Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Και δεύτερο φάσκελο από συνθέτη. Μήπως κάτι σημαίνει αυτό;

Ηλίας Ανδριόπουλος:
"Η Τέχνη δεν υπηρέτησε ποτέ τον τύραννο, τον δήμιο και τον προδότη. ΑΠΑΓΟΡΕΥΩ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΟΥ!"

Υπάρχουν τραγούδια που καθαγιάζει με τον χρόνο  η αγάπη του λαού μας, και τα φυλάσσει σαν ακριβό φυλαχτό μες στην ψυχή του.
Ποτέ ένα καλό τραγούδι , αλλά και κάθε αληθινή τέχνη, δεν εξύμνησε στην ιστορία της ανθρωπότητας,  τον τύραννο, τον δήμιο ή τον προδότη.  Αντίθετα στάθηκε πάντα δίπλα στους αδύναμους και ταπεινούς , στους μάρτυρες των στρατοπέδων και στους ευγενικούς αγώνες των νέων ανθρώπων.
΄Εχοντας υπ όψιν μου αυτά, και ιδιαίτερα μετά τα πρόσφατα θλιβερά γεγονότα, δεν επιτρέπω  από εδώ και στο εξής στο σημερινό ΠΑΣΟΚ, να χρησιμοποιεί το τραγούδι μου «Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες» , στίχοι Μ.Ελευθερίου, , που γράφτηκε για άλλους λόγους και συγκεκριμένα, για να εξυμνήσει την πιο ανιδιοτελή, την πιο τίμια και αγωνιστική μορφή του Ελληνισμού και του ’21, τον Μακρυγιάννη.

http://olympia.gr/2011/06/30/%CE%B7-%CF%84%CE%AD%CF%87%CE%BD%CE%B7-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%85%CF%80%CE%B7%CF%81%CE%AD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B5-%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%AD-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%84%CF%8D%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%BD%CE%BF/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου