Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Το νέο Λύκειο

Στο παρακάτω αρχείο θα διαβάσετε την πρόταση του Υπουργείου για το νέο Λύκειο. Η πρώτη ανάγνωση αποφέρει θετικές εντυπώσεις, καθώς θίγονται θέματα που χρόνια προβληματίζουν όλα τα "κύτταρα" της εκπαίδευσης, εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές. Ακόμη και τα όσα προτείνονται είναι ενδιαφέροντα και στη σωστή κατεύθυνση, ειδικά τα αναγραφόμενα στις σελίδες 3, 4 και 5. Το πρόβλημα είναι ότι είμαστε εκ των προτέρων σίγουροι ότι πρόκειται για μια ακόμη "φούσκα" του Υπουργείου, μια ακόμη κίνηση εντυπωσιασμού, άνευ οποιασδήποτε ουσίας και προοπτικής. Θα θυμάστε όλοι φυσικά την αναγγελία του "ψηφιακού σχολείου" που με τυμπανοκρουσίες και κάθε επισημότητα έλαβε χώρα στη Λήμνο τον Οκτώβριο του 2010, παρόντος μάλιστα του Πρωθυπουργού, τη στιγμή που καταργούσαν το μάθημα της Πληροφορικής στο Λύκειο! Ρίξτε μια ματιά στον προηγούμενο σύνδεσμο, αξίζει!

Με κάθε ειλικρίνεια, λαχταρούμε όσο τίποτε άλλο η Υπουργός να διαψεύσει τις αμφιβολίες μας για το κείμενο που ακολουθεί και να υλοποιήσει έστω το 50% των όσων αναφέρονται στις σελίδες 3, 4 και 5.

Τότε υποσχόμαστε ότι θα ζητήσουμε -και μάλιστα με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση- ταπεινά συγγνώμη που την αμφισβητήσαμε...

Το Νέο Λύκειο_
ΜΑΓΙΣΤΡΟΣ

2 σχόλια:

  1. "Το 97,2 διαθέτει εργαστήρια πληροφορικής", ....

    ...εκ των οποίων το 99,99% διαθέτουν υπολογιστές δεκαετίας που δεν δουλεύουν, θα προσέθετα εγώ.

    Το μεγαλύτερο ψέμμα μπορεί να το πεί κανείς μέσα από μια στατιστική αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Οι Έλληνες έφηβοι είναι οι πιο σκληρά εργαζόμενοι Έλληνες"...

    ...συγγνώμη, εδώ γελάμε!!!!
    Είναι ανεπίτρεπτο για ένα υπουργείο να χρησιμοποιεί τόσο γελοία σχήματα λόγου. Αυτό είναι δημαγωγική ρητορεία, και όχι έκθεση σκοπιμότητος.

    Με 3-4 ώρες ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ στην τηλεόραση, ή στο facebook,κλπ, είναι ΣΚΛΗΡΑ εργαζόμενοι; (κατ αρχάς δεν είναι καν εργαζόμενοι, αλλά κάνουν το αυτονόητο, δηλ. επενδύουν στην μόρφωσή τους - λέμε τώρα)

    Μοναδικό θετικό σημείο: Το Καθεστώς ξαναθυμήθηκε -πώς το έπαθε- την λέξη "εργαζόμενος". Νόμιζα ότι ήταν υποχρεωτική η χρήση του "απασχολούμενος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή