Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Ιερά Εξέτασις...


Συχνά κατηγορούμε την παπική εκκλησία για το θεσμό της ιερής εξέτασης. Κι όμως…
Θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι ο θεσμός αυτός λειτούργησε όχι μόνο στην παπική εκκλησία, αλλά και σε κάθε τόπο και χρόνο, όπου κυριαρχούσαν ο φανατισμός και η μισαλλοδοξία.

Ακόμη και σε κοινωνίες οι οποίες θεωρούνταν πολιτισμένες. Όπως στην αρχαία Ελλάδα.
Όπου οι Αθηναίοι, για παράδειγμα, σύμφωνα με την παράδοση, έκαψαν στην Αρχαία Αγορά τα συγγράμματα του σοφιστή Πρωταγόρα. Αλλά και ο Σωκράτης ήπιε το κώνειο ως εισάγων καινά δαιμόνια και διαφθορέας των χρηστών ηθών της αθηναϊκής κοινωνίας…
Πολύ ενδιαφέρουσα είναι εξάλλου και η περίπτωση του Αρίσταρχου του Σάμιου, που δυο χιλιάδες χρόνια πριν απ’ τον Κοπέρνικο είχε διατυπώσει τη θεωρία του ηλιοκεντρικού συστήματος. Ο οποίος, σύμφωνα με τον Πλούταρχο, κατηγορήθηκε για ασέβεια. Με αποτέλεσμα να μείνει αυτός και η θεωρία του στο περιθώριο και τη λήθη για δύο περίπου χιλιετίες. Και, βέβαια, κάποιοι άλλοι, υποκλέπτοντας τον τεράστιο επιστημονικό του άθλο, να καρπωθούν τη δόξα της μεγάλης του ανακάλυψης.
Σχετικά με την παπική εκκλησία μαθαίνουμε ότι ο «ιερός» (=κακουργηματικός) αυτός θεσμός, γεννήθηκε στην Ισπανία. Όπου η ποινή, που επιβαλλόταν συνηθέστατα, όπως είναι πασίγνωστο, ήταν ο δια της πυράς θάνατος. Που μαζικά τον υπέστησαν οι Άραβες και οι Εβραίοι και οι πάσης φύσεως αιρετικοί ή όσοι κατηγορούνταν ως μάγοι.
Και το πόσο την κακουργία, στον αθλιότατο αυτό θεσμό, συναγωνίζονταν η αφροσύνη, δείχνει το γεγονός ότι, συχνά, δίκαζαν και καταδίκαζαν σε θάνατο ακόμη και τα ζώα (κατσίκες, κλπ), που χρησιμοποιούνταν σε διάφορες μαγικές τελετουργίες.
Στην σημερινή Ελλάδα ο θεσμός της ιερής εξέτασης φαίνεται να αναβιώνει μέσα απ’ το νόμο «περί ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων». Που, όπως λέγεται, είναι εβραιοαμερικάνικης προέλευσης.
Οι οποίοι προκειμένου ν’ αποφεύγουν τις συνέπειες της υπερβάλλουσας κακουργίας τους, σε βάρος άλλων λαών, εφεύραν και επέβαλαν, όπως φαίνεται, το νόμο αυτόν.
Έτσι ώστε να μπορούν, αφενός να κακουργούν απεριόριστα, και αφετέρου να τιμωρούν εκείνους, που θα τολμήσουν να καταγγείλουν τα κακουργήματα τα δικά τους και των ομοϊδεατών τους…
Στην ίδια συχνότητα κινείται και ο, τώρα, εκκολαπτόμενος απ’ το Υπουργείο Δικαιοσύνης «περί εχθροπάθειας, ρατσισμού και ξενοφοβίας» ρατσιστικός, όπως φαίνεται, σε βάρος των Ελλήνων, νόμος.
Είναι χαρακτηριστικό ότι από εικοσαετίας, περίπου, επιβάλλεται στη μαθητιώσα ελληνική νεολαία να γράφουν εκθέσεις, σχετικά με το ρατσισμό. Και καλώς. Αλλά-φευ-με την ρατσιστικότατη και προκλητικότατη υπόδειξη ότι πρέπει να αναφέρονται ιδιαίτερα στο ολοκαύτωμα των Εβραίων…
Σάμπως το ολοκαύτωμα τόσων άλλων λαών, που δεινοπάθησαν ή και σήμερα δεινοπαθούν (Αφγανών, Ιρακινών, Παλαιστινίων, κλπ) να είναι αμελητέα ή και ανύπαρκτα.…
Γεγονότα που δείχνουν ότι, βυθιζόμαστε οι Έλληνες ολοταχώς στα βαθιά μεσάνυχτα ενός μεσαίωνα εισαγόμενης ρατσιστικής, εκπαιδευτικής και νομικής βαρβαρότητας.
Σάμπως δεν μας φτάνει ο επίσης σκοτεινός μεσαίωνας της οικονομικής βαρβαρότητας, που στην πυρά της όλοι καιγόμαστε…

Παπα-Ηλίας
(http://papailiasyfantis.wordpress.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου