Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Αυτό κι αν τους πόνεσε!


zenit_kypros

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΣΗΚΩΣΑΝ ΤΟ ΠΑΝΟ "ΚΥΠΡΟΣ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ" ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ. ΕΚΑΨΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ"!!

thessbomb

Η χτεσινή πρόκριση του ΑΠΟΕΛ στους 16 του Champions League είχε ως αποτέλεσμα εκτός από τους πανηγυρισμούς των οπαδών της ομάδας και μια αν μη τι άλλο πολύ δύσκολη κατάσταση για το ΑΚΕΛ. Το οποίο αναγκάστηκε να στείλει συγχαρητήρια επιστολή στον σύλλογο. Στην οποία αναφέρει: "Το Αθλητικό Γραφείο της ΚΕ του ΑΚΕΛ εκφράζει «θερμά συγχαρητήρια στην ποδοσφαιρική ομάδα του ΑΠΟΕΛ για την τεράστια και ιστορική της επιτυχία να προκριθεί στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, στα πλαίσια του θεσμού του Τσάμπιονς Λινγκ. Η επιτυχία του ποδοσφαιρικού ΑΠΟΕΛ συνιστά την μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου σε διασυλλογικό επίπεδο, ενώ παράλληλα αποδεικνύει ότι ο αθλητισμός συνεχίζει να αποτελεί ισχυρό πρεσβευτή της πατρίδας μας στην Ευρώπη και το εξωτερικό».

«Εκφράζουμε τα συγχαρητήρια μας σε όλους τους συντελεστές αυτής της επιτυχίας, ποδοσφαιριστές, τεχνική ηγεσία και διοίκηση και ευχόμαστε καλή συνέχεια στις ευρωπαϊκές τους επιτυχίες», καταλήγει η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ.
Για το ΑΚΕΛ του οποίο η σχέση με την Ομόνοια, την κύρια αντίπαλο του ΑΠΟΕΛ είναι γνωστή, αυτή η ανακοίνωση ισούται με πλήρη πολιτική ταπείνωση. Ειδικά όταν τα αρχικά του ΑΠΟΕΛ παραπέμπουν σε αθλητική ένωση Ελλήνων, και όχι ... "νεοκυπρίων". Αλλά θα τους περάσει.
Εξίσουν εντυπωσιακή όμως χτες το βράδυ, ήταν και η κίνηση των οπαδών της Ζενίτ, αντιπάλου του ΑΠΟΕΛ. Οι οποίοι κρέμασαν πανώ στο οποίο αναγράφοταν το σύνθημα "Κύπρος, Γη Ελληνική" ενώ έκαψαν και τουρκικές σημαιες.

Και με αφορμή αυτό διαβάσαμε την εξής ανακοίνωση από σύνδεσμο φιλάθλων του ΑΠΟΕΛ: "Μπορεί οι κουμουνιστές στην Κύπρο να απεχθάνονται οτιδήποτε θυμίζει Ελλάδα αλλά οι Ρώσοι έδειξαν και ψες γιατί προοδεύουν σαν λαός. Το πανό που έκανε την εμφάνιση του στην κερκίδα των φανατικών οπαδών της Ζενίτ κάθε άλλο παρά τυχαίο μπορεί να θεωρηθεί. Με αφορμή τους φόβους για δημιουργία επεισοδίων, πραγματοποιήθηκε πριν τον αγώνα συνάντηση μεταξύ των οργανωμένων οπαδών των δυο ομάδων. Σε αυτή επιβεβαιώθηκε ότι οι φόβοι αυτοί ήταν αβάσιμοι αφού αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα. Για να τα αναδείξουν επίσης οι Ρώσοι ενημέρωσαν για την πρόθεση τους να αναρτήσουν το πανό «Κύπρος Γη Ελληνική». Η πρωτοβουλία τους έγινε δεκτή με απέραντη ευχαρίστηση από τους οπαδούς μας ενώ αξιοθαύμαστη ήταν και η στάση της επίσημης Ζενίτ. Και αυτό γιατί όταν έγινε γνωστή η απόφαση των οπαδών ενημερώθηκαν για τη γνωστή στάση της ΟΥΕΦΑ η οποία απαγορεύει την ανάρτηση πανό τα οποία θεωρούνται «πολιτικού περιεχομένου». Η διοίκηση της Ζενίτ χωρίς δεύτερη σκέψη ενημέρωσε του οργανωμένους της να αναρτήσουν το πανό και θα πληρώσουν το οποιοδήποτε χρηματικό πρόστιμο, τολμήσει να τους επιβάλει η ευρωπαϊκή ομοσπονδία!
Όπως έγινε επίσης γνωστό τη στιγμή της πρώτης διακοπής του αγώνα λόγω καπνογόνων οι Ρώσοι δεν αρκέστηκαν μόνο στην ανάρτηση του πανό αλλά έκαψαν και μια τουρκική σημαία!"
Για να καταλήξει με την εξής φράση: "Που να ήξεραν ότι οι αξιολύπητοι στην Κύπρο καίνε τις ελληνικές με τη σιωπηλή ενθάρρυνση του ακελ και αναρτούν στην κερκίδα τους αυτές της Τουρκίας!"
http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=9778%3A%CE%91%CF%85%CF%84%CF%8C-%CE%BA%CE%B9-%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%80%CF%8C%CE%BD%CE%B5%CF%83%CE%B5&catid=87%3Aepikairotita&Itemid=277

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου