Η μείζονος εκτάσεως αντικατάσταση τών κεφαλών τών ενόπλων δυνάμεων υπό συνθήκες χάους και ασταθείας στην χώρα τίποτα καλό δεν μπορεί να προμηνύει. Αντιθέτως, αυξάνει κατακόρυφα τήν ανησυχία όσων νοιάζονται για την τύχη τής χώρας και τού Έθνους.
Εμείς εδώ είμαστε ένα απλό ιστολόγιο, και όχι μέντιουμ με πτυχία στην Βαγδάτη, για να λέμε τα μελλούμενα. Προσπαθούμε λοιπόν, συνθέτοντας τα σπαράγματα τών πληροφοριών που έρχονται στην δημοσιότητα να ανασκάψουμε το χάος προς αναζήτηση της αλήθειας. Και οι πληροφορίες πολλές φορές είναι ωμές και ανησυχητικές. (ΕΔΩ)
Έτσι λοιπόν αποκρυσταλλώνονται τρείς διαφορετικές εκδοχές:
1η εκδοχή, η απλούστερη: Λόγω τής εξατμισμένης της δημοτικότητος, και υπό το βάρος του συνταγματικού βιασμού και τών πολιτειακών εκτροπών, αλλά και τών σε βαθμό κακουργήματος ποινικών ευθυνών συγκεκριμένων φυσικών πολιτικών προσώπων, το καθεστώς (δεν χρησιμοποιούμε τον όρο "κυβέρνηση") φοβάται εμπλοκή τών ενόπλων δυνάμεων προς ανεύρεση διεξόδου, δεδομένου ότι όλες οι εμπλεκόμενες δυνάμεις είναι θεσμικά ή ηθικά εγκλωβισμένες, ώστε να αποκλείεται κάποιο διέξοδο διά της νομίμου οδού. Έτσι το ένστικτο τής κομματικής επιβίωσης οδηγεί σε αυτήν την προληπτική κίνηση.
2η εκδοχή, η δυσμενής: Γνωρίζοντας το καθεστώς ότι αδυνατεί να συνεχίσει το ανίερο έργο του με όρους και διαδικασίες δημοκρατίας, προετοιμάζει το ίδιο κάποιο στρατιωτικό πραξικόπημα, έστω και υπό την μορφή στρατιωτικής καταστολής τών αναμενομένων λαϊκών εξεγέρσεων. Για αυτό φροντίζει να τοποθετήσει στα ανώτατα κλιμάκια τών ΕΕΔ ανθρώπους τής απολύτου εμπιστοσύνης του (κατά κοινή ομολογία).
3η εκδοχή, η εφιαλτική: Το καθεστώς, δρώντας ως ατζέντης εξωτερικών συμφερόντων, εκουσίως αποδυναμώνει επιχειρησιακά τς ΕΕΔ (πάλι κατά κοινή ομολογία). Σε μια Ελλάδα με μειωμένη ή και εκμηδενισμένη δυνατότητα στρατιωτικής αποτροπής, με την γειτονιά που μας όρισε ο Κύριος να ζούμε, ωχριούμε και στην σκέψη μόνο για το τι μπορεί να επακολουθήσει...
Όπως είπαμε, δεν είμαστε καφετζούδες για να λέμε τα μελλούμενα. Επιχειρούμε λογικές συθετικές προσεγγίσεις στις διάσπαρτες πληροφορίες. Και ο Θεός να βάλει το χέρι Του...
Αναρωτιέμαι ( και δεν αστειεύομαι): έχει στ' αλήθεια ένοπλες δυνάμεις η Ελλάδα?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚατά τη γνώμη μου, ΟΧΙ!
Η Ελλάδα, δεν έχει ένοπλες δυνάμεις!
Η Ελλάδα έχει οπλοστάσιο ( και μάλιστα μεγάλο), αλλά όχι ένοπλες δυνάμεις.
Και αυτό, έγινε γιατί το θέλησε η πλειοψηφία των Ελλήνων επί σειρά ετών.
Και η πλειοψηφία των Ελλήνων, δεν θέλησε μόνον αυτή την κατεδάφιση τα τελευταία 30 χρόνια.
Γι' αυτό, στους Έλληνες μας αξίζει ότι χειρότερο.
Και μεταξύ μας.....
Πιστεύω ότι θα το έχουμε.
μάλλον το έχουμε ήδη
ΑπάντησηΔιαγραφήΤώρα έχουμε τις προϋποθέσεις της παρακμής. Αυτές οι προϋποθέσεις είναι η ίδια η παρακμή για κάποιους, αλλά για τους περισσότερους ήταν μια ευημερία και απελευθέρωση. Αν επικρατήσουν οι δυνάμεις του σκότους, τότε και για τη δεύτερη κατηγορία ανθρώπων, αυτά που θα γίνουν, θα κάνουν το σήμερα να μοιάζει με παιδική χαρά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι οδηγεί σ' αυτή την πρόβλεψη; Η στόχευση των απ-ανθρώπων που διαφαίνεται πίσω από τις εδώ και δεκαετίες παγκόσμιες κινήσεις τους.
Η αλλαγή της στρατιωτικής ηγεσίας στόχευε και στις ερμηνείες (σενάρια φόβου και ένταση του απειλιτικού κλίματος) και στην απειλή πολέμου που θα γίνει, αν υπάρξει περίπτωση κατάρρευσης του καταχθόνιου σχεδίου υποδούλωσης. Στην περίπτωση αυτή, η δυνατότητα άμυνας θα πρέπει όχι μόνο να είναι, αλλά και να δείχνει αδύνατη.
Λυπαμαι τοσο που μετα απο 43 χρονια,ουδολως πεσιμιστικα......το τριτο σεναριο φανταζει περισσοτερο αληθινο απο ποτε,ο ΘΕΟΣ να βαλει το χερι του,αδελφια μου δεν ειμαστε καθολου καλα ουτε εδω μα ουτε και στ εξωτερικο,πιστεψτε με.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν ειναι καθολου ιδεα μου πως απεργαζονται καθημερινα την παντοιοτροπως υποδουλωση μας.