Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Διδάσκαλος από τη Λακωνία βάζει στη θέση της την υπουργό Διαμαντοπούλου


“ Εμπόδιο στην αποψίλωσή σας, το φύτεμά μας.
Εμπόδιο στο γκρέμισμά σας, το κτίσιμό μας.
Εμπόδιο στον παραλογισμό σας, η λογική μας. ”Δημοσιεύουμε επιστολή του κ. Νικολάου Αντωνοπούλου, Προϊσταμένου Δημ. Σχολείου Αλίκων προς την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου με αφορμή την εορτή των Τριών Ιεραρχών


Προς:
Την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης
και Θρησκευμάτων, κα Άννα Διαμαντοπούλου
ΚΟΙΝ.: 1. Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο
2. Υφυπουργό Παιδείας κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου
3. Δ.Ο.Ε.

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ, Είθισται να μονοπωλούν τις συζητήσεις, τις διαμαρτυρίες, τα ψηφίσματα, και τις απεργιακές κινητοποιήσεις θέματα ακραιφνώς οικονομικού περιεχομένου. Ίσως είναι η ώρα να ασχοληθούμε και με υψηλά και βαθύτερα ζητήματα.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός της μη αποστολής χαιρετιστήριου-εορταστικού μηνύματος από μέρους σας επί τη εορτή των Τριών Ιεραρχών, την εορτή των γραμμάτων όπως την αποκαλεί ο λαός μας. Κι αυτό διότι μας έχετε συνηθίσει ακόμη και σε παγκόσμιες ημέρες να συντάσσετε ανάλογα μηνύματα. Αρχίζω να πιστεύω πως εάν υπήρχε Παγκόσμια ημέρα Μπαταρίας, κάτι θα εφευρίσκατε για να γράψετε. Σε αντίθεση με εσάς, η Κίνηση των Νεοδιορισθέντων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λακωνίας, διένειμε 1.200 εικόνες των σεπτών Ιεραρχών σε Λάκωνες μαθητές.
Είναι ηλίου φαεινότερο ότι τα τελευταία χρόνια το Υπουργείο (Εθνικής το εξάλειψε η πονηρία) Παιδείας, ό,τι του μυρίζει πατρίδα, έθνος, γλώσσα, ιδανικά, ιστορία, «πιστεύω», δηλ. τις πιο ευωδιαστές μυρωδιές, προσπαθεί να εξαφανίσει με τους απορροφητήρες της νέας εποχής. Υπάρχουν τεκμήρια για του λόγου το αληθές, όπως (1) το ανιστόρητο βιβλίο ιστορίας της κας Ρεπούση (βλ. πόρισμα Ακαδημίας Αθηνών), (2) οι δηλώσεις της πρώην ειδικής γραμματέως σας, κας Δραγώνα, να καταστεί μάθημα επιλογής αυτό της Ιστορίας, αλλά και (3) τα ανδραγαθήματά της σχετικά με την ηρωίδα δασκάλα Χαρά Νικοπούλου, (4) η εισήγηση της συμβούλου σας (αποσπασμένης δασκάλας), κας Ελένης Μπούντα να μην εκτυπωθεί (όπως κι έγινε) το νέο βιβλίο ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού, το οποίο εγκρίθηκε από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και διορθώνει με βάση πληροφορίες τα ανυπόστατα του αποσυρθέντος βιβλίου (βλ. Εφημ. Παρόν 17-7-2011).
(5) ο Προγραμματισμός του 2011 που προέβλεπε διορισμό 250 ιεροδιδασκάλων στις μουφτείες της Θράκης ενώ συγχρόνως διορίζατε μόνο 52 δασκάλους για τα Δημοτικά όλης της Ελληνικής επικράτειας (βλ. Πρώτο Θέμα 10-07-2011).
(6) η σχεδιαζόμενη αλλαγή του βιβλίου των Θρησκευτικών της Β΄ Γυμνασίου, για το οποίο η Υφυπουργός Παιδείας, κα Χριστοφιλοπούλου απέφυγε να απαντήσει σε επερώτηση βουλευτού αν όντως αληθεύει ότι δεν θα υπάρχει στο συγκεκριμένο πόνημα καμία αναφορά στο πρόσωπο της Παναγίας, και πάρα πολλά άλλα, τα οποία επιλείψει με ο χρόνος διηγούμενον.

Η παρούσα γραπτή επικοινωνία μας, δεν έχει σκοπό να σας πείσει για κάτι. Αμάν κάναμε για να καταλάβετε ότι πρέπει να καταργηθεί η τριετής παραμονή των εκπαιδευτικών, και τώρα επιμένετε στην διετία• έχει μπλοκάρει το θέμα της αναμοριοδότησης των σχολικών μονάδων• δεν ικανοποιείτε δίκαια αιτήματα μεταθέσεων και αποσπάσεων, ακόμη κι όταν συντρέχουν σοβαροί λόγοι για τους εκπαιδευτικούς μας.

Ο Έλληνας εκπαιδευτικός, όπως κι ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία, καταρρακώθηκε οικονομικώς και κοινωνικώς. Στο ερώτημα γιατί φτάσαμε ως εδώ, η παπαδιαμάντειος περιγραφή καθίσταται αποστομωτική: «κάτω, εις την συσσωρευμένην κόνιν τριών δεκαετηρίδων, έβοσκον χιλιάδες βλατούδες, ψαλίδες, αλογάκια και άλλα ζωύφια και εχόρευον μυριάδες ποντικοί»!

Υλικός εξευτελισμός επήλθε, δεν θα επιτρέψουμε και τον πνευματικό.
Εμπόδιο στην αποψίλωσή σας, το φύτεμά μας.
Εμπόδιο στο γκρέμισμά σας, το κτίσιμό μας.
Εμπόδιο στον παραλογισμό σας, η λογική μας.
Οι αμυγδαλιές άνθισαν, έρχεται Άνοιξη…

Εκζητών επί τούτοις τις πρεσείες των Αγίων Τριών Ιεραρχών,
Νικόλαος Παν. Αντωνόπουλος
Προϊστάμενος Δημοτικού Σχολείου Αλίκων Μάνης

Υ.Γ.: Σας εσωκλείω ένα κλωνάρι αμυγδαλιάς από τα ακριτικά Άλικα. Βέβαια, όταν θα το παραλάβετε, θα έχει μαραθεί. Δεν πειράζει όμως• με αντιπαραβολικό τρόπο θα εννοήσετε πως τα αποτελέσματα των ενεργειών σας μαραίνονται σύντομα…

http://www.notospress.gr/index.php?c_id=24&n_id=4640

3 σχόλια:

 1. Τιμή στον Έλληνα δάσκαλο! Αποτελεί ελπίδα ότι υπάρχει φλόγα που σιγοκαίει και δε θα σβήσει. Η αριστοφανική "Παγκόσμια Ημέρα Μπαταρίας" εξαίρετο δείγμα της κληρονομιάς μας!

  Όσο για την Διαμαντοπούλου -εάν αληθεύουν τα δημοσιεύματα περί προσχωρήσεώς της στη ΔΗΜ.ΑΡ.- θα κάνει υπέροχο δίδυμο με τη Ρεπούση. Αυτό ας το αναλογιστούν οι αγνοί Έλληνες που δίνουν στο κόμμα ποσοστά της τάξεως του 12%

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Έλεγα και εγώ: λείπει ο Μάρτης απ την Σαρακοστή;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δεν είχα ακούσει για κάτι τέτοιο, μου φαίνεται ταιριαστό όμως το πράγμα.
  Η ΔΗΜΑΡ κατά τη γνώμη μου, είναι συγκεκαλυμμένο ΠΑΣΟΚ.
  Γι' αυτό, και όση "πολιτική σαβούρα" φεύγει από το ΠΑΣΟΚ ( έτσι είναι άλλωσε: τα ποντίκια, εγκαταλείπουν το πλοίο λίγο πριν βυθιστεί)βρίσκει καταφύγιο στο "έτερο ΠΑΣΟΚ " που λέγεται ΔΗΜΑΡ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή