακολουθεί η ανακοίνωση

«Για ακόμη μια φορά, έπεσαν οι μάσκες και είδαμε το αληθινό πρόσωπο του Ελληνικού καθεστώτος.

Αποφασίσαμε να διαμαρτυρηθούμε ενάντια στην επίσκεψη του φασίστα Ντεβλέτ Μπαχτσελί, όχι μόνο επειδή είναι σώφρον ένα κράτος που λέγεται ελληνικό να μην επιτρέπει την είσοδο στη χώρα μας ενός εγκληματία δολοφόνου Τούρκου εθνικιστή, αλλά και επειδή δεν πρόκειται να κλείσουμε το στόμα μπροστά στην υποδούλωση, η οποία έχει αρχίσει να γίνεται η τακτική πολλών Ελλήνων.

Ενώ λοιπόν, εμείς, ως Παγκύπρια Ενιαία Οργάνωση Φοιτητών (Π.Ε.Ο.Φ.), συγκεντρωθήκαμε στις 10 το πρωί της 28ης Ιουνίου για να διαμαρτυρηθούμε ειρηνικά ενάντια στην επίσκεψη του αρχηγού των επεκτατικών Γκρίζων Λύκων, Μπαχτσελί, οι εντολές που δόθηκαν στην «ελληνική» αστυνομία ήταν ξεκάθαρα για επίθεση κι όχι για ασφάλεια. Με το που συγκεντρωθήκαμε απέναντι από το προξενείο της ντροπής, μας είπαν πως δεν επιτρέπεται να είμαστε εκεί και να μετακινηθούμε γύρω στα 100 μέτρα μακριά.

Από πότε η ελευθερία του λόγου ποινικοποιείται; Όταν αρνηθήκαμε να φύγουμε απ' το σημείο οι εντολοδόχοι υπάλληλοι του βαθέως τουρκικού κράτους μας επιτέθηκαν με τις ασπίδες και τα χημικά τους.
Φυσικά, στο πλάι των εχθρικών αστυνομικών δυνάμεων φαίνεται να βρίσκονται τα κόμματα και η εξουσία του τόπου αφού δεν είδαμε και πολλή αντίθεση στην προκλητική επίσκεψη του ιμπεριαλιστή Μπαχτσελί.

Δεν είδαμε κανέναν αριστεριστή ή αντιεξουσιαστή να εναντιώνεται στην περιοδεία του φασίστα Γκρίζου Λύκου, αλλά κάποιοι όταν δουν ελληνική σημαία ουρλιάζουν για τον εθνικισμό που είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που μαστίζει την κοινωνία.

Εμείς οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι καλέσαμε στη συγκέντρωση τον απανταχού ελληνισμό, τους Κούρδους και τους Αρμένιους.

Δεν καλέσαμε κανένα πολιτικό κόμμα να διαδηλώσει μαζί μας και είναι υποχρέωσή μας να αναφέρουμε πως τα μέλη της Χρυσής Αυγής δεν ήταν στη δική μας συγκέντρωση και καμία σχέση δεν έχουμε μαζί τους, όπως φυσικά με κανένα κόμμα εντός και εκτός κοινοβουλίου.

Άλλωστε αυτοί έχουν τα έδρανα της βουλής ως βήμα.Είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε τη στάση του ελλαδικού κράτους και των εντολοδόχων του για τη στάση που κράτησαν ενάντια στον αυτόνομο ελληνικό λαό που δικαίως διαδήλωσε κατά της περιοδείας του ανθέλληνα φασίστα Μπαχτσελί. Δεν θα γονατίσουμε.

Θα συνεχίσουμε να υψώνουμε τη φωνή μας ενάντια στον ιμπεριαλισμό, ενάντια στις τουρκικές προκλήσεις, ενάντια στην κατοχή της Κύπρου και όλων των ελληνικών εδαφών. Υψώνουμε πύργο ατίθασο απέναντι σε όσους μας θέλουν υπόδουλους και ραγιάδες, είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε για την ελευθερία του λαού και του τόπου μας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου