Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Εθνικό και Οικονομικό "φροντιστήριο"

Αν και είμεθα ιστολόγιο περί Παιδείας, και όχι περί "παρα-παιδείας", ωστόσο παραθέτουμε εδώ την σημαντικότατη συνέντευξη-φροντιστήριο του καθηγητού κυρίου Καζάκη, "εφ'όλης της ύλης" -θα λέγαμε.

Πρώτον, διότι εδώ γίνεται κατανοητός ο ρόλος της παιδείας στην λειτουργία της πολιτείας, καθώς είναι απολύτως απαραίτητο να καταστούμε με πολλή μελέτη καλοί γνώστες των οικονομικών πραγμάτων, για να μπορέσουμε να εκτιμήσουμε την ζοφερή πραγματικότητα, και να συγκροτήσουμε Εθνική Άμυνα απέναντι στους παράγοντες που θέλουν να μας αφαιμάξουν, δηλαδή να ενεργήσουμε ως πολίτες.

Δεύτερον, διότι καθίσταται ευκρινής ο σκοπός των κέντρων που απεργάζονται την πολιτιστική και ηθική μας γενοκτονία. Μια προσεκτική "ανάγνωση" αυτής της συνέντευξης μπορεί να απαντήσει στο αμήχανο ερώτημα "γιατί βάλλεται σήμερα και δαιμονοποιείται ο πατριωτισμός και η αγάπη στο έθνος;" Η απάντηση είναι ό,τι είχαμε υποψιαστεί καιρό τώρα. Ότι δηλαδή το σημαντικότερο πρόβλημα στην χειραγώγιση και εκμετάλλευση της Ελλάδος είναι οι ίδιοι οι Έλληνες, οι οποίοι ωφείλουν να εκλείψουν -όσοι τουλάχιστο έχουν Ελληνική συνείδηση και αισθάνονται αφεντικά στον τόπο τους.

Το βίντεο που ακολουθεί είναι σημαντικότατο σε κάθε του λεπτό:
ΕΝΑΛΙΟΣ ΘΗΡ


2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή