Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

"πολύ σύντομα .... η ενεργοποίηση από το λαό, της ακροτελεύτιας διάταξης του άρθρου 120 του Συντάγματος"

Ο μεγαλύτερος επιστημονικός σύλλογος της χώρας και ο καθ΄ ύλην αρμόδιος για θέματα νομιμότητας του μνημονίου, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, απάντησε υπερήφανα στο εντολοδόχο της τρόϊκας Υπουργείο Δικαιοσύνης, ότι στην ουσία η τρόϊκα είναι persona non grata για τη χώρα μας και δεν θέλει να την νομιμοποιήσει με την παρουσία του. Για να γίνει καλύτερα αντιληπτό, ο ΔΣΑ θεωρεί την παρουσία της τρόϊκας στη χώρα μας παράνομη, αφού είναι εδώ κατά παράβαση του Συντάγματος.

Να μην ξεχνάμε ότι ο ΔΣΑ, μαζί με άλλους φορείς έχει ήδη προσφύγει στο ΣτΕ για την κήρυξη του μνημονίου ως αντισυνταγματικού. Επομένως θα ήταν αδιανόητο για τον ΔΣΑ να συναγελάζεται με την τρόϊκα και να συνομιλεί μαζί της πίσω από την πλάτη του ελληνικού λαού, όπως αποδεδειγμένα πράττει κατ’ εξακολούθηση δυστυχώς η εντολοδόχος ελληνική «κυβέρνηση».

Ολόκληρος πλέον ο νομικός κόσμος της χώρας, καθηγητές Συνταγματικού Δικαίου και δικηγόροι, διακηρύσσουν την αντισυνταγματικότητα του μνημονίου και καλούν το λαό σε εγρήγορση. Ίσως κάποια στιγμή και πολύ σύντομα μάλιστα, όπως είπε και ο Συνταγματολόγος κ. Κασιμάτης, να χρειαστεί η ενεργοποίηση από το λαό, της ακροτελεύτιας διάταξης του άρθρου 120 του Συντάγματος.

Από το νομικό κόσμο, απομένουν μόνο οι δικαστές να πάρουν θέση σχετικά με την αντισυνταγματικότητα του μνημονίου. Αν το ΣτΕ κηρύξει αντισυνταγματικό το μνημόνιο, τότε πραγματικά ελευθερωθήκαμε και σωθήκαμε. Όμως η σχετική εισήγηση που έγινε, καλύπτει τις ενέργειες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και μιλάει για συνταγματικότητα του μνημονίου. Ας ελπίσουμε ότι η απόφαση που θα βγει, θα εκφράζει το Σύνταγμα, τον υπόλοιπο νομικό κόσμο και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου