Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Η ανατομία μιας εθνοκάθαρσης

Αυτό που συμβαίνει στην πατρίδα μας είναι καταστροφή, πρωτίστως δημογραφική και πολιτισμική. Η οικονομική κατάρρευση υπολείπεται σε τραγικότητα, και σημασία.
Πέραν της αλματώδους αυξήσεως των αυτοκτονιών, και της δημογραφικής αιμορραγίας από την μετανάστευση δεκάδων χιλιάδων νέων ανθρώπων ανά έτος, όπως αυτά περιγράφονται στο παρακάτω άρθρο, υπάρχουν συνέπειες που δεν είναι δυνατόν να υπολογιστούν, όπως:

-Οι θάνατοι από καρδιαγγειακά προβλήματα, εγκεφαλικά, καρκίνους, και λοιπές αιτίες που σχετίζονται με την βεβαρυμένη ψυχολογία των Ελλήνων. Εκτιμώ ότι είναι πολύ περισσότεροι από τις αυτοκτονίες.

-Οι θάνατοι λόγω κακής υγειονομικής κάλυψης. Και αυτoί επίσης είναι πολλοί.

-Οι θάνατοι από εκτρώσεις, που σημειώνονται αυξημένες, λόγω δυσπραγίας των γονέων.

-Οι απώλειες λόγω ολιγοτεκνίας, αλλά και λόγω ακύρωσης γάμων, που προκαλείται από την ολοένα και αυξανόμενη ανασφάλεια, την ανεργία, κλπ.

Η δημογραφική μας καταστροφή που τώρα συντελείται δεν έχει προηγούμενο. Αν θα λογοδοτήσουν κάποιοι, λίγη πια σημασία έχει...

(ΕΝΑΛΙΟΣ ΘΗΡ)

Το άρθρο που αναδημοσιεύουμε από το defencenet.gr:
Διαστάσεις εθνικής τραγωδίας αποκτά η είσοδος της χώρας μας στον μηχανισμό στήριξης μέσω του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου: Οι προσωπικές οικονομικές τραγωδίες έχουν οδηγήσει σε αύξηση των αυτοκτονιών σε 40% και το 60% των νέων ηλικίας μεταξύ 20 και 30 ετών αναζητούν το επαγγελματικό μέλλον τους στο εξωτερικό. Ήδη Καναδάς, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, και ΗΠΑ και Βρετανία κατά δεύτερον έχουν δεχθεί τα καραβάνια των Ελλήνων μεταναστών. Στο εσωτερικό το Μνημόνο πληρώνεται μα αίμα: «Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία και οι επιδημιολογικές μελέτες καταδεικνύουν μια σημαντική αύξηση σε ποσοστά αυτοκτονιών στην Ελλάδα, η οποία αγγίζει το 40%» αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης για την αύξηση των αυτοκτονιών λόγω της οικονομικής κρίσης και των κυκλωμάτων τοκογλυφίας,

Το έγγραφο του υπουργού διαβιβάστηκε στη Βουλή σε απάντηση ερώτησης του ανεξάρτητου βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος έχει επισημάνει ότι «η πίεση που ασκείται από τη δεινή οικονομική θέση, στην οποία έχουν περιέλθει πολλοί επαγγελματίες και συμπολίτες μας σε ολόκληρη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στο Ηράκλειο, αλλά και η αλματώδης αύξηση της ανεργίας, οδηγεί σε αδιέξοδο αρκετούς Έλληνες, κάτι που επιβεβαιώνεται από τη δραματική αύξηση των αυτοκτονιών την τελευταία περίοδο».
Το 2007 καταγράφηκαν 328 αυτοκτονίες. Το 2008 ο αριθμός των δηλωθέντων αυτοκτονιών ανήλθε σε 366, ενώ το 2009 έφτασαν τις 391.
Ο απολογισμός για το 2010 δείχνει ότι ο αριθμός των αυτοχείρων έφτασε τους 500, ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2011 τα πρώτα στοιχεία κάνουν λόγο για 150 αυτοκτονίες σε ολόκληρη τη χώρα και πλέον έχουμε δύο αυτοκτονίες την ημέρα!
Μόνο στην Κρήτη, όπως έχει επίσης επισημάνει ο κ. Αυγενάκης, έχουν σημειωθεί την τελευταία περίοδο 20 αυτοκτονίες, με πρόσφατη πιο πρόσφατη αυτήν ενός επιχειρηματία στην Κεντρική Λαχαναγορά της πόλης του Ηρακλείου, η οποία φαίνεται πως σχετίζεται με τις πιέσεις που ασκούν σε επιχειρηματίες κυκλώματα τοκογλύφων και εκβιαστών.


Η φυσική και πληθυσμιακή αιμορραγία της χώρας οδηγεί σε μία παρακμιαμή κατάσταση ανάλογη με αυτή που ακολούθησε τον Β'Π.Π. Ο Εμφύλιος του 1946-1949 με 100.000 νεκρούς και η φυγή περίπου 100.000 μελών του ΚΚΕ στην Ανατολική Ευρώπη, σε λίγο θα ωχριούν ως ιστορικά γεγονότα από τον ρυθμό φυγής των Ελλήνων μετά το 2009: Περισότεροι από 40.000 νέοι Έλληνες έχουν μετεγκατασταθεί στο εξωτερικό την τελευταία διετία...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου