Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Ζήτησαν την ποινική δίωξη της Α. Διαμαντοπούλου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr

"Επειδή θεωρούμε ότι η κα υπουργός αυθαιρετεί κατάφωρα και επειδή παραβιάζει το Νόμο, αναγκαστήκαμε ως έσχατο μέσο πίεσης να καταφύγουμε στη δικαστική οδό και να ζητήσουμε - μεταξύ άλλων- την ποινική δίωξη της κας υπουργού Παιδείας".

Την ανακοίνωση αυτή έκανε η Ομοσπονδία Καθηγητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στην οποία σημειώνονται τα ακόλουθα (την ανακοίνωση αναδημοσιεύουμε από τον 9,84):

"Καλέσαμε ΑΜΕΣΑ την κα Υπουργό, με επανειλημμένα έγγραφά μας στις 12-01-2012 και 17-1-2012, και με την από 24-1-2012 εξώδικη πρόσκληση να αποκαταστήσει τη νομιμότητα και να αναμορφώσει το σχετικό έγγραφό της, ώστε να συνάδει με τις διατάξεις του ν.2336/1995, με την 424/2001 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και με την υπ΄αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.59/114/οικ.2149/28-1-2009 εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών που παρέχουν τη διευκόλυνση αυτή ώστε να μπορούν να λειτουργούν τα δευτεροβάθμια σωματεία χωρίς να εξαρτώνται από τη διοίκηση.
Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις και επισημάνσεις μας, η κα Υπουργός κωφεύει και μας εμπαίζει, θέτοντας τον εαυτό της υπεράνω του νόμου, τορπιλίζοντας τους θεσμούς της δημοκρατίας. Εάν η κ. Υπουργός πιστεύει ότι κάποιοι από τους ισχύοντες νόμους χρήζουν τροποποίησης, τότε ας το πράξει.

Όλα τα παραπάνω γεγονότα δεν είναι ανεξάρτητα από τη γενικότερη πολιτική κατάσταση, η οποία μεθοδεύει την περιστολή τόσο των εργασιακών δικαιωμάτων όσο και την αποδόμηση της παιδείας εν συνόλω. Οι σαρωτικές αλλαγές που ήδη τίθενται σε εφαρμογή καταδεικνύουν ότι πρόθεση του Υπουργείου είναι να αποδομήσει, εκτός των άλλων και όλο το σύστημα της παιδείας.

Δεδομένου ότι τα συνδικαλιστικά όργανα συνιστούν σε κάθε περίπτωση φραγμό στις αυθαίρετες μεθοδεύσεις της Διοίκησης, για άμετρη περιστολή των εργασιακών δικαιωμάτων, η κα Υπουργός, με τη σε βάρος μας περιστολή άσκησης των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, μεθοδεύει τη φίμωση της ΟΚΠΕ. 

Επειδή θεωρούμε ότι η κα Υπουργός αυθαιρετεί κατάφωρα και επειδή παραβιάζει το Νόμο, αναγκαστήκαμε ως έσχατο μέσο πίεσης να καταφύγουμε στη δικαστική οδό και να ζητήσουμε - μεταξύ άλλων- την ποινική δίωξη της κας Υπουργού Παιδείας.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι καμία μεθόδευση της κας Υπουργού δε θα μας φιμώσει, αλλά θα συνεχίζουμε να μαχόμαστε για:
 • Την αναβάθμιση της δημόσιας παιδείας
 • Αύξηση των δαπανών για την παιδεία 
 • Ενιαίο 12χρονο Δημόσιο, Δωρεάν σχολείο
 • Διεύρυνση του προγράμματος του ΕΑΕΠ σε όλα τα 12/θέσια σχολεία
 • Σύσταση οργανικών θέσεων για όλες τις ειδικότητες που εργάζονται στα σχολεία με ΕΑΕΠ
 • Ενιαίο πίνακα μεταθέσεων-αποσπάσεων των καθηγητών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης"

1 σχόλιο:

 1. Φωτιά και τσεκούρι στην καινοτομία7 Μαρτίου 2012 στις 10:48 μ.μ.

  "ΟΠΟΥ ΦΥΓΕΙ-ΦΥΓΕΙ"

  Tο ρόλο της τον εξάντλησε. Το πολιτικό μέλλον της όπως και το μέλλον του κόμματός της αβέβαιο. Η πρόσφατη "συγγνώμη" που ζήτησε και ο εφιάλτης της να σταθεί στο βάθρο της παρέλασης κατά την 25η Μαρτίου στην Αθήνα, είναι τα πιο ισχυρά (αν και όχι τα μοναδικά) στοιχεία για το απίστευτο (ακόμα και τα ελληνικά δεδομένα) φευγιό της από τη ζεματιστή πατάτα "Υπουργείο Παιδείας".

  Στο καλό κυρα-Εκσυγχρονίστρια, κυρα-Φωτοτυπία
  Θα σε θυμόμαστε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή