Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Οι Τούρκοι μαθαίνουν τα παιδιά τους πόλεμο, εμείς… «ανοχή»!

 Την ώρα που η ελληνική κοινωνία αποστρατικοποιείται, με την αφαίρεση των όπλων των εφέδρων αλλά και την απαγόρευση κατοχής όπλων-αντικών να σηματοδοτεί το διαζύγιο από κάθε τι θυμίζει στους εθνομηδενιστές, εθνική άμυνα και εποποιία, στη γειτονική Τουρκία τα μικρά παιδιά εκπαιδεύονται στο τέλος της σχολικής χρονιάς... στον πόλεμο. Οι δε εφημερίδες δεν κρύβουν την περηφάνια τους: «κάθε Τούρκος είναι γεννημένος στρατιώτης, κάθε Τούρκος πολεμά, κάθε Τούρκος σκοτώνει ανθρώπους».

Τα παιδιά εκπαιδεύονται για τις επιδείξεις που συνοδεύουν το τέλος του ακαδημαϊκού έτους στη γείτονα. Φυσικά, την τιμητική τους έχουν τα σκετς με τον «αγώνα» κατά των Ελλήνων. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στον τουρκικό Τύπο, με παιδιά ξαπλωμένα σε χαρακώματα να «πολεμούν», αλλά και πολλά από αυτά να «σκεπάζονται» στο τέλος του σκετς με τουρκικές σημαίες, αναδεικνύουν το πώς αντιλαμβάνονται οι Τούρκοι τα πράγματα, μεριμνώντας για τη συνέχεια της χώρας τους. Φυσικά, ρόλοι επιφυλάσσονται και για τις μαθήτριες, οι οποίες απαγγέλλουν πατριωτικά ποιήματα.

Οι κοινωνίες μεριμνούν για τη συνέχειά τους. Μόνο στην Ελλάδα ο πατριωτισμός είναι κυριολεκτικά αποδιοπομπαίος από την εκπαίδευση. Οι εθνομηδενιστές εκπαιδευτικοί στη χώρα μας, ενεργώντας είτε με βάση τις ιδεολογικές αγκυλώσεις τους είτε για λογαριασμό άλλων, απονευρώνουν τους μαθητές από κάθε εθνικό αντανακλαστικό, προσπαθώντας να δημιουργήσουν μια κοινωνία-σκουπιδοτενεκέ απαθών ατόμων, με ατομοκεντρικά ένστικτα και ερεθίσματα. Ποιους βολεύει αυτό; Σκεφτείτε...

http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7938:%CE%9F%CE%B9-%CE%A4%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%BA%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF,-%CE%B5%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CF%82%E2%80%A6-%C2%AB%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%87%CE%AE%C2%BB&catid=95:2008-10-17-07-29-22&Itemid=282

3 σχόλια:

 1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δυστυχώς, φαίνεται ότι η Ελληνική κοινωνία έχει εκφυλιστεί κατά τρόπον που δεν της επιτρέπει να φροντίσει για την συνέχιση της ύπαρξής της.
  Μακάρι να κάνω λάθος, όμως αυτό "βλέπω" ( τα εισαγωγικά, γιατί οι παρατηρήσεις ενός μεμονωμένου απλού ανθρώπου όπως εγώ σχετικά με τις κοινωνικές διεργασίες, έχουν μηδαμινή αξία).
  Αυτό, με κάνει να αισθάνομαι και μια ανακούφιση μια καιισχύει με τις κοινωνίες και τα έθνη ότι ισχύει και στη φύση: όποιος μπορεί να επιβιώσει ( όποιος έχει τα εχέγγυα να επιβιώσει δηλαδή), επιβιώνει.
  Όποιος δεν μπορεί, δεν επιβιώνει.
  Αν η Ελλάδα και οι Έλληνες χάσαμε αυτή την ικανότητα, ας μην επιβιώσουμε.
  Δεν θα χαθεί ξέρετε και η ανθρωπότητα εάν εμείς οι Έλληνες δεν θέλουμε ( ή δεν μπορούμε) να συνεχίσουμε την πορεία μας επί του Πλανήτη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή