Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Η αβάσταχτη βαρύτητα τού αρχιεπισκοπικού θρόνου.

Ιστορικές, παληκαρίσιες δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Αθηνών. Σε καιρούς δουλείας και αιχμαλωσίας τού Λαού μας ο κλήρος πρωτοστατεί στην αντίσταση:


« Δεν μπορώ να ορκίσω Κυβέρνηση προβληθείσα από τον εχθρό .... Πώς ζητάτε να ορκίσω Κυβέρνηση υποδειχθείσα υπό του εχθρού; Δια να είναι όργανό των; » 

 Η ανωτέρω δήλωση ανήκει μεν στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, όχι όμως στον εικονιζόμενο (αυτό μάς έλειπε!). Διά τήν ιστορικήν ακρίβεια ανήκει στον Αρχιεπίσκοπο Χρύσανθο Φιλιππίδη (1938-1941), και αποτελεί την επίσημη ρητή του άρνηση να ορκίσει την κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου.

Διά τούτο και ο νύν Αρχιεπίσκοπος, (να θυμηθούμε την συμμετοχή του στο ληστρικό υπουργικό συμβούλιο για νομιμοποίηση τών λαθροεποίκων τα Χριστούγεννα τού 2009; Να θυμηθούμε τον μαγαρισμό του Ι.Ν. του Αγ.Παντελεήμονος με την άθλια κοσμική συναυλία; Τι να πρωτοθυμηθούμε; ότι είναι ο αρχιεπίσκοπος όλων τών άλλων πλην τού ελληνορθοδόξου ποιμνίου του;), ο νυν λοιπόν Αρχιεπίσκοπος υπερ-αναξίως ενθρονείται στον θρόνο του μακαριστού Χρυσάνθου. Και αποτελεί όνειδος και άγος για όλη την σειρά τής αρχιεπισκοπικής διαδοχής καθότι όχι μόνο κατεδέχθη να ορκίσει ΚΑΤΟΧΙΚΗ κυβέρνηση, αλλά είναι ο πρώτος Έλλην (λέμε τώρα) ιεράρχης που ώρκισε προτεστάντη πρωθυπουργό!!!

Έως πότε, Κύριε; Έως πότε;...


Για τήν ιστορία, η πλήρης δήλωση τού Αρχιεπισκόπου Χρυσάνθου έχει ώς εξής:


« Δεν μπορώ να ορκίσω Κυβέρνηση προβληθείσα από τον εχθρό, εμείς γνωρίζουμε ότι τις Κυβερνήσεις τις ορίζει ο λαός ή ο Βασιλεύς. Εδώ τώρα ούτε ο λαός εψήφισε την Κυβέρνηση, ούτε ο Βασιλεύς την όρισε. Πως ζητάτε να ορκίσω Κυβέρνηση υποδειχθείσα υπό του εχθρού; Δια να είναι όργανό των; » 
 (Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χρύσανθος Φιλιππίδης, 1938-1941)

2 σχόλια:

  1. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ κατα την διαρκειαν της Τουρκοκρατιας,
    η εκκλησια ουδεποτε ενεθαρινεν τους Ελληνας δια αποτιναξιν του ζυγου. ΜΟΝΟΝ δια την δια πονηρων τροπων αποκτηθησαν περιουσιαν των ενδιαφεροντο και ετι την αυξησαν..

    Αλλα και κατα την Βυζαντιαν εποχην δεν ενεθαρυνον, δεν υποστιριζαν τους Ελληνας.

    Και σημερον ρωμιοι καλουμεθα υπο αυτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα τι λες : Ανώνυμος 12 Νοεμβρίου 2011 11:03 π.μ.
    Τουλάχιστον περίεργη η άποψη σου. Αν όχι απόλυτα ψεύτικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή