Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ


diogmos-1-naiΣύμφωνα με τα δεδομένα της οργάνωσης προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Open Doors, οι οπαδοί της διδασκαλίας του Ιησού Χριστού είναι η μεγαλύτερη ομάδα που υφίσταται διώξεις για τις θρησκευτικές πεποιθήσεις τους. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των οργανώσεων προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σε διώξεις υποβάλλονται πάνω από 100 εκατομμύρια χριστιανοί.

Η νέα ετήσια έκθεση της Оpen Doors έχει ακριβώς τον τίτλο «Μάρτυρες του 2011 – βιβλίο για τις διώξεις των χριστιανών σήμερα». Ως οι πιο διαδεδομένες περιπτώσεις δίωξης αναφέρονται οι διακρίσεις για τις θρησκευτικές πεποιθήσεις – απώλεια δουλειάς, κατοικίας, δυνατότητας συνέχισης της μόρφωσης, συγκέντρωσης για προσευχή, απόρριψη αίτησης για την κατασκευή ναού, εγγραφή θρησκευτικής οργάνωσης. Υπάρχουν και πιο βάναυσα παραδείγματα διώξεων. Π.χ. κράτηση σε φυλακή για θρησκευτικές πεποιθήσεις, βασανιστήρια και ακόμα και φόνοι.

Από το 2009 η Ρωσική Εκκλησία πρότεινε στον ΟΗΕ να εισαγάγει στη διεθνή νομική κυκλοφορία εξίσου με τις έννοιες ρατσισμός και αντισημιτισμός και την έννοια χριστιανοφοβία. Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων δήλωσε:

«Υπάρχουν δυνάμεις, όπως στον πολιτικό κόσμο, έτσι και στην κοινωνική συνείδηση, οι οποίες προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη των ευρωπαίων τη μακραίωνη χριστιανική ιστορία τους. Π.χ., στη Μ. Βρετανία, σήμερα δεν θα βρείτε σε ελεύθερη πώληση, Χριστουγεννιάτικες κάρτες. Υπάρχουν κάρτες με πρωτοχρονιάτικες ευχές, όμως οποιαδήποτε αναφορά στα Χριστούγεννα θεωρείται εκτός πλαισίων πολιτικής δεοντολογίας.

Υπήρξε περίπτωση, στην οποία σε υπάλληλο βρετανικής αεροπορικής γραμμής απαγορεύθηκε να φέρει σταυρό. Τα χριστιανικά σύμβολα εκδιώκονται από τα σχολεία δήθεν, για να μην προσβάλλονται τα αισθήματα των αλλοφρόνων ή των αθεϊστών».


http://www.liako.gr/news/home/36404-2011-11-23-09-15-48.html

1 σχόλιο: