Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

ἠ "Ἑλληνική" τηλεόραση δὲν ἔχει πιὰ Ἀρχονταρίκι


Χθες η διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε να διακόψει οριστικά και αμετάκλητα την εκπομπή ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ, η οποία επί 19 έτη κατείχε σημαντική θέση στο Κυριακάτικο πρόγραμμα της κρατικής Τηλεοράσεως και ήταν η πρώτη σε θεαματικότητα εκπομπή στην πρωινή ζώνη της Κυριακής.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος παρουσίαζε με νηφαλιότητα θεολογικά, ιστορικά κοινωνικά και παιδαγωγικά θέματα. Στη θέση της θα προβάλλεται μία οικολογική σειρά.

Την Κυριακή 27 Μαρτίου που ΔΕΝ θα μεαδοθεί το προγραμματισμένο επεισόδιο ας αρχίσουμε όλοι, μετά τις 11.00, να εκφράζουμε την διαμαρτυρία μας με κάθε τρόπο, τηλεφωνικά, μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων κ.λ.π. στην ΕΤ-1. Καλό είναι να σταλούν και επιστολές στον Πρόεδρο της ΕΡΤ κ. Λάμπη Ταγματάρχη, ο οποίος πήρε μόνος του την απόφαση. Από τον Σεπτέμβριο 2010 η ΕΡΤ δεν πλήρωνε χρήματα για την εκπομπή διότι παίζονταν επαναλήψεις και όχι νέα επεισόδια επομένως δεν είναι το θέμα του κόστους που επηρέασε την απόφαση.

http://www.antibaro.gr/node/2872Σημείωση δική μας: 
Η "Ελληνική" Τηλεόραση, ως μέρος του κρατικού μηχανισμού, συμμετέχει φιλότιμα (ομολογουμένως) στην εκστρατεία των τοπικών επάρχων για πνευματική και ηθική γενοτονία των Ελλήνων. 

Δεν μας εκπλήσσει η κίνηση αυτή. Φανταζόμαστε ότι η εκπομπή θα αντικατασταθεί από άλλα ψυχοφελή θεάματα: Ποδόσφαιρο, οικολογίες, δικαιώματα των ζώων, αντιρατσιστικά, και λοιπά οπιούχα παρόμοια. 

Ούτε όμως και μας θλίβει, καθώς από καιρό τώρα το βάρος της ενημέρωσης έχει περάσει στο Διαδίκτυο, με την Τηλεόραση να αναλαμβάνει ρόλο νταντάς των γερόντων μόνο. (Έτσι κι αλλιώς κάποιοι από εμάς την έχουν προ πολλού εκπαραθυρώσει από τα σπίτια τους και ησύχασαν).

Μας υπενθυμίζει όμως την ευθύνη μας, ως ιστολόγιο, για επίταση του φιλοτίμου μας και των προσπαθειών μας προς την ενημέρωση και την  επικοινωνία των αναγνωστών μας.


ΕΝΑΛΙΟΣ ΘΗΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου