Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Η κόρη του Μάνου Λοΐζου απαγορεύει στο ΠΑΣΟΚ να χρησιμοποιεί το έργο του πατέρα της

Η "πνευματική ιδιοκτησία" έχει και την υγιή πλευρά της.


Τα χαστούκια διαδέχονται το ένα το άλλο, αλλά αυτή η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, η κυβέρνηση της τρόικας και των διεθνών τραπεζιτών και οικονομικών μας τρομοκρατών, η κατοχική κυβέρνηση του σύγχρονου Τσολάκογλου, δεν καταλαβαίνει τίποτε απολύτως. Οι πολίτες τους φτύνουν και χαμογελαστοί υπουργοί και βουλευτές απορούν πως είναι δυνατόν να βρέχει καλοκαιριάτικα με τόσο ήλιο και τόση ζέστη...!

Έχουν χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα και βαφτίζοντας "νέο πατριωτισμό" το ξεπούλημα των πάντων, βυθισμένοι στους θώκους της εξουσίας, απολαμβάνουν τα στερνά της πατρίδας μας που την κατήντησαν τεμαχισμένο οικόπεδο προς πώληση προς κάθε ενδιαφερόμενο!

Επειδή όμως η καπηλεία της πατρίδας έγκειται στο ενδιαφέρον και την παρέμβαση των πολιτών για να παυτεί, δεν σημαίνει πως η καπηλεία του Μάνου Λοΐζου μπορούσε να επιτραπεί από την κόρη του, η οποία με επιστολή της προς τον Γιώργο Παπανδρέου τον ενημερώνει πως ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ την οποιαδήποτε χρησιμοποίηση - εκμετάλλευση του έργου του Μάνου Λοΐζου από αυτή την κυβέρνηση και το κόμμα του ΠΑΣΟΚ.


Η τόλμη της Μυρσίνης Λοΐζου είναι χαρακτηριστική και παράδειγμα προς μίμηση!!! Μία πολίτης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ στον πρωθυπουργό την εκμετάλλευση της κληρονομιάς του πατέρα της... Μια πολίτης τολμά και επιτυχαίνει απαγόρευση προς τον πρωθυπουργεύοντα. Καλή αρχή...

Ανοιχτή Επιστολή στον Πρωθυπουργό, και την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ
ΑΠΟ: Μυρσίνη Λοΐζου
ΠΡΟΣ: Τον Πρωθυπουργό, και την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Το σύνολο των ΜΜΕ


Κυρίες και Κύριοι της Κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ.
Γνωρίζω εκ των προτέρων, ότι αυτή η κίνησή μου είναι συμβολική, εν τούτοις η συνείδησή μου, και η αξιοπρέπειά μου ως ενεργού πολίτη μου επιβάλλει να σας γνωστοποιήσω τα εξής:

Ο πατέρας μου Μάνος Λοΐζος αγωνίστηκε με τον δικό του τρόπο, για αξίες όπως η Ελευθερία, η Δημοκρατία, και η Κοινωνική Δικαιοσύνη. Προσπάθησε να υπηρετήσει μέσω της τέχνης του, τα οράματα και τις αξίες ενός καταπιεζόμενου Λαού, ο οποίος...
με πολύ κόπο, αίμα και δάκρυα αγωνίστηκε για την Δημοκρατία, την οποία τόσο βάναυσα του την στερούσαν.

Αφού αυτός ο Λαός κατοχύρωσε με πολλούς αγώνες τα στοιχειώδη Δημοκρατικά δικαιώματα τα οποία στην Ευρώπη είχαν κατακτηθεί χρόνια πριν, έρχεστε σήμερα και όπου Δικαιώματα βάζετε ευκαιρίες. Τα Δικαιώματα στην εργασία, την υγεία, την Παιδεία, την ποιότητα ζωής, τον πολιτισμό, τα έχετε κάνει ένα απέραντο fast track έξυπνων επενδύσεων, ξεπουλώντας όχι μόνο τον Δημόσιο πλούτο αυτή της χώρας, αλλά και την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη.

Τόσα χρόνια σας ακούω να χρησιμοποιείτε το "Καλημέρα Ήλιε" στις Κομματικές σας συγκεντρώσεις. Παλιότερα, απλά με ενοχλούσε αισθητικά καθώς και με πλήγωνε, εξαιτίας αφενός της υποκρισίας σας, -διότι οι δικές σας αξίες επέβαλαν και έναν βαθιά εξουσιαστικό τρόπο ζωής, και δημιούργησαν σκλάβους αντί για ελεύθερους ανθρώπους, και ενεργούς πολίτες- και αφετέρου διότι οι δικές σας αξίες δεν έχουν καμία μα καμία σχέση με αυτό που προσπαθεί να πει το συγκεκριμένο τραγούδι.

Τώρα όμως πλέον εξοργίζομαι, γιατί δείχνει ότι δεν έχετε καταλάβει τίποτα από τους αγώνες του Λαού και των εργαζομένων, πράγματα τα οποία ενέπνευσαν τον πατέρα μου, και του έδωσαν και μια αντίστοιχη στάση ζωής στην καθημερινότητά του ως πολίτη, και στις σχέσεις του με τους συνανθρώπους του.

Το τραγούδι αυτό καλημερίζει τον Ήλιο, την ελπίδα, την αλληλεγγύη, και την προσμονή ενός ολόκληρου Λαού, για Δημοκρατία και Ελευθερία.

Εσείς όμως, είστε υπεύθυνοι για την πιο βαθιά, πνευματική, αξιακή, ηθική, και πολιτισμική καταχνιά που θα μπορούσε να έχει ποτέ αυτός ο τόπος.

Ως εκ τούτου, σας απαγορεύω ρητά και κατηγορηματικά, να χρησιμοποιείτε έργο ή μέρος του έργου του Μάνου Λοΐζου, σε οποιαδήποτε κομματική σας εκδήλωση ή δραστηριότητα.
Βέβαια ίσως να απαντήσετε ότι το έργο του Μάνου Λοΐζου ανήκει στον Λαό. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο όμως και η συγκεκριμένη πράξη εκ μέρους μου.

Επειδή όπως αποδείχτηκε δεν είστε, και ούτε ήσασταν ποτέ μέρος αυτού του Λαού, και δεν έχετε πλέον κανένα δικαίωμα και καμία νομιμοποίηση να συνεχίζετε να τον εξαπατάτε.

Ο Ήλιος άλλωστε, είναι δικός μας, και όχι δικός σας.
Δεν μπορεί κανείς να μας τον πάρει. Και δεν θα μας τον πάρει.

Μυρσίνη Λοΐζου

http://kostasxan.blogspot.com/2011/06/blog-post_28.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου