Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

“Παγωμένα” σχολεία λόγω κρίσης


Χωρίς θέρμανση τα σχολεία, λόγω Καλλικράτη, αναγκάζονται οι γονείς να πληρώνουν για το πετρέλαιο από την τσέπη τους. 
News247 Δημοσιεύτηκε: Μάρτιος 13 2011 06:15 , Ενημερώθηκε: Μάρτιος 13 2011 06:15

Κάτω από άθλιες συνθήκες καλούνται να λειτουργήσουν το 2011 αρκετά από τα σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα. Δάσκαλοι που προσπαθούν να μεταλαμπαδεύσουν γνώσεις υπό αντίξοες συνθήκες, ταμίες και γονείς που έχουν βγει στη γύρα για να μαζέψουν χρήματα για την θέρμανση φυσικά.
Το σκηνικό θυμίζει την εποχή του κρυφού σχολειού. Η μόνη διαφορά είναι οι λαχειοφόροι αγορές με δώρα κλιματιστικά αλλά και συλλογή χρημάτων από τα παιδιά και τους γονείς τους για να αντιμετωπισθεί, έστω προσωρινά το πρόβλημα της θέρμανσης στην εποχή της δωρεάν παιδείας.
Λίγο ο “Καλλικράτης” με τον οποίο οι δήμοι καλούνται να αναλάβουν πλέον τη λειτουργία των σχολικών μονάδων, λίγο η υποχρηματοδότηση και λίγο οι αλλαγές στις διαδικασίες που φαίνεται να έγιναν πρόχειρα αλλά και η ήδη κακή οικονομική κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία είχαν ως αποτέλεσμα τα σχολικά κτίρια στην κυριολεξία να παγώσουν.
Τέλος τα προβλήματα δεν είναι μόνο στην Αττική αλλά και στις άλλες περιοχές της Ελλάδος όπως στη Κρήτη, στη Κομοτηνή, στην Ξάνθη αλλά και σε πολλά νησιά του Αιγαίου.
ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΜΑΓΙΣΤΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου