Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Ελληνίδα και πόρνη, ή Τουρκάλα και δαρμένη;


xylodarmos-1-naiΟι ξυλοφορτωμένες νοικοκυρές στην Τουρκία πολύ θα ήθελαν να είναι πόρνες στην Ελλάδα...
 
Η ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΣΤΑ ΣΙΡΙΑΛ 

Ο δήμος Σμύρνης τύπωσε κατάλογο οδηγιών για τις γυναίκες ενάντια στην αντρική βία. Οι οδηγίες προορίζονται για γυναίκες, που προσφεύγουν στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών, αλλά αργότερα πείθονται από τους άντρες τους και ξαναγυρίζουν στο σπίτι τους, γράφει η εφημ. «Ακσάμ» (TourkikaNea).
Κάποια από τα ενδιαφέροντα σημεία των οδηγιών μοιάζουν με τις οδηγίες για τις φυσικές καταστροφές και είναι τα εξής :
«Καθορίστε ένα ασφαλές μέρος μέσα στο σπίτι στο οποίο θα μπορείτε να κρυφτείτε όταν υπάρχει βία». «Κατά την διάρκεια της βίας πρέπει να αποφεύγετε χώρους χωρίς έξοδο όπως μπάνιο, τουαλέτα, όπως και χώρους με επικίνδυνα εργαλεία όπως η κουζίνα». «Κατά την διάρκεια της βίας πάρτε την στάση του εμβρύου και προσπαθήστε να φυλάξετε το κεφάλι σας».
«Θα πρέπει να έχετε πάρει μέτρα ώστε εάν χρειαστεί να φύγετε ξαφνικά από το σπίτι, να ξέρετε σε ποιόν θα καταφύγετε και να έχετε μιλήσει από νωρίτερα μαζί του». «Μπορείτε να έχετε συμφωνήσει με τους γείτονες, μόλις ακούσουν τις κραυγές σας να ενημερώσουν την αστυνομία. Ακόμη και ανώνυμες καταγγελίες γίνονται δεχτές».
«Θα πρέπει να έχετε έτοιμη από πριν μια τσάντα, στην οποία θα έχετε τα έγγραφα σας την οποία θα πρέπει να την έχετε σε σημείο εύκολης πρόσβασης, καθώς θα φεύγετε. Καλά θα είναι να έχετε έστω και λίγα χρήματα μέσα». «Θα πρέπει από πριν φωτοτυπία της ταυτότητας και των σημαντικών εγγράφων σας να τα έχετε δώσει σε κάποιον συγγενή σας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου