Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Αποδόμηση της Ιστορίας... τυχαιο;

"Ὄλβιος ἐστίν ὅστις ἱστορίης ἔσχε μάθησιν"
(Ευρυπίδης)


«Για να εξαφανίσει κανείς ένα έθνος τού αφαιρεί πρώτα την μνήμη. Καταστρέφει τα βιβλία του, την παιδεία του, την ιστορία του. Και κάποιος τού γράφει άλλα βιβλία, τού μεταφυτεύει άλλη παιδεία και επινοεί άλλη ιστορία. Κατόπιν το έθνος αρχίζει σιγά σιγά να ξεχνάει ποιο είναι και ποιο ήταν. Ο κόσμος τριγύρω του θα το ξεχάσει πολύ γρήγορα»
(Μίλαν Κούντερα)

Τυχαίο; Δεν νομίζω!

Αρχίζει σιγά σιγά και διαφαίνεται κάποια λογική στον "καημό" όλων αυτών που επιμένουν στην  αποδόμηση της παραδεκτής ιστορίας του Έθνους μας, και στην υποβάθμιση, αν όχι στην διαστρέβλωση της σχολικής ιστορίας. (δεν αναφερόμαστε στους καθημερινούς χρήσιμους ηλίθιους, αλλά στους καθοδογητές τους)

Α, ναι! Η εικόνα που παραθέτουμε προέρχεται από κάρτα ενός "παιχνιδιού", με την ονομασία "ιλλουμινάτι", που φέρεται να κυκλοφόρησε το 1982. Δεν θα πώ περισσότερα, γιατί θα θεωρηθώ "γραφικός" από τους αμύητους στην υπόθεση. Ας το ψάξουν μόνοι τους. "ο έχων ώτα ακούειν, ακουέτω"

Προσέξτε μόνο ότι στα "σκουπίδια της ιστορίας" διαβάζει κανείς καθαρά την λέξη "Ρώμη".... (σε ποιά Ρώμη αναφέρεται, στην Νέα Ρώμη, ή στην παλιά;)

Ψάξτε το λίγο... εκ μέρους μας έπεται συνέχεια...

ΕΝΑΛΙΟΣ ΘΗΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου