Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

«ὁ τριγμός τῶν οδόντων» #2

Λ.Παπαδήμος: Προέχει η σωτηρία των τραπεζών !!!

H κυβέρνηση των τραπεζιτών ήδη καταγράφει τις πρώτες εσωτερικές δαφωνίες της κυρίως σε ότι αφορά το επίπεδο που θα πρέπει να προστατευθούν οι τράπεζες από το PSI. Ο νέος πρωθυπουργός Λ.Παπαδήμου (μαντέψτε...) απέχει από την ρήση Γ.Παπανδρέου «άλλο το εθνικό συμφέρον και άλλο το συμφέρον των τραπεζών» και ετοιμάζεται να τα δώσεο όλα στους δυναδέλφους του.

Η χθεσινή διαρροή του Μαξίμου ότι ανάμεσα στα άλλα ο πρόεδρος και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ παραμένουν εγγυητές και για την πορεία εξυγίανσης των τραπεζών παραπέμπει σε μελλοντική διαφωνία ανάμεσα στον κ. Παπαδήμο και τον κ. Παπανδρέου και δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για τη γραμμή που θα ακολουθήσει η νέα κυβέρνηση.


Θεωρούν ότι ο Λ.Παπαδήμος θα επιχειρήσει να στείλει σαφές μήνυμα στους μεγάλους τραπεζίτες ότι θα βοηθούσαν στη διαπραγμάτευση για τη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου και τη συμμετοχή των τραπεζών στο PSI, αν προχωρούσαν οι διαρθρωτικές αλλαγές στο τραπεζικό σύστημα στην κατεύθυνση των συγχωνεύσεων και της εξυγίανσης που θα καταστήσουν τις ελληνικές τράπεζες πιο ισχυρές απ’ ό,τι είναι σήμερα.

Είναι σαφές ότι η ομαλή και σταθερή πορεία της μεταβατικής κυβέρνησης εξαρτάται άμεσα από το επίπεδο συνεργασίας ανάμεσα στον Λ.Παπαδήμο και τα τρία κόμματα που θα την απαρτίζουν, αλλά κυρωίς από τις λαϊκές αντιδράσεις.

Κάτι που προδιαγράφει αλλαγές και στο εσωτερικό πέραν του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.. Ήδη έχουν ξεκινήσει συζητήσει μεταξύ ομάδας 20 βουλευτών για να προχωρήσουν σε ενιαία κίνηση αμφισβήτησης της σκοπιμότητας συμμετοχής της Ν.Δ. στην κυβέρνηση αυτή.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

1 σχόλιο:

  1. ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ;ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ!ΑΡΑ ΔΙΚΙΟ ΕΧΟΥΝ ΟΣΟΙ ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΕΚΛΟΓΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή