Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Η Εθνική Σαχλαμάρα καλά κρατεί!

Είναι χρέος μας να ανασκευάσουμε -δίχως να αφαιρέσουμε τήν αρχική μας ανάρτηση- τό περί "ιστορικών τής συμφοράς". Προφανώς πρόκειται περί παραδρομής και παρεξηγήσεως. Ο κ.Πραχαλιάς μπερδεύει κατά τήν εκφορά του λόγου τό "Μιχαήλ" με τό "Εμμανουήλ", το λάθος δεν εντοπίζεται (μάλλον) από τήν παραγωγή, εντοπίζεται όμως από τό "μικροσκόπιο" ανθρώπων που λόγω τών προσφάτων "ντοκιμαντέρ" ξεψαχνίζουν πια τα πάντα, και έτσι η παρεξήγηση ξεσπά.
Από τήν πλευρά μας το θέμα αυτό το θεωρούμε λήξαν.
(29-3-2011, 9.30πμ)



Οι "ιστορικοί" της συμφοράς που έχουν ξαμολυθεί και έχουν κατακλύσει τις οθόνες μας σώζoyn την ζωούλα τους από ένα και μόνο τυχαίο γεγονός: Ότι γεννηθηκαν Έλληνες και όχι Ιάπωνες. Αλλιώς η απαίτηση για ξέπλυμα της ατιμίας θα τους υποχρέωνε σε σεμπούκου (κοινώς χαρακίρι).

Ευχαριστούμε τους συμπλογκίτες συντελεστές του taxalia για το παρακάτω βίντεο:



4 σχόλια:

  1. Πρόκειται για προφανή παρεξήγηση. Ο Παππάς δεν θα μπορούσε ούτε να προδώσει, ούτε να παρασημοφορήσει το Νικηταρά, αφού είχε πεθάνει το 1821, δηλαδή 15-20 χρόνια πριν από την εποχή στην οποία αναφέρεται στο βίντεο.

    Τι είδους λάθος έχει γίνει ή αν πρόκειται για συνωνυμία, δεν ξέρω. Είδα τη συγκεκριμένη εκπομπή του Βασιλόπουλου, ήταν αρκετά καλή, είχε όμως και κάποια σημαντικά κενά σε κάποια σημεία που τυχαίνει να γνωρίζω. Τα κενά αυτά ήταν αιτία να μη φωτίζεται επαρκώς η προσωπικότητα (π.χ. Ανδρούτσος με Τρελώνη, Κολοκοτρώνη, Νέγρη, Νούτσο-Παλάσκα, Μακρυγιάννη, πολιορκία Χαλκίδας κλπ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η εκπομπή έδωσε ανθρωπιστική και εθνική διάσταση στο δράμα των 4 αγωνιστών (Νικηταράς, Ανδρούτσος, Μπουμπουλίνα, Μαυρογένους), ενώ ανέφερε σε όλους το ζήτημα των πολιτικών διώξεων. Και οι τέσσερεις ανήκαν στην ομάδα των χαμένων του εμφυλίου και μάλλον δεν είναι τυχαίο ότι ο ΣΚΑΪ επιχείρησε να μειώσει τη Μπουμπουλίνα, ενώ αποσιώπησε πλήρως τους άλλους τρεις. Οι εμφύλιοι πόλεμοι δεν παρουσιάζονται με σαφήνεια. Δεν μάχονται πολιτικοί και στρατιωτικοί, ούτε ταξικοί αντίπαλοι. Από το 21 ως και τον Όθωνα μάχονται όσοι συνασπίζονται γύρω από Κολοκοτρώνη-Καποδίστρια μέ αυτούς που συνασπίζονται γύρω από Μαυροκορδάτο και Κωλέτη (χωρίς να σημαίνει ότι οι δύο τελευταίοι βρίσκονται σε διαρκή συμμαχία). Άρα μάχονται δυο ιδεολογικές τάσεις για τη συγκρότηση του κράτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και εγώ με την σειρά μου δεν διαβλέπω κάποιον δόλο η κάποια σκοπιμότητα ώστε να πληγεί η μορφή του Εμμ.Παπά, ωστόσο το λάθος είναι χοντρωδέστατο, και χρειάζεται ανασκευή.
    ΕΝΑΛΙΟΣ ΘΗΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ορθή η επισήμανση σας στην κεφαλίδα του θέματος. Δεν είμαι οπαδός της απάθειας, βλέπω διεθνείς και εγχώριες πολιτικές σκοπιμότητες και θεωρώ πρόβλημα τους «ψυχρούς» που το παίζουν «ψύχραιμοι» δηλώνοντας «βλέπετε παντού σενάρια συνωμοσίας». Το blog taxalia παρότι αξιόλογο, είναι επιρρεπές σε οξείς χαρακτηρισμούς και σε βιαστικά συμπεράσματα. Δεν είναι κακό, όμως αυτό δυσχεραίνει την ενημέρωση. Ιδιαίτερα για τα θέματα Ιστορίας που μιλάνε για το ευαίσθητο θέμα της εθνικής ταυτότητας, χρειαζόμαστε περισσότερη ψυχραιμία και ομοψυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή